یک گزارش جدید حاکی از آن است که تا سال ۲۰۴۰ بخش عمده گوشت مصرفی مردم، گوشت حیوانات مرده نخواهد بود.
شرکت مشاورتی بینالمللی «ای تی کِرنی» این گزارش را پس از مصاحبه با کارشناسان صنایع گوشت منتشر کرده است که پیشبینی کردهاند منبع ۶۰ درصد از گوشتی که در سال ۲۰۴۰ مصرف خواهیم کرد، یا گیاهی است یا در محفظههای ویژه پرورده میشوند.
در این گزارش آمده است که این تغییر، نتیجه آگاهی روزافزون مردم نسبت به عواقب محیط زیستی روشهای معمول تولید گوشت و افزایش تقاضا برای محصولات «وِگان»، هر نوع ماده غذایی که منشاء حیوانی نداشته باشد، خواهد بود.
این گزارش، «گوشت آزمایشگاهی» یا پرورده شده را گوشتی توصیف کرده است که بدون نیاز به کشتن حیوانات، از طریق رشد سلولی در «دستگاههای بزرگ فعل و انفعالات بیولوژیکی» تولید میشود.
بنا به این گزارش، این نوع گوشت، با گرفتن یک تک سلول از یک حیوان زنده و کشت آن در خارج از بدن او در یک دستگاه فعل و انفعالات بیولوژیکی، تولید میشود، و نتیجه آن، «گوشتی همسان با گوشتهای معمول فعلی است.» این گزارش میگوید که هرچند هماکنون نیز برخی نهادها نمونههایی از انواع اینگونه گوشت را تولید کردهاند، اما این فرآوردههای گوشتی هنوز به بازار عرضه نشده است.
بر مبنای برآورد «ای تی کِرنی»، شرکتهای آمریکایی، از جمله «بیاند میت» و «ایمپاسیبِل فودز» حدود یک میلیارد دلار روی جایگزینهای گیاهی گوشت سرمایهگذاری کردهاند که نمونه آن را میتوانید در چند رستوران در بریتانیا از جمله «مووینگ مانتِن» و «آنِست بِرگِر» امتحان کرد.
بنا به این گزارش «بسیاری معتقدند صنایع عظیم گوشت معضلی است که باید از میان برداشته شود. با توجه به برتری گوشت «وِگان» و گوشتهای پرورده شده به گوشتهای معمول، این نوع گوشت در وقت مقتضی سهم چشمگیری را در بازار به خود اختصاص خواهد داد».
این گزارش با اشاره به روند «انکارناپذیر» گذار به سوی رژیمهای غذایی «وِگان»، گیاهخواری، و گوشتخواری نادر، میگوید که در بلندمدت، گوشت آزمایشگاهی بسیار محبوب خواهد شد و تا سال ۲۰۴۰ سی و پنج درصد مجموع مصرف گوشت را در بر خواهد گرفت. اما در این دوره انتقالی، جایگزینهای «وِگان» بسیار لازم است.
در پایان این گزارش، نتیجه گیری شده است که «در مجموع، گوشت پرورده و فرآوردههای جایگزین گوشت طبیعی صنایع میلیارد دلاری گوشتهای معمول و شرکتهای وابسته به آن را مختل خواهد کرد و میافزاید: «این اختلال، ناشی از حرکت به سوی مصرف پروتئینهای غیرگوشتی، از جمله حبوبات و دانههای گیاهی و روندهای جدید در نحوه زندگی، رژیم غذایی سالمتر و پایدارتر، و نیز حاصل از مقررات مربوط به گوشتهای تولید شده از راههای معمول است».
© The Independent