نگرانی‌ها از آغاز موج جدید کرونا در تهران و پنج استان دیگر

ابراز نگرانی کیانوش جهانپور از حضور بالای مردم در سطح شهر

با گذشت بیشتر از دوماه از شروع شیوع ویروس کرونا در ایران، حالا دیگر زیستن زیر سایه کرونا برای بسیاری از مردم جامعه اجباری‌ست که گویی هیچ راه دیگری هم برای آن قابل تصور نیست. هزینه‌های سرسام‌آور اقتصادی و سخت شدن روزبه‌روز تامین معیشت و واگذار کردن مدیریت پیشگیری از ابتلا به خود مردم، با توصیه بر رعایت فاصله اجتماعی، باعث شده است که بسیاری از شهرهای کشور باردیگر شاهد شلوغی خیابان‌ها و باز شدن برخی فروشگاه‌ها باشند؛ موضوعی که بار دیگر زبان هشدارآمیز گروهی از مسئولان بهداشتی مملکت را خطاب به مردم باز کرده است. 

امروز خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت که براساس آخرین بررسی‌های صورت گرفته به‌نظر می‌رسد در شش استان موج جدید اپیدمی ویروس کرونا شروع شده است. ایسنا نوشته است که استان‌های تهران، آذربایجان شرقی، کهگیلویه بویراحمد، خوزستان، گیلان و مازندران، شاهد شروع اپیدمی جدیدی هستند.

بر اساس گزارش ایسنا، پنج استان اصفهان، ایلام، خراسان جنوبی، همدان و خراسان رضوی به‌تازگی پیک اپیدمی را تجربه کردند.

به گفته کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، «تجمعات و افزایش بار ترافیکی، تغییرات در ساختار حضور افراد و بالارفتن چگالی حضور افراد، امروز و فردا آثار خود را نشان نخواهد داد، بلکه آثار آن در خصوص مرگ و میر حداقل یک ماه بعد مشاهده خواهد شد.»

به گفته این مقام مسئول، «مجموع حدود یک سوم آمار مرگ و میر و همچنین یک سوم مبتلایان جدید این بیماری مربوط به تهران است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از سوی دیگر، مهدی ساداتی فرماندار شهرستان «شمیرانات» در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به ازسرگیری روند عادی زندگی در پایتخت، گفته است که « انتظار داریم مردم تصور نکنند، شیوه‌ای که از ۲۳ فروردین ماه شروع شده است به معنی پایان کرونا است. تا زمانی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام نکرده است، مردم همچنان باید حساسیت لازم را برای امر پیشگیری جدی بگیرند.»

امروز هم‌چنین قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، از «دستورالعمل مجوز بازگشایی مطب‌ها به ویژه مطب‌های ضروری با محدودیت‌های جدید» خبر داد. 

به گفته این مقام وزارت بهداشت، «مقرر شد تا خدمات دندان‌پزشکی اورژانسی انجام شود چرا که از خدمات بسیار پرریسک است و مردم باید تنها برای خدمات اورژانسی به دندانپزشکی مراجعه کنند.»

به گفته او، از این هفته به بیمارستان‌ها ابلاغ شده است که «خدمات جراحی و بستری‌های اورژانس آغاز شود.»

معاون وزیر بهداشت با اشاره به این که ۸۸۰ بیمارستان کشور زیر بار کرونا رفته‌اند، گفت: «هزینه دیگری که جزو مشکلات جدی ما هم هست و از اوایل اسفند ۹۸ شروع شده، کاهش درآمد اختصاصی بیمارستان‌هاست، چرا که در این مدت اعمال جراحی غیر اورژانسی تعطیل شده است.» 

بر اساس آمار، بیمارستان‌های کشور تا پایان فروردین در حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان کاهش درآمد داشته‌اند و این وضع احتمالا تا چند ماه آینده ادامه خواهد داشت و ممکن است ۵ تا ۶ ماه ادامه یابد.

این مقام مسئول با تاکید به این که بیمارستان‌ها چرخه اقتصادی دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند، گفت: «امیدواریم دولت کمک کند تا این کاهش درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها جبران شود.»

قاسم جان‌بابایی با بیان این که وزارت بهداشت حق مداخله در قوانین بیمارستان را ندارد، گفت: «اما این که بیمارستانی به دلیل کاهش درآمد کادر درمانی خود را تعدیل کند،  این کار را غیراخلاقی می‌دانم و تعدیل نیرو پس از سال‌ها، کاری غیرحرفه‌ای و غیراخلاقی است و نظام پزشکی به عنوان متولی باید آن را پیگیری کند.»

در عین حال، این مقام مسئول تاکید کرده است که «وزارت بهداشت عملا از نظر قانونی نمی‌تواند وارد شود.»

جان بابایی درباره افزایش تردد بین شهری و احتمال شیوع دوباره و گسترده‌تر کرونا نیز گفت: «این که آیا با اجازه تردد و پیک جدید بیمارستان‌ها جوابگو هستند، قابل پیش بینی نیست. بعد از آزاد شدن فعالیت هر گروهی باید دو هفته صبر کنیم تا اثر آن مشخص شود.» 

به گفته این مقام وزارت بهداشت به عنوان یکی از راه‌کارهای موجود، دو گروه باید با تاخیر وارد جامعه شوند؛ یکی گروه‌های حلقه انتقال، از جمله دانش‌آموزان و دانشجویان، و گروه دوم افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند.

بیشتر از