کشاورزان معترض اصفهانی علیه مسعود پزشکیان شعار دادند

اعتراض‌ کشاورزان به خشکی رودخانه زاینده‌رود با سرکوب خشونت‌آمیز ماموران امنیتی روبرو شد

اعتراض کشاورزان اصفهانی در شهرستان فلاورجان‌ــ کانال تلگرام اعتراض مدنی بازار

اعتراض‌های گسترده کشاورزان اصفهانی به خشکی رودخانه زاینده‌رود و تامین نشدن حقابه زمین‌های کشاورزی، روز سه‌شنبه دوازدهم فروردین با برگزاری تجمع، راهپیمایی و تحصن برای چندمین روز متوالی ادامه یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، روز سه‌شنبه کشاورزان در روستای شاهتور اصفهان تجمع و راهپیمایی اعتراضی شروع کردند و علیه مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی و «وعده‌های دروغین» او شعار دادند.

راهپیمایی کشاورزان روستای شاهتور در چهارمین روز متوالی و در اعتراض به محقق نشدن وعده مسئولان در خصوص تخصیص حقابه زاینده‌رود برگزار شد.

هم‌زمان، تحصن کشاورزان و دامداران شهرستان فلاورجان و دیگر شهرستان‌های غرب اصفهان بابت مطالبه حقابه قانونی زاینده‌رود ضمن حمایت از کشاورزان غرب اصفهان، دهمین روزش را پشت سر گذاشت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تحصن این گروه از کشاورزان و دامداران از اواخر اسفندماه آغاز شد و تا روز سه‌شنبه با مطالبه «پایان وعده‌های توخالی» ادامه یافت. آن‌ها می‌گویند بی‌توجهی مسئولان به حقوقشان و سیاست‌های ناکارآمد و ویرانگر، کاسه صبرشان را لبریز کرده است.

مسئولان دولتی تاکنون نه‌تنها در جهت دلجویی از کشاورزان خسارت‌دیده اقدامی انجام نداده‌اند، بلکه اعتراض‌های آنان به خشکی رودخانه زاینده‌رود نیز با سرکوب خشونت‌آمیز ماموران امنیتی روبرو شده است.

بر اساس گزارش‌های محلی، درگیری‌ها میان کشاورزان و نیروهای یگان ویژه به زخمی شدن بیش از ۵۰ نفر منجر شده است با این حال، کشاورزان می‌گویند تا زمانی که حقابه‌شان تامین نشود، به اعتراض‌ها ادامه می‌دهند.

بحران کم‌آبی در اصفهان و چهارمحال و بختیاری به مرحله‌ای رسیده که کشاورزان نگران نابودی محصولاتشان‌اند. دولت به بهانه تامین آب شرب اصفهان و یزد از رهاسازی آب خودداری می‌کند، اما این تصمیم موجب افزایش تنش‌ها شده است. احتمال درگیری میان کشاورزان و نیروهای امنیتی در هفته‌های آینده بالا رفته است، به‌ویژه که معترضان برای برگزاری تجمع گسترده در استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد در شانزدهم فروردین فراخوان داده‌اند.

حسین محمدی، رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان هرند استان اصفهان، در گفتگویی با اشاره به تجمع‌های اعتراض‌آمیز کشاورزان اصفهانی طی چند روز اخیر گفت: «تنها خواسته کشاورزان جاری شدن آب زاینده‌رود است. اجداد ما از زمان شیخ بهایی پول پرداخت کرده و حقابه را خریداری کرده‌اند و ۷۷ درصد آب رودخانه متعلق به کشاورزان حقابه‌دار شرق و غرب استان اصفهان است. این موضوع در قانون نیز ذکر شده و حقابه قانونا متعلق به این کشاورزان است.»

محمدی افزود: «طبق اعلام سازمان آب سالی ۹۰ میلیون مترمکعب آب منتقل می‌شود که البته آمار واقعی بسیار بیشتر از این مقدار است. یزد این میزان آب شرب نیاز ندارد و این آب برای صنعت و گلخانه‌های یزد مصرف می‌شود.»

رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان هرند استان اصفهان در مورد اینکه کشاورزان به‌صورت قانونی برای گرفتن حقابه خود اقدام کرده‌اند، گفت: «بارها از طریق قانونی پیگیر این مشکل شده‌ایم، اما این شکایت به جایی نرسید و هیچ‌کس پاسخگو نبود.»

اکنون، در شرایطی که اعتراض کشاورزان اصفهانی در حال گسترش است، دفتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس دولت چهاردهم، ادعا کرده است که دولت قصد دارد خسارت‌های کشاورزان را پرداخت کند. به‌رغم وعده‌هایی از این دست، کشاورزان می‌گویند تاکنون هیچ‌یک از وعده‌های مسئولان محقق نشده است.

اعتراض‌های کشاورزان اصفهان به مسئله آب پیشینه‌ای طولانی دارد. در سال‌های گذشته، بارها کشاورزان شرق و غرب اصفهان به خشکی زاینده‌رود و انتقال آب به استان‌های دیگر اعتراض کرده‌اند. یکی از گسترده‌ترین اعتراض‌ها در آبان ۱۴۰۰ رخ داد که هزاران کشاورز با برپایی چادرهایی در بستر خشک زاینده‌رود، خواستار تامین حقابه خود شدند. این اعتراض‌ها با برخورد شدید نیروهای امنیتی مواجه شد.

در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ نیز تجمع‌های اعتراضی کشاورزان با شعارهایی علیه سیاست‌های دولت و مدیریت منابع آبی برگزار شد. در برخی موارد، نیروهای امنیتی با شلیک گاز اشک‌آور و ضرب‌و‌شتم معترضان، تجمعات را متفرق کردند. با وجود وعده‌های مکرر مسئولان، بحران آب در اصفهان همچنان پابرجا است و اعتراض کشاورزان ادامه دارد.