فرودگاه هیتروی لندن تست کرونایی را به آزمایش گذاشته که میگوید میتواند ظرف ۳۰ ثانیه جواب بدهد. هدف، آزمایش کلیه مسافران و کم کردن موارد قرنطینه است.
حدود ۲۵۰ نفر از کارکنان فرودگاه با انتخاب یکی از سه نوع تست کرونا در این آزمایش شرکت کردهاند. موثر بودن این بستههای آزمایشی هنوز ثابت نشده است.
در عملکرد یکی از این آزمایشها که توسط خود مسافر انجام میشود، یک «میکروسکوپ اتوماتیک هولوگرافیک وجود دارد که موسسات سازنده آن، دل و اینتل، امیدوارند بتواند ظرف نیم دقیقه تعیین کند آیا فرد مورد آزمایش ناقل یا مبتلا به بیماری است یا نه.
تولیدکنندگان دو آزمایش دیگر کرونا نیز میگویند آزمایشهای آنان ظرف ۱۰ تا ۳۰ دقیقه پاسخ میدهد.
مسئولان فرودگاه هیترو نتایج این آزمایش را دنبال میکنند و دادههاشان را با مقامات وزارتخانهها به اشتراک خواهند گذاشت تا شاید آنها را متقاعد کنند که یک «لیست قرمز» را جایگزین مقررات قرنطینه کند و بار دیگر تعداد مسافران را افزایش دهند.
مقامات هیترو در بیانیهای گفتهاند: «از آن جایی که نتایج این آزمایشها منوط به موثر بودن آنها در محیط غیرکلینیکی و در نتیجه صرفا مشاورتی است، همکارانی که در این پروژه شرکت دارند، آزمایشهای تایید شده از طرف دولت را هم همزمان انجام میدهند تا بتوانند نتیجه این دو را با یکدیگر مقایسه کنند. آزمایشهای تایید شده از طرف دولت توسط موسسه خدمات کالینسون سازماندهی میشود.»
در حال حاضر، مسافرانی که از کشورهای فرانسه، مالت، موناکو، هلند و سوئیس وارد بریتانیا میشوند، باید پس از ورود به مدت ۱۴ روز خود را در قرنطینه قرار دهند. صنعت سفرهای هوایی سخت از وجود این مقررات ناراضی است و معتقد است که این امر بسیاری از مردم را از رفتن به تعطیلات در کشورهای خارجی منصرف میکند.
دانشگاههای آکسفورد و منچستر نیز در تست آزمایشهای سه گانه کرونا در هیترو در جریان خروج و ورود مسافران، همکاری میکنند.
اگر این تستها موفقیت آمیز باشند و وارد کار شوند، بهای هر آزمایش تنها ۳۰ پوند خواهد بود.
یک سخنگوی فرودگاه هیترو گفت: «هدف بلندمدت این آزمایشها درک این نکته است که آیا این آزمایشها را میتوان با سرعت و با ضریب موفقیت بالا درخارج از محیط پزشکی روی تعداد بسیاری انجام داد یا نه، و نیز مطمئن شد که نتیجه در محیط فرودگاه دقیق است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
«این تستها سه روش مختلف را یکی برای دقت عمل، دیگری برای تجربه استفاده کننده، و نیز عملی بودن آن در خارج از محیط آزمایشگاه ارزیابی میکنند.»
مسئولان فرودگاه روشهای آزمایش را تحت نظارت دارند تا موثرترین و ساده ترین آنها را برای مسافر انتخاب کنند.
برخی کشورها هماکنون نیز مسافران را در فرودگاههای خود مورد آزمایش کرونا قرار میدهند. اما در حال حاضر، بریتانیا با توجه به دوره کمون بیماری، اجازه نمیدهد که مدت قرنطینه برای مسافری که آزمایشش منفی بوده است، کاهش یابد.
در فرودگاه هیترو هم مرکزی برای آزمایش کرونا وجود دارد که مسافر با پرداخت ۱۵۰ پوند میتواند با آزمایش آنتیژن که بفهمد آیا به ویروس کرونا آلوده شده است یا نه. این روند سپس مستلزم یک آزمایش با نتیجه منفی دیگر است تا مسافر بتواند به قرنطینه خود پایان دهد.
دو آزمایش دیگر شامل نمونهبرداری از مخاط بینی و گلوست که نتیجه آن ظرف ۳۰ دقیقه مشخص میشود. آزمایش بذاق دهان، نتیجه را پس از تنها ۱۰ دقیقه نشان میدهد.
جان هلند- کِی، مدیرعامل فرودگاه هیترو، میگوید بدون وجود آزمایشهای سریع بریتانیا برتری خود را در صنایع هواپیمایی به دیگر کشورها خواهد باخت.
© The Independent