کمیته علمی کرونا: اظهارنظر درباره بازگشایی مدارس زود است

با وجود گسترش شیوع کرونا، حکومت به‌دلیل ناتوانی در آموزش از راه دور، بر بازگشایی مدارس تاکید دارد

به‌دلیل نبود زیرساخت‌های آموزش آنلاین، حدود ۳ میلیون دانش‌آموز در ایران از تحصیل آنلاین بازمانده‌اند‌ـ ATTA KENARE/AFP

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت اظهارنظر قطعی درباره بازگشایی مدارس زود است. به گفته عاطفه عابدینی، در صورتی‌ که واکسیناسیون به سطح مناسبی برسد و پیک پنجم کنترل شود، امکان بازگشایی تعدادی از مراکز و اماکن وجود دارد.

پیش‌تر حمید سوری، رئیس کمیته کشوری همه‌گیرشناسی کرونا، گفته بود که هیچ کشوری در این شرایط مدارس را باز نمی‌کند. نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا، نیز در اظهارنظری مشابه تاکید کرده بود که آمادگی برای شروع کلاس‌های حضوری وجود ندارد، با این حال ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه ۱۱ شهریور در دیدار با کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا، از بخش‌های اطلاع‌رسانی و رسانه‌ای این ستاد خواست مردم را برای بازگشایی مدارس «اقناع» کنند. 

اصرار حکومت بر بازگشایی مدارس و حضور فیزیکی دانش‌آموزان در کلاس‌های درس، از ناکامی آموزش‌و‌پرورش در آموزش از راه دور دانش‌آموزان ناشی می‌شود. پس از آغاز همه‌گیری کرونا، آموزش‌و‌پرورش با هدف آموزش آنلاین، اقدام به راه‌اندازی سامانه «شاد» کرد، اما آماده نبودن زیرساخت‌های آموزش آنلاین، به ترک تحصیل بسیاری از دا‌نش‌آموزان منجر شد، به‌ طوری‌ که طبق تایید وزارت آموزش‌و‌پرورش، حدود ۳ میلیون دانش‌آموز در سامانه شاد ثبت‌نام نکردند و به‌عبارت‌ دیگر، نتوانستند به تحصیل ادامه بدهند. 

این نکته‌ای است که برخی مسئولان، از جمله یکی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، نیز به آن اعتراف کرده‌اند. محمدمهدی زاهدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با تایید اینکه دانش‌آموزان در ۱.۵ سال گذشته، از آموزش مجازی «آسیب‌های زیادی» دیدند، گفت: «ما از سر ناچاری این راه را انتخاب کردیم و چاره‌ای جز این نداشتیم و قطعا این نحوه آموزش نمی‌تواند ادامه داشته باشد.» این نماینده مجلس همچنین تاکید کرد که باید در «کمترین زمان ممکن»، زمینه بازگشایی مدارس و کلاس‌های حضوری فراهم شود.

از گفته‌های این نماینده مجلس و دیگر مسئولان مشخص است که جمهوری اسلامی با علم به موفق نبودن آموزش از راه دور، قصد دارد مدارس را بازگشایی کند و  این در حالی است که فقط کمتر از ۱۰ درصد جامعه واکسینه شده‌اند و واکسیناسیون معلمان و کارکنان مدارس نیز به پایان نرسیده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مسئله دیگر خطر ابتلای کودکان به کرونا با توجه به سویه‌های جهش‌یافته است. در چنین شرایطی، خانواده‌ها در بلاتکلیفی مانده‌اند که اجازه بدهند فرزندشان به مدرسه برود یا اطمینان از سلامت او را در اولویت قرار دهند. 

با وجود اینکه ابراهیم رئیسی در جلسه روز پنجشنبه با اعضای مجلس خبرگان و کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا، بر بازگشایی مدارس پافشاری کرد، متخصصان از اعلام نظر قطعی در این مورد خودداری کرده‌اند. 

عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، شرط بازگشایی مراکز از جمله مدارس را در این دانست که واکسیناسیون به سطح مناسبی رسیده باشد، پیک پنجم کنترل شود و سویه‌ جدیدی نیز شایع نشود. 

پیش‌تر حمید سوری، رئیس کمیته کشوری همه‌گیرشناسی، با تاکید بر اینکه ابتدا باید زیرساخت‌های بازگشایی مدارس فراهم شود، به خبرگزاری ایرنا گفته بود: «قطعا در چند هفته آینده، امکان بازگشایی مدارس وجود ندارد و باید صبر کنیم.»

او با بیان اینکه کشور در موج پنجم کرونا قرار دارد، گفت: «هیچ کشوری در این شرایط مدارس را باز نمی‌کند یا اجتماعات را آزاد نمی‌گذارد. این کارها عملا دامن زدن به اپیدمی در شرایط بسیار حاد است. راهکارهایی که برای بازگشایی مدارس می‌بایست انجام شود، هنوز صورت نگرفته است.»

نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران، نیز به واکسیناسیون کودکان در بسیاری از کشورها اشاره کرد و گفت: «در کشور ما، هنوز این موضوع پیش‌بینی نشده است.»

او نیز بازگشایی مدارس در شرایط فعلی را «منطقی» ندانست و گفت: «به نظر می‌رسد آمادگی واضحی برای شروع مدارس به شکل حضوری را نداشته باشیم.»