آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه، به صورت مجازی از چند کارخانه کشور در شهرهای ایران دیدار کرد. آن دیدارها به مناسبت روز کارگر انجام گرفت و در آن علی خامنهای به موضوعات پیرامون کارگران در ایران پرداخت.
رهبر جمهوری اسلامی ایران، در بخشی از سخنان خود با تقسیمبندی مفهوم «کار» در نگاه اسلامی به «کار عمومی» و «کار اقتصادی»، گفت: «کار به معنای عمومی همه انواع کار را شامل میشود و در قرآن کریم و روایات نیز تأکید بر تلاش و انجام عمل صالح و به سرانجام رساندن کار است که البته یکی از مشکلات ما در کشور نیمهتمام ماندن کارها است.»
علی خامنهای در جای دیگری از سخنان خود با اشاره به پرتاب ماهواره نظامی سپاه به فضا، گفت: «آن ذهن و فکری که میتواند ماهواره را تولید کند و برای ارسال ماهواره بعدی در مدار ۳۶ هزار کیلومتری هدفگذاری کند، قطعاً چنین روحیه ابتکار و خلاقیتی برای تولید خودرو با مصرف ۵ لیتر بنزین در یکصد کیلومتر و در دیگر بخشهای تولید نیز وجود دارد.»
به گفته رهبر جمهوری اسلامی «در دنیای کنونی و تحولات پرسرعت فناوری، یادگیری مداوم آموزشی و استفاده از تجربیات قبلی برای مجموعههای تولیدی و کارگران آنها یک ضرورت است تا با ارتقاء بهرهوری و کیفیت تولید، رونق اقتصادی افزایش یابد.»
خامنهای که در سخنرانی سال جدید شمسی، امسال را با نام «جهش اقتصادی» نامگذاری کرده بود در سخنان امروز خود گویی بیشتر تلاش میکرد تا امکان تحقق نامگذاری امسال را فراهم کند.
رهبر جمهوری اسلامی ایران در جای دیگری از سخنان خود با اشاره به این که «کارگران از همراهترین قشرها در تحقق اهداف انقلاب» بودهاند، پیوند آنها با «نظام جمهوری اسلامی» ایران را یک پیوند دایمی نامید، و افزود که «این پیوند عمیق، وظایف مسئولان در هر سه قوه را برای حل مشکلات کارگران افزایش میدهد.»
علی خامنهای در حالی از ضرورت توجه به مسایل و مشکلات کارگران کشور سخن میگوید که در سالهای گذشته و بهخصوص نیمه دوم دهه ۹۰ شمسی، اعتراضات و تجمعات اعتراضی کارگران در سراسر کشور اوج گرفت و در مقابل برخوردهای امنیتی و پلیسی نیز با کارگران شدت محسوسی یافت.
ماجرای اعتراضات گسترده کارگران «هفتتپه» شاید معروفترین و جنجالیترین اعتراض کارگری در سالهای اخیر بود که منجر به شدیدترین برخوردهای امنیتی با کارگران معترض و همچنین فعالان کارگری در ایران شد.
علی خامنهای در سخنان امروز خود با طرح این ادعا که «هدف اقتصاد کشور را تولید ثروت و تقسیم عادلانه آن بین آحاد مردم» است، از ضرورت رسیدگی به مشکلات کارگران کشور گفت. رهبر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که «بنگاههای اقتصادی و کارفرمایان باید دانش و مهارت نیروی کار و سهم آن را از عواید بنگاههای اقتصادی افزایش دهند و کارگر نیز با احساس مسئولیت بیشتر و بدون سهلانگاری عمل کند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علی خامنهای همچنین گفت که اهتمام به حقوق نیروی کار، ازجمله «دستمزد عادلانه و پرداخت منظم و بدون تأخیر آن، امنیت شغلی، بیمه، آموزش، خدمات رفاهی و بهداشت و درمان» از مهمترین نکات است.
امروز و پس از سخنان علی خامنهای که گفته بود برخی مصوبهها که نظر کارگر در آنها ملاحظه نشده حتما با نگاه عادلانه بایستی تنظیم بشود، وزیر کار دولت ایران، که دستور داده بود مصوبه شورایعالی کار درباره حداقل حقوق کارگران، بدون توافق با نمایندههای کارگران، به اجرا گذاشته شود، میگوید «در این مصوبه بازنگری میشود».
رهبر نظام حاکم بر ایران در حالی از پرداخت دستمزد عادلانه و منظم و بدون تأخیر و بیمه و مهیا کردن خدمات آموزشی و رفاهی کارگران سخن میگوید که همین چند روز پیش و در روز گرامیداشت کارگر در ایران، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر، گفت: «گر معیشت کارگران تامین نشود، مطالبات را در کف خیابان پیگیری میکنیم.»