ساعاتی پس از انتشار خبر سی ان ان مبنی بر تلاش پنج قایق برای توقیف یک نفتکش بریتانیایی، روابط عمومی منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه، ادعای منابع آمریکایی مبنی بر تلاش شناورهای نیروی دریایی سپاه برای توقیف نفتکش بریتانیایی در خلیج فارس را تکذیب کرد.
این خبرگزاری آمریکایی گزارش داده بود، پنج قایق که گمان می رود متعلق به سپاه پاسداران باشند، به نفتکش هریتیج درخلیج فارس نزدیک شده و از آن خواستند به آب های سرزمینی ایران وارد شود. این نفتکش با ناو جنگی «اچ ام اس مونترز» متعلق به نیروی دریایی بریتانیا اسکورت می شد و پس از هشدار این ناو، قایق ها عقب نشینی کردند.
برخی مقامات در تهران پیش تر در واکنش به توقیف یک نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق از سوی نیروی دریایی بریتانیا، موضوع اقدام متقابل و توقیف یک نفتکش بریتانیایی را مطرح کرده بودند.
اما در حالی که خبر تلاش برای توقیف نفتکش هریتیج در خلیج فارس منتشر شده، سپاه در اطلاعیه ای این خبر را تکذیب کرده است. در بیانیه روابط عموی سپاه آمده است:«گشتهای شناورهای نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس طبق روشهای جاری و ماموریتهای ابلاغی، برقرار است و گشت زنی ها با هوشمندی، دقت و صلابت در حال انجام است. طی ۲۴ ساعت اخیر نیز هیچ مواجههای با شناورهای بیگانه از جمله شناورهای بریتانیایی صورت نگرفته است.»
در ادامه این اطلاعیه آمده است:« در صورتی که دستوری مبنی بر توقیف شناورهای بیگانه دریافت شود، منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه در محدوده جغرافیایی مأموریت خود قادر است بدون درنگ، با قاطعیت و به سرعت نسبت به انجام آن اقدام نماید.»
به گزارش تسنیم،محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران درباره توقیف نفتکش بریتانیایی توسط ایران گفت: ظاهرا نفتکش بریتانیایی عبور کرده، آنچه خودشان مطرح کردند و ادعاهایی مطرح می شود که ایجاد تنش کنند ولی این ادعاها هیچ ارزشی ندارد.
ظریف که روز گذشته گفته بود، موضوع توقیف نفتکش گریس 1 در جبل الطارق را از مسیر سیاسی دنبال می کند، ادامه داد: تا الان این ادعاها را زیاد تکرار کرده اند. البته این را سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رد کرد، اما این حرفها معمولا برای پوشاندن نقاط ضعف آنها مطرح می شود.
حسن روحانی در جلسه هیات دولت در روز چهارشنبه به بریتانیا هشدار داد که در بعدا عواقب رفتارش را خواهد دید.
با این حال گزارش آسوشیتدپرس به نقل از منابع در بریتانیا حاکی از آن است که سه قایق ایرانی برای ایجاد مانع در عبور یک نفتکش متعلق به این کشور از تنگه هرمز تلاش ناموفقی انجام داده اند. تلاشی که به ادعای این خبرگزاری آمریکایی نشانه ای از افزایش تنش ها بین ایران و غرب است.
این گزارش می افزاید، قایق های ایرانی تنها زمانی از نفتکش دور شدند که ناو همراه هریتیج به آنها هشدار شفاهی داد. دولت بریتانیا در بیانیه ای اعلام کرد:«ما از این اقدامات نگران هستیم و از مقامات ایرانی می خواهیم در جهت کاهش تنش ها در منطقه حرکت کنند.»