حسین تاج، وکیل دادگستری یکی از وکلای سه محکوم به اعدام اعتراضات آبان۹۸، میگوید: «دیوان عالی کشور در رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی تشخیص داده که اقدامات این سه نفر در حد محاربه نیست.»
تاج در توییتر خود نوشته است که دیوان عالی «ایرادات شکلی» موجود در پرونده را پذیرفته است و اعمال سه متهم، یعنی امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی را در «حد محاربه» ندانسته است.
چند روز پیش، حسین تاج، وکیل مدافع محمد رجبی، از ارجاع پرونده موکلش و دو محکوم دیگر به شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب برای رسیدگی مجدد خبر داده بود.
دیوان عالی کشور روز شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ اعلام کرده بود که «اعاده دادرسی سه محکوم اعدامی حوادث آبان ماه در دیوان عالی کشور پذیرفته شد و پرونده مجددا در شعبه دیگری (هم عرض) رسیدگی میشود.»
در مهرماه امسال، ناصر مرادی، پدر امیرحسین مرادی، خودکشی کرد.
بابک پاکنیا، وکیل خانواده مرادی، علت آن خودکشی را به احتمال زیاد فشارهای روانی دانسته بود که آن خانواده از زمان زندانی شدن و صدور حکم اعدام پسرشان متحمل شده بودند و در هفتههای قبل از آن اتفاق، تشدید شده بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، در سوم اسفند ۱۳۹۸ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهامهایی مانند «مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران» و «محاربه»، به اعدام محکوم شده بودند.
صدور حکم اعدام برای این سه جوان معترض در آن زمان، بانی پدیدآمدن کارزاری جهانی علیه این حکم در فضای مجازی شد و واکنش بسیاری مقامات سازمانهای حقوق بشری را نیز در پی داشت. پس از آن که هشتگ «# اعدام نکنید» در توییتر بدل به «ترند اول» دنیا شد و توجه بسیاری را به صدور حکم اعدام برای سه معترض جوان ایرانی جلب کرد، رئیس جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، هم با انتشار توییتی به زبان فارسی نسبت به صدور این احکام واکنش نشان داد.
شکل بازداشت این سه معترض نیز از دیگر مواردی بود که در پرونده آنان توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، در شرح دستگیری چند نفر از بازداشتشدگان آن پرونده که به ترکیه رفته بودند، نوشته بود: «محمد رجبی، سعید تمجیدی و شیما ر. که در تاریخ ۲۹ آبان ۹۸ پس از بازداشت امیرحسین مرادی، به کشور ترکیه گریختند، در ترکیه درخواست پناهندگی میدهند، اما پلیس آنتالیا نهایتا در تاریخ ۵ دی ماه ۹۸ و چند روز پس از سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به آنکارا، آنها را به بهانه انتقال به شهری دیگر، همراه با دستبند سوار بر اتوبوس کرده و پس از دو روز طی مسافت بدون دادن آب و غذا به شهر «آغری» در نزدیکی مرز ایران منتقل کردند.»