پزشکان و مقام‌های بهداشتی: تهران و کلانشهرها را تعطیل کنید

هشدار شدید پزشکان نسبت به از کنترل خارج شدن کرونا در ایران

گروهی از مقام‌های بهداشتی و همچنین پزشکانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا در ایران فعال هستند از روحانی خواستند تا تهران و کلان‌شهرها را به مدت دست‌کم دو هفته تعطیل کند.

پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در تهران از ارسال نامه‌ای با امضای ۶۵ رئیس دانشگاه علوم پزشکی کشور خطاب به وزیر بهداشت خبر داد که در آن از سعید نمکی خواسته شده است تا به مدت دو هفته همه کشور تعطیل شود تا شاید با ایجاد وقفه در انتقال کرونا بتوان سازمان درمان کشور را بازآرایی کرد.

در رویدادی دیگر، صبح امروز حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن روحانی منتشر کرد و از او خواست تا تهران و دیگر کلانشهرها به مدت ۱۵ تا ۳۰ روز به صورت کامل تعطیل شود.

شهریاری در این نامه نوشت که اطلاعات دقیقی در اختیار دارد که نشان می‌دهد «میزان بروز و شیوع بیماری در کشور» به حدی وخیم است که «نیازمند اتخاذ تدابیر ویژه» است. او به رئیس‌جمهور ایران هشدار داد که «اگر امروز برای آن چاره‌جویی ننماییم فردا خیلی دیر است که متأسفانه امروز هم دیر شده است.»

او از روحانی خواست «به عنوان یک اقدام عاجل در زمان کوتاه بین ۱۵ الی ۳۰ روز در تهران و کلانشهرهای کشور» وضعیت فوق‌العاده برقرار شود.

شهریاری همچنین از دولت خواست تا در طول مدت تعطیلی این شهرها، «سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نهادهای حمایتی و کلیه سازمان‌های مردم‌نهاد با رویکرد خیر جمعی نسبت به اقدامات حمایتی برای تأمین معیشت گروه‌های آسیب‌پذیری که معیشت آنان از طریق درآمد روزانه می‌باشد اهتمام جدی و عملی را به عنوان ضرورت اجتناب‌ناپذیر در این مقطع حساس اجرایی نمایند.»

اما به جز مجلس و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نیز امروز به ایسنا گفت که «هیچ‌گاه وضعیت بیماری به افتضاحی شرایط فعلی نبوده و اکنون بیمار در بیمارستان‌ها در انتظار تخت خالی برای بستری است.»

او نیز از دولت خواست که تهران را به مدت دو هفته تعطیل کنند تا سرایت کاهش یابد: «وقتی بیماری تا این حد گسترش پیدا می‌کند، به‌طوری‌که به دلیل زیاد بودن بیماران اصلاً در بیمارستان‌ها جا نیست، تنها راه این است که جاهایی را که بیماری در آن شیوع بیشتری دارد، تعطیل کنیم که تمام دنیا هم همین اقدام را انجام می‌دهند. یعنی مناطق پرشیوع و پرتردد را تعطیل می‌کنند تا تجمعات کنترل شده و فاصله‌گذاری فیزیکی بیشتر رعایت شود و تجمعی نباشد تا سرایت کاهش یابد.»

در مقابل این درخواست‌ها، استاندار تهران تنها به برقراری مقررات منع آمدوشد شبانه در تهران از روز شنبه ۲۴ آبان‌ماه اکتفا کرده است؛ پیشنهادی که بنا به گفته دکتر طبرسی هیچ تأثیری در روند گسترش بیماری کرونا نخواهد داشت.

برخی ناظران سیاسی برقراری منع آمدوشد که به بهانه کرونا انجام شده است را نه به دلیل نگرانی دولت از گسترش این بیماری که کسب آمادگی برای مقابله با اعتراضات احتمالی در سالگرد سرکوب اعتراضات آبان‌ماه ۹۸ می‌دانند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

البته محسنی بندپی، استاندار تهران، دلیل اعمال منع آمدورفت شبانه را «کاهش شب‌نشینی‌ و دورهمی‌های خانوادگی» اعلام کرده و گفته است که چنین محدودیت‌هایی در کشورهای اروپایی نیز برای مقابله با کرونا وضع شده است.

از زمان آغاز موج سوم کرونا در ایران، تهران و دیگر کلانشهرها با بحران بهداشتی مواجه شده‌اند. هفته گذشته، رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد که هم‌اکنون نیمی از مرگ روزانه کرونا در تهران رخ می‌دهد. دیگر مقام‌های بهداشتی و حتی مسئولان سازمان بهشت‌زهرا، نیز نسبت به وضعیت بحرانی پایتخت ایران اعلام نگرانی کرده‌ و خواستار اعمال محدودیت‌های جدی‌تر شده‌اند.

رکورد ابتلای کرونا با گذشتن از مرز ده هزار نفر و شناسایی ۱۰۴۶۳ بیمار جدید کرونا در کشور در روز گذشته و ورود موج جدید کرونا به ۱۴ استان کشور، نگرانی را نسبت به نوع مواجهه دولت ایران با این بحران بیشتر کرده است.

بیشتر از