رسوایی بیروگیت؛ عضو کمیته استیناف هم گفت مهدی تاج مانع اعلام حکم بیرانوند شد

«طبق دستور جدیدی که دادند، گفتند از نظر اخلاقی درست نیست حکم را بگویید و صبر کنید تا خود فدراسیون اعلام کند. ما هم تابع بزرگ‌ترهایمان هستیم»

چاپ دلارهای تقلبی با تصاویر بیرانوند و بازیکنان تراکتور از سوی هواداران پرسپولیس، اسفند ۱۴۰۳ــ فوتبال۱۳۶۰

در حالی که فصل جاری لیگ برتر فوتبال ایران تا ۲۴ ساعت آینده با برگزاری مسابقات هفته سی‌ام به پایان می‌رسد، حکم شکایت باشگاه پرسپولیس از علیرضا بیرانوند، پس از گذشته یک سال، هنوز اعلام نشده است.

این اتفاق در کنار مواردی دیگر همچون حمایت‌های مالی پیشین مالک باشگاه تراکتور از مهدی تاج و فدراسیون فوتبال ایران، طرفداری علنی مسعود پزشکیان و اطرافیانش از تیم تبریزی یا تهدید علنی تاج از سوی مالک تراکتور به افشاگری پرونده‌های مالی پنهانی، موجب شده است ارزش‌های قهرمانی تیم تراکتورسازی تبریز در فصل جاری لیگ زیر سوال برود و این باشگاه پرطرفدار به استفاده از یک بازیکن غیرمجاز متهم شود.

اکنون در تازه‌ترین مورد، مهدی دادرس، عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال، نیز تایید کرده که مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، عمدا موجب طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده دروازه‌بان اول تیم ملی ایران و تراکتور شده است.

دادرس با تایید ضمنی قطعی شدن محرومیت چهار ماهه بیرانوند در حکم اعلام‌نشده کمیته استیناف، این موضوع را هم فاش کرد که رئیس فدراسیون فوتبال ایران به اعضای کمیته استیناف دستور داده است که با وجود صدور رای قطعی، از اعلام آن تا پایان فصل جاری لیگ خودداری کنند.

این افشاگری به معنای آن است که تاج تلاش کرده است تیم تراکتور در این فصل بابت محرومیت و حضور نداشتن بیرانوند، متحمل هیچ ضرری نشود تا محمدرضا زنوی، مالک این باشگاه، فرصت داشته باشد پس از پایان لیگ، برای استخدام دروازه‌بانی دیگر به‌جای بیرانوند اقدام کند.

روز ۹ اردیبهشت سال جاری نیز روزنامه دولتی ایران‌ورزشی در گزارشی خبر داد که اعضای کمیته استیناف فدراسیون فوتبال تا اواخر فروردین‌ماه امسال و با وجود گذشت هفت ماه از شکایت پرسپولیس، به حکم کمیته‌های تعیین وضعیت و انضباطی، «جزئیات این پرونده و مستندات شاکی را بررسی نکرده بودند»، زیرا «مقام‌های فدراسیون فوتبال جزئیات دفاعیات و اعتراض باشگاه پرسپولیس را به استیناف ارسال نکردند».

اکنون مهدی دادرس می‌گوید: «درباره پرونده بیرانوند از فدراسیون سوال کنید، چون طبق دستور جدیدی که به ما دادند، گفتند از نظر اخلاقی درست نیست حکم را بگویید و صبر کنید تا خود فدراسیون اعلام کند. ما تابع بزرگ‌ترهایمان هستیم. پرونده خیلی سنگین و پرهیجانی بود و حدود ۳۰۰ صفحه داشت، اما صادقانه می‌گویم که بیش از حد طولانی شد و نباید می‌شد.»

او افزود: «این حق طبیعی افکار عمومی خواهد بود که گمان کنند طولانی شدن پرونده عمدی بوده است.»

دادرس در دومین گفتگوی روز سه‌شنبه با خبرنگاران هم، پس از آنکه روابط‌عمومی فدراسیون با انتشار بیانیه‌ای، افشاگری‌های دادرس را کاملا تکذیب کرد، گفت: «از خودشان سوال کنید، ولی ما رای را قبل از آن در تاریخ ۱۵ اردیبهشت صادر کرده بودیم و نمی‌دانم چرا مقام‌های بالای فدراسیون رای را اعلام نمی‌کنند. کسی که می‌گوید نه، کم‌لطفی می‌کند، اما بالاخره به‌زودی اعلام می‌کنند.»

در بیانیه فدراسیون فوتبال که نشان‌دهنده افزایش درگیری‌ها و اختلاف‌نظرها میان مهدی تاج و اطرافیانش با اعضای کمیته استیناف است، ادعا شده است که «فدراسیون فوتبال ضمن حمایت از استقلال کامل ارکان قضایی، اعلام می‌کند در روند رسیدگی، صدور و ابلاغ آرا هیچ‌گونه دخالتی ندارد و مسئولیت هرگونه تاخیر احتمالی باید در چارچوب اختیارات قانونی مرجع قضایی مربوطه بررسی شود».

فدراسیون با کنایه به دادرس نیز تاکید کرد: «از اعضای محترم ارکان قضایی انتظار می‌رود در اظهارنظرهای رسانه‌ای، از طرح مطالبی که امکان ایجاد شبهه به استقلال و سلامت دستگاه قضایی فوتبال دارد، خودداری کنند.»

اما در این بیانیه، درباره علت تبدیل شدن پرونده شکایت از علیرضا بیرانوند به طولانی‌ترین پرونده قضایی تاریخ فوتبال ایران و شاید جهان هیچ توضیحی داده نشده است و به این سوال مهم که چرا با ناگهان پس از تهدید تاج از سوی زنوزی، حکم محرومیت چهار ماه بیرانوند به حالت تعلیقی درآمد هم پاسخ داده نمی‌شود.

در همین حال، یکی از کارمندان فدراسیون فوتبال ایران روز ۳ اردیبهشت در گفتگو با ایندیپندنت فارسی، از باز شدن پرونده‌ای قضایی علیه ابوالفضل حسن‌زاده محمدی، رئیس کمیته انضباطی این فدراسیون، به اتهام دریافت رشوه از مالک باشگاه تراکتور خبر داده بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

منبع مطلع ایندیپندنت فارسی در فدراسیون فوتبال ایران گفت: «ابوالفضل حسن‌زاده آذری‌زبان است و پیش از این بارها در جمع همکاران، مانند هواداران فوتبال از تراکتور دفاع می‌کرد. اما حالا پرونده‌ای علیه این قاضی باز شده که در آن آمده است طی یک سال اخیر بیش از ۳۰ میلیارد تومان از اطرافیان محمدرضا زنوزی به‌ صورت دلاری، سهام بورسی یا سکه‌ طلا به حسن‌زاده پرداخت شده است. امیدوارم سرانجام این پرونده به‌زودی مشخص شود و مانند دیگر پرونده‌های اطرافیان تاج و بازداشت‌ها در چندماه اخیر، ناگهان مختومه اعلام نشود.»

دو هفته قبل نیز حکم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران مبنی بر تبرئه شجاع خلیل‌زاده، مدافع باشگاه تراکتور، از محرومیت یک یا چند جلسه‌ای، با اعتراض گسترده خبرنگاران و هواداران فوتبال در ایران مواجه شد. معترضان با اشاره به «حرکت غیراخلاقی» خلیل‌زاده در مسابقه با چادرملو، تبرئه این بازیکن را بر خلاف برخورد با بازیکنان دیگر با خطاهای مشابه دانستند و به ادامه حمایت‌های مهدی تاج و فدراسیون فوتبال از باشگاه تراکتور اشاره کردند.

تعلیق حکم محرومیت چهار ماهه بیرانوند و سپس خودداری از بررسی و صدور رای در کمیته استیناف، چشم‌پوشی از شعارهای برخی هواداران در ورزشگاه یادگار امام تبریز، تبرئه هواداران تراکتور پس از سنگ‌پرانی به هواداران پرسپولیس و نابینا شدن یکی از تماشاگران، نادیده گرفتن فحاشی‌های خداداد عزیزی، مدیر تراکتور، به هواداران چادرملو و در نهایت تبرئه شجاع خلیل‌زاده پس از اهانت به هواداران چادرملو، چند نمونه از احکام عجیب کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در فصل جاری به سود باشگاه تراکتورند.

در هفته‌های اخیر، ویدیویی هم در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران، می‌گوید: «پرسپولیس، استقلال و سپاهان غلط می‌کنند که پول دولت را می‌گیرند. چون زنوزی نمی‌تواند با آن‌ها رقابت کند. زنوزی آمده پول خرج کند، ولی به جای آنکه کمک کنیم، شروع کرده‌ایم فحش می‌دهیم.»

این ادعا در حالی مطرح شد که بنا بر سخنان غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس فعلی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در سال ۱۳۹۱، محمدرضا زنوزی، مالک تراکتور، بخش عمده‌ای از ثروت هنگفتش را که بیش از شش میلیارد دلار براورد می‌شود، از طریق روابط مفسدانه، دریافت وام‌های هنگفت از بانک‌ها و واگذاری ده‌ها کارخانه و معدن به او به دست آورده است.

بیشتر از فوتبال