معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران دررابطهبا حضور جمهوری اسلامی در منطقه گفت که طی ۳۰ سال گذشته جمهوری اسلامی ۱۷ میلیارد دلار برای همه فعالیتهایش از جمله دیپلماسی، کار فرهنگی و دفاعی در منطقه هزینه کرده است.
محمدرضا نقدی که در صداوسیمای جمهوری اسلامی صحبت میکرد اضافه کرد آمریکاییها در راه رسیدن به اهداف خود در منطقه، عدهای را در عراق تربیت کرده و آموزش داده بودند تا در مسیر شرایط لیبرال دموکرات در عراق و لبنان گام برداشته و حاضر شوند، اما قاسم سلیمانی به دلیل ارتباط گسترده با تمام جریانهای بزرگ سیاسی در کشورهای منطقه، و اعتماد بالایی که به او داشتند، این وضعیت را به هم زد.
پیشتر نیز، علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، گفته بود که مجموع هزینه حضور نظامی ایران از سال ۲۰۰۶ تا امروز کمتر از ۲۰ میلیارد دلار بوده است.
در همین رابطه، مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در توئیتی عنوان کرده بود که ایران از سال ۲۰۱۲ تاکنون حدود ۱۶ میلیارد دلار پول برای نیروهای ترور و شرکایش ارسال کرده است.
At #UN75, @HassanRouhani claimed that Iran supports peace & combats extremism- if only that were true. The Iranian regime has actually sent more than $16 billion to its terror proxies & partners since 2012. That money should've gone back to the Iranian people they stole it from.
— Morgan Ortagus (@statedeptspox) September 22, 2020
همچنین، حشمتالله فلاحتپیشه، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی اظهار داشت که ایران طی ۱۰ سال گذشته حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار به سوریه کمک کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این سخنان در حالی مطرح میشود که شرایط اقتصادی در ایران به شدت وخیم است و بسیاری از مردم در تظاهراتی که در اعتراض به شرایط بد اقتصادی در سالهای ۹۶ و ۹۸ برگزار کردند، علیه حضور منطقهای جمهوری اسلامی و هزینه این پول در آنجا اعتراض کردند. اگرچه این اعتراضات با سرکوب شدید و خونین نیروهای امنیتی حکومت مواجه شد.
نقدی در بخشی دیگر از سخنان خود مدعی شد که ملتهای منطقه به حکومت ایران علاقهمند هستند و جمهوری اسلامی برای مقابله با دشمنان نیازمند ساماندهی پیچیده و زمانبر برای تعامل با آنها نیست. او تاکید کرد همه طیفهای سیاسی کشور مخالف حضور ما در سوریه بودند و ما تنها به دلیل دستور رهبری در آنجا حضور یافتیم.
این در حالی است که طی چندساله اخیر حضور ایران در کشورهای منطقه با مخالف مردم این کشورها همراه بوده است. بسیاری از مردم در عراق دلیل توسعهنیافتگی و ناامنی این کشور را حضور ایران در آنجا دانسته و بارها علیه جمهوری اسلامی تظاهرات کردهاند. معترضان به حضور ایران، حتی کنسولگریهای آن در نجف و بصره را به آتش کشیدند. تصاویری از این اعتراضات منتشر شده که نشان میدهد جوانان عراقی عکسهای علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را لگدمال میکنند.
در افغانستان و در برابر سفارت جمهوری اسلامی در کابل نیز، بارها تظاهراتی علیه رفتارها و سیاستهای حکومت ایران علیه مردم افغانستان و مهاجران این کشور برپا شده است.