ویروس کرونا کف کفش زنده می‌ماند

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ آمریکا این مساله را تایید کرده است

نتیجه یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که ویروس کرونا می‌تواند روی کف کفش زنده بماند و به این ترتیب توسط کادر پزشکی در گوشه و کنار بیمارستان‌ها منتشر شود.

این پژوهش که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا منتشر شده است، خاطرنشان می‌کند که آزمایش روی کف کفش‌های کادر پزشکی در بخش مراقبت ویژه بیمارستانی در شهر ووهان نشان داده است که نیمی از آن‌ها حامل ویروس «سارس –کوو-۲»، ویروس عامل بیماری کرونا، بوده‌اند.  

پژوهشگران می‌گویند، نتیجه این آزمایش نشان می‌دهد که کفش‌های کادر پزشکی می‌تواند به عنوان عاملی در سرایت بیماری عمل کند.

در این گزارش آمده است: «علاوه بر این، با رفت و آمد کادر پزشکی در بخش، ویروس در تمام آن طبقه بیمارستان منتشر می‌شود. نتیجه آزمایش وجود ویروس بر کف زمین داروخانه بیمارستان که بیماران در آن تردد نداشته‌اند، صد در صد مثبت بوده است و آن برآورد را تایید می‌کند.»

این پژوهش که در فاصله زمانی میان ۱۹ فوریه و ۲ مارس انجام شده است، نشان می‌دهد که «ویروس به فراوانی روی کف زمین، موش‌واره‌های کامپیوتری، سطل‌های زباله و دستگیره‌های تخت‌های بیمارستان دیده شده است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این گزارش می‌افزاید: «با توجه به آلودگی بخش‌های درمان کووید ۱۹ به ویروس «سارس-کووـ۲»، بسیار ضروری است که تدابیر ایمنی برای کادر پزشکی بهبود یابد و به سئوالات مربوط به سرایت «سارس-کوو-۲» در میان مردم پاسخ داده شود.» 

گزارش نتیجه‌گیری می‌کند که: «ما قویا توصیه می‌کنیم کادر پزشکی پیش از خروج از بخش‌های درمان کووید ۱۹، کف کفش‌هاشان را ضدعفونی کنند.»

ماه گذشته، نشریه «نیواینگلند جورنال آو مدیسین» گزارش داد که ویروس کرونا می‌تواند روی بعضی سطوح، از جمله پلاستیک و فولاد، تا سه روز دوام بیاورد.

مقامات ایالات متحده توصیه کرده‌اند که مردم برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، دستکم دو متر از یکدیگر فاصله بگیرند و اقدامات بهداشتی دقیق، از جمله شستن دست‌ها را رعایت کنند. 

پژوهش‌های جدید، حضور ویروس کرونا را تا چهار متری فضای اطراف بیمار ردیابی کرده است و می‌گوید که ویروس «سارس-کوو-۲» احتمالا می‌تواند تا چهارمتر منتشر شود.

مولفان این گزارش اما می‌گویند که این پژوهش دو مورد محدودیت دارد: «نخست این که نتیجه حاصل شده از آزمایش با اسید نیوکلئیک، حاوی مقدار ویروس‌های فعال و زنده نیست؛ و دیگر آن که در این میزان فاصله (چهارمتر) حداقلِ نامشخص مقدار ویروس زنده‌ای که برای انتقال بیماری لازم است، قابل محاسبه نبوده است.»

آن ها همچنین خاطرنشان کرده‌اند که این که آیا ویروس زنده می‌تواند از طریق هوا منتقل شود یا نه، همچنان جای بحث دارد و نیز، میزان خطر سرایت آن از طریق تماس نزدیک هم به طرز نظام‌مندی ارزیابی نشده است.

تا روز دوشنبه، بیش از یک میلیون و هشتصد وهفتاد هزار نفردر جهان به ویروس کرونا آلوده شده‌اند. ۵۵۰ هزار مورد آن در ایالات متحده است که در حال حاضر دارای بیشترین موارد تثبیت شده بیماری در جهان است. 

© The Independent

بیشتر از جهان