علی رغم افزایش نرخ بیکاری و رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، نتایج نظرسنجی جدیدی که روز چهارشنبه منتشر شد نشان میدهد که رای دهندگان درباره مسائل اقتصادی آمریکا به دونالد ترامپ اعتماد بیشتری دارند تا جو بایدن.
چهل و چهار درصد از رایدهندگانی که در نظرسنجی مشترک مورنینگ کانسالت و پولیتیکو شرکت کردند میگویند به رهبری اقتصادی رئیس جمهور در مقایسه با معاون سابق ریاست جمهوری آمریکا که اکنون رقیب انتخاباتی او از حزب دمکرات است، اعتماد دارند. آقای بایدن حمایت ۴۱ درصد از رایدهندگان شرکت کننده در نظرسنجی را درباره اقتصاد بدست آورد.
این امر حاکی از دلایل قوت قلب کمپین ترامپ است.
استراتژیستهای سیاسی در هر دو حزب جمهوریخواه و دمکرات میگویند رای دهندگان مستقل در شش تا هشت ایالت مردد، به تصمیم گیری درباره این که چه کسی در سال ۲۰۲۱ وارد دفتر ریاست جمهوری کاخ سفید می شود، کمک می کنند. در این گروه اغلب (۴۲ درصد) میگویند به آقای ترامپ در مورد مسائل اقتصادی نسبت به به آقای بایدن (۳۱ درصد) اعتماد بیشتری دارند.
یک گروه مهم دیگر، یعنی شهروندان سالمند نیز روش ترامپ درباره مسائل اقتصادی را ترجیح میدهند. از میان افراد بالای ۶۵ سالهای که در نظرسنجی شرکت کردند، دقیقا نیمی از افراد گفتند که رئیسجمهور ترامپ را به بایدن ترجیح می دهند.
اما معاون سابق ریاست جمهوری و سناتور سابق ایالت دلاور در میان دیگر گروههای مهم رایدهنده پیشتاز است: زنان و جوانان.
از میان زنان شرکت کننده در نظرسنجی، ۴۳ درصد از بایدن حمایت کردند و ۳۹ درصد از ترامپ. افراد بین ۱۸ تا ۳۴ ساله نیز با حاشیه بزرگ ۴۴ درصد در مقابل ۳۳ درصد، مایلند که بایدن به مسائل اقتصادی رسیدگی کند.
پیام آقای ترامپ برای انتخاب دوباره در جریان شیوع ویروس کرونا، به سلامت اقتصاد کشور قبل از تعطیلی اقتصاد سراسری و همچنین اتهام به دولت اوباما در مورد قانون شکنی و توطئه علیه پیروزی او در انتخابات و سپس اخلال در ریاست جمهوری خود بوده است.
اما آقای بایدن در تلاش است تا پس از رفع بحران ویروس کرونا، فراتر از اقتصاد برود. معاون سابق ریاست جمهوری آمریکا از زبان چپگرایان حزب خود استفاده کرده و وعده «تحول» اقتصادی در صورت پیروزی را داده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آقای ترامپ که مشتاق است قبل از روز انتخابات اقتصاد را احیا کند، روز سهشنبه فرمانی اجرایی صادر کرد که هدفش توقف یا تعلیق برخی مقررات فدرال برای کمک به کسبوکارها است.
این فرمان «نهادهای فدرال را مامور میکند تا با استفاده از اختیارات خود مقررات غیرلازمی را که مانع بهبود اقتصاد است معاف، تعلیق و یا حذف کنند.» رئیسجمهور در جلسه با هیات دولت در کاخ سفید در روز سهشنبه گفت: «ما می خواهیم روش به این ترتیب باشد. در برخی موارد، کاری از دستمان ساخته نیست، اما در مواردی دیگر میتوانیم.»
او همچنین گفت: «بارها شنیدهاید که گفتهام، قویا گفتهام که ما بیش از هر رئیس جمهور دیگری در تاریخ مقررات را برداشتهایم، چه مقررات چهارساله، چه هشت ساله، یا در یک مورد بیشتر.»
رئیسجمهور ایالات متحده گفت: «ما بیش از هر دولت دیگری مقررات و موانع را برداشتهایم. هر رئیس جمهور دیگری؛ و این واقعا چشمگیر است.»