یک لاکپشت غولپیکر گالاپاگوسی که طی برنامه تخمکشی زحمت پدری صدها همنوعش را کشیده و گونه خود را از خطر انقراض نجات داده، اکنون به وطن بازگشته است.
دیهگو را به همراه ۲۵ لاکپشت نر دیگر دوباره در جزیره اسپانولا یکی از جزایر گالاپاگوس در اکوادور رها کردند. او ۱۰۰ ساله است و ۱۵ ژوئیه سال جاری بازنشسته شد.
دیهگو را برای اجرای برنامه تخمکشی در دهه ۱۹۶۰ به پردیس ملی گالاپاگوس در جزیره سانتاکروز برده بودند تا گونه لاکپشتهای این منطقه را از خطر انقراض نجات دهد.
به گفته نگهبانان این پردیس از آغاز اجرای موفقیتآمیز این برنامه تاکنون بیش از ۲ هزار لاکپشت غولپیکر متولد شدهاند و مدعیاند دیهگو پدر ۴۰ درصد این لاکپشتها است.
جورج کَریون مدیر پردیس ملی گالاپاگوس میگوید پیش از آغاز این برنامه فقط ۱۵ لاکپشت از گونه کلونوئیدیس هودنسیس در این منطقه وجود داشت.
پائولو پروآنو وزیر محیط زیست این کشور روز سهشنبه توییت کرد: «مرحله مهمی از مدیریت این پردیس ملی به پایان میرسد.»
اداره خدمات این پردیس ملی میگوید دیهگو را هشتاد سال پیش برای مقاصد علمی از جزایر گالاپاگوس به اینجا آوردهاند.
مؤسسه حفاظت از جزایر گالاپاگوس پیشتر گفته دیهگو پس از ۳۰ سال زندگی در باغ وحش ایالات متحده به همراه دو لاکپشت نر دیگر در برنامه تخمکشی شرکت کرد. در این برنامه ۱۲ لاکپشت ماده نیز حضور داشتند.
دیهگوی ۱۰۰ ساله و سایر لاکپشتهای حاضر در برنامه تخمکشی پیش از بازگشت به طبیعت مدتی در قرنطینه بودند تا مبادا بذر گیاهان غیربومی اسپانولا را با خود به آنجا ببرند.
واشینگتن تاپیا مدیر طرح ابتکاری احیای لاکپشت غولپیکر اوایل سال جاری گفت: «شرایط این جزیره برای زندگی این تعداد لاکپشت مساعد است و این جمعیت از این به بعد رشد عادی خود را خواهد داشت.»
به گزارش دولت اکوادور اوایل امسال گونهای از لاکپشتهایی را که دانشمندان گمان میکردند منقرض شدهاند در یکی دیگر از جزایر گالاپاگوس دیدهاند.
لاکپشت جزیره فرناندینا را پیشتر فقط یک بار در آغاز قرن بیستم دیده بودند.
© The Independent