صدها کارشناس آب و هوا از «ترزا می» خواستهاند در مورد برخورد دونالد ترامپ با این مسئله فوری، در جریان دیدار رسمی از بریتانیا، با او گفتگو کند.
در بدو ورود رئیس جمهور آمریکا به بریتانیا، ۲۵۰ کارشناس و آکادمیک در نامهای خاطرنشان کردند: «خودداری رئیس جمهور از پرداختن به تغییرات آب و هوا، به ویژه اقدام او برای خروج آمریکا از معاهده آب و هوای پاریس، زندگی و معیشت را در آمریکا، بریتانیا و سراسر جهان در معرض خطرات بیشتری قرار میدهد.»
کارشناسان دانشگاههای بریتانیا و پژوهشکدهها ضمن ستودن نقش بریتانیا در حل معضل آب و هوا گفتهاند دیدار آقای ترامپ با این روند مغایرت دارد زیرا او تلاشهای جهانی و آمریکا را برای کاهش گازهای گلخانهای تضعیف میکند.
این کارشناسان از نخست وزیر بریتانیا خواسته اند به دونالد ترامپ بگوید شواهد علمی خطرات ناشی از اقدامات بشر در تغییرات آب و هوا را بپذیرد، از سیاستهایی که در آمریکا در جهت کاهش گازهای گلخانهای میشود حمایت و برای مبارزه با تغییرات اقلیمی با تلاشهای بینالمللی همکاری کند.
دونالد ترامپ معضل آب و هوا را «ترفند چینیها» خوانده است.
او یکی از حامیان سرسخت صنایع سوخت فسیلی است که مقررات محیط زیستی در مورد نفت، گاز و زغال سنگ را لغو میکند.
حتی زمانی که دستگاه رهبری خود او، در سال گذشته، با همکاری سیزده آژانس دولتی، گزارشی درباره اثرات تغییرات اقلیمی منتشر کرد، آقای ترامپ گفت آن را باور نمیکند.
شش ماه بعد، دستگاه رهبری ترامپ در یک کنفرانس مهم سران در مورد آب و هوا در سازمان ملل متحد، یک گردهم آیی در ترغیب استفاده از سوخت فسیلی برگزار کرد.
دانشمندان وابسته به هیأت بین دولتی تغییر اقلیم هشدار دادهاند جهان تنها دوازده سال فرصت دارد از بالاتر رفتن دمای کره زمین بیش از یک درجه و نیم جلوگیری کند، در غیر این صورت، کنترل آن از دست رفته و موجب فاجعهای برگشت ناپذیر خواهد شد.
هدف معاهده پاریس محدود کردن روند افزایش دمای زمین به دو درجه سانتیگراد و در صورت امکان یک درجه و نیم است.
باب وارد، هماهنگ کننده نامه به خانم می و عضو انستیتوی پژوهشهای «گرانهم» وابسته به دانشگاه اقتصاد لندن میگوید: «خودداری پرزیدنت ترامپ از قبول تغییرات اقلیمی زندگی و معیشت را برای نسل حاضر و نسلهای آینده در معرض خطر قرار میدهد.»
باب وارد گفته است: «دیدار رسمی (دونالد ترامپ از بریتانیا) فرصتی است برای نخست وزیر که پیش از کنارهگیری از مقاماش، برخورد غیرمسئولانه رئیس جمهور را به چالش کشیده و موقعیت بریتانیا را در رهبری بینالمللی تغییرات اقلیمی تقویت کند.»
او تأکید کرده است: «روابط ویژه میان بریتانیا و آمریکا بی معنی است اگر دولت از آن برای رویارویی با اقدامات رئیس جمهوری که برای شهروندان این کشور یک تهدید است اقدام نکند.»
© The Independent