سنای افغانستان: شرکت سیاست مداران افغان درنشست لاهور خلاف منافع ملی است

اعضای مجلس سنای افغانستان، از حضور سیاست‌مداران افغان در نشستی که با عنوان «صلح» در کشور پاکستان برگزار شد انتقاد کرده و گفته‌اند، این کار خلاف منافع ملی کشور و جفا به حق حکومت افغانستان است.

اعضای مجلس سنا گفته‌ اند از این نشست­‌ها زیرنام صلح، تنها حکومت پاکستان سود می­‌برد، نه حکومت افغانستان.

فضل­ هاد­ی مسلمیار، ریس مجلس سنا گفت: «این گونه نشست­‌ها باید از طرف حکومت افغانستان مدیریت شود و نباید به هرکس اجازه دهد که در هر نشستی که بخواهند شرکت کنند.»

محمدرحیم حسنیار، یک عضو مجلس سنا گفته است، اشخاصی که در این نشست شرکت کرده‌ اند باید واقعیت­‌های عینی جامعه را درک کنند و بار دیگر فریب سیاست‌مداران پاکستان را نخورند.

محمدعلم ایزدیار، معاون مجلس سنا هم­چنین گفت: «امید است که این نشست بتواند دولت پاکستان را قانع کند تا در راه همکاری­‌های صادقانه با افغانستان و جامعه بین­‌المللی گام بردارد.»

گفته می‌­شود دراین نشست نمایندگان گروه طالبان و دولت افغانستان حضور نداشته اما حدود پانصد تن از سیاست­مداران افغان، حضور داشته و در مورد صلح در افغانستان و بهبود روابط میان این دو کشور بحث و گفتگو کرده‌اند.

عطامحمد نور، رئیس اجرایی جمعیت اسلامی افغانستان، محمد محقق، معاون دوم ریاست اجراییه، گلبدین حکمت­یار، رئیس حزب اسلامی افغانستان، سید حامد گیلانی رئیس حزب معاذ ملی و عبدالطیف پدرام، نامزد انتخابات ریاست جمهوری پیشرو از جمله کسانی هستند که در این نشست شرکت کرده‌ اند.

آقای حکمتیار، رئیس حزب اسلامی که  در این کنفرانس حضور داشته گفت: «گفتگوهای آمریکا و طالبان کافی نیست، فقط افغان­‌ها هستند که می­‌توانند مشکلات شان را حل کنند و خارجیان باید دخالت ‌شان را در افغانستان متوقف کرده و نیروهای نظامی ­شان را از این کشور خارج کنند.»

شاه محمود، وزیر خارجه پاکستان که در این نشست حضور داشت گفته است: «حکومت پاکستان خواهان صلح پایدار در افغانستان است و باید در این عرصه تلاش‌­های زیادی صورت گیرد. او اضافه کرد که متهم نمودن یک دیگر به سود هیچ یک از دولت­‌ها نیست.»

این نشست درحالی در شهر لاهور پاکستان برگزار می­‌شود که زلمی خلیزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا درمورد صلح افغانستان، از آغاز دور هفتم گفتگوهای صلح میان او و نمایندگان طالبان در کشور قطر خبر داده است.

آقای خلیل­زاد، گفته است که این بار هر دو طرف تلاش می‌ کنند گفتگوها هرچه  زودتر آغاز شود.

بیشتر از