0 seconds of 48 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:48
00:48
 

وزیر دفاع عربستان سعودی حامل نامه پادشاه این کشور برای علی خامنه‌ای بود

وزیر دفاع عربستان سعودی روابط دو کشور را «مهم و دارای تاثیر فراوان در تامین امنیت دو کشور و منطقه» ارزیابی کرد

شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی که روز پنج‌شنبه ۲۸ فروردین به ایران سفر کرده است، عصر امروز با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد و پیام ملک سلمان بن‌عبدالعزیر، پادشاه عربستان سعودی را به او تحویل داد. در مورد محتوای این نامه خبری منتشر نشده است.

وبسایت رهبر جمهوری اسلامی نوشت که خامنه‌ای در این دیدار گفته است: «اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای هردو کشور مفید خواهد بود و دو کشور می‌توانند تکمیل‌کننده یکدیگر باشند».

رهبر جمهوری اسلامی همچنین گفته است که گسترش روابط دو کشور دشمنانی دارد و «باید بر این انگیزه‌های خصمانه فائق آمد و ما در این خصوص آماده هستیم».

شاهزاده خالد بن سلمان هم به علی خامنه‌ای گفت که «من با دستور کارِ گسترش روابط با ایران و همکاری در تمام زمینه‌ها به تهران آمده‌ام و امیدواریم گفتگوهای سازنده انجام شده، روابط قوی‌تر از گذشته میان عربستان و جمهوری اسلامی ایران را فراهم کند.»

در این دیدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم حضور داشت.

پیش از این دیدار شاهزاده خالد بن سلمان با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی و محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم جداگانه دیدار کرده بود. 

هنوز در مورد موضوعات مورد بحث در دیدار مسعود پزشکیان و وزیر دفاع سعودی خبری منتشر نشده است.

براساس تصاویری که از استقبال محمد باقری از هیئت سعودی منتشر شده، محمد بن سعید آل جابر، سفیر عربستان سعودی در یمن یکی از اعضای هیات بلندپایه عربستان سعودی به ریاست شاهزاده خالد بن‌سلمان در سفرش به تهران است.

حضور سفیر عربستان سعودی در یمن نشان می‌دهد که پرونده حوثی‌ها و کشور یمن بخش مهمی از دستور کار این مذاکرات است. در رسانه‌های رسمی هنوز در مورد این بخش از مذاکرات خبری منتشر نشده است. 

اما بنا به روایت رسانه‌های جمهوری اسلامی در دیدار خالد بن سلمان با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، دو طرف بر ضرورت تقویت روابط دوجانبه در حوزه‌های امنیتی، اقتصادی و منطقه‌ای تأکید کردند.

احمدیان در این نشست اظهار داشت:

«ایران و عربستان دو کشور بزرگ و مهم در منطقه هستند که با اتخاذ راهبرد همکاری، می‌توانند امنیت و پیشرفت را برای منطقه تضمین کنند.»

او همچنین با اشاره به توافق‌نامه دوجانبه‌ای که سال گذشته با میانجیگری چین میان دو کشور امضا شد، گفت:

«سطح مناسبات ایران و عربستان پس از این توافق در مسیر رشد قرار گرفته و ارتقای مبادلات اقتصادی می‌تواند پایه‌گذار تحکیم سایر جنبه‌های روابط دوجانبه باشد.»

احمدیان با تأکید بر نقش همکاری‌های اقتصادی، از آمادگی جمهوری اسلامی برای گسترش این روابط در تمامی سطوح از جمله سرمایه‌گذاری‌های مشترک خبر داد.

وزیر دفاع سعودی هم در بخشی از سخنانش گفته است که تعامل با ایران، سنگ بنای همکاری‌های امنیتی در منطقه است.

در دیدار خالد بن سلمان با باقری هم، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران ضمن اشاره به اینکه «تهران و ریاض می‌توانند در تامین و تضمین امنیت منطقه نقش بسزایی ایفا کنند» گفت: «روابط حسنه ایران و عربستان سعودی موجب ناامیدی دشمنان و شادی دوستان است».

وزیر دفاع عربستان سعودی نیز روابط دو کشور را «مهم و دارای تاثیر فراوان در تامین امنیت دو کشور و منطقه» ارزیابی کرد و افزود: «پادشاهی عربستان سعودی اصرار بر تقویت و توسعه روابط دو کشور دارد».