شرکت فرانسوی توتال، یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در حوزه انرژی جهانی، چهار قرارداد بزرگ، در مجموع به ارزش ۲۷میلیارد دلار، با دولت عراق امضا کرد. سه قرارداد مربوط به توسعه میدانهای گازی و نقتی در جنوب عراق و قرارداد چهارم برای ساخت یک نیروگاه انرژی خورشیدی است.
براساس بیانیه وزارت نفت عراق، قراردادها روز یکشنبه در حضور مصطفی الکاظمی، نخستوزیر آن کشور امضا شده است.
شرکت توتال برای توسعه میدان نفتی رتاوی در جنوب عراق، ایجاد یک پالایشگاه مرکزی برای جداسازی و پالایش گاز طبیعی تولیدشده در پنج میدان جنوبی آن کشور و همچنین یک پروژه بسیار مهم و ضروری برای تزریق آب خلیج فارس به میدانهای نفتی بهمنظور حفظ سطح استخراج و تولید در آنها، سه قرارداد با وزارت نفت عراق امضا کرده است.
قرارداد چهارم شرکت توتال با وزارت برق عراق و برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی یکهزار مگاواتی امضا شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، درحالیکه بعضی شرکتهای نفتی بینالمللی پایان دادن به همکاری خود با صنایع نفت و گاز عراق و خروج از آن کشور را بررسی میکنند، قرارداد با شرکت توتال، در سالهای اخیر، بزرگترین و بلندپروازانهترین قراردادی است که یک غول بینالمللی نفتی در عراق امضا کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
عراق بهویژه برای تامین منابع سوخت مورد نیاز در نیروگاههای برق آن کشور، به توسعه فوری منابع محلی گاز نیازمند است. این کشور بهشدت به واردات گاز و برق ایران وابسته است که در ماههای اخیر به دلیل بدهیهای پرداختنشده و بالا رفتن مصرف در داخل ایران، نامنظم بوده است.
احسان عبدالجبار اسماعیل، وزیر نفت عراق، ماه ژوئن در مصاحبهای گفته بود که آن وزارتخانه قصد دارد ظرفیت تولید گاز عراق را تا سال ۲۰۲۵ به میزان ۳ میلیارد فوت مکعب افزایش دهد. عراق درحال حاضر برای تامین نیازهای داخلی خود، به واردات دو میلیارد فوت مکعب گاز نیازمند است.
براساس قراردادی که وزارت نفت عراق با توتال امضا کرده، قرار است یک مجتمع گازی ساخته شود که در آن عملیات جداسازی و پالایش گاز استخراجشده بههمراه نفت در میدانهای نفتی جنوبی رتاوی، قرنه غربی ۲، مجنون، طوبی و لوهیس انجام شود. عراق درحال حاضر امکانات استفاده از این گاز طبیعی را ندارد و آن را در میدانهای نفتی میسوزاند. بنابر ارزیابی بانک جهانی عراق در حال حاضر روزانه حدود ۱۶میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را بر سر چاههای استخراج نفت میسوزاند و به گفته کارشناسان این کشور به این ترتیب میلیونها درآمد دلار خود را از دست میدهد.
عراق اعلام کرد که قصد دارد با اجرای این پروژه در طول دو تا سه سال آینده، سوزاندن گاز در میدانهای نفتی را به صفر برساند. گاز تولیدشده میتوان بهعنوان سوخت برای نیروگاههای برق آن کشور مورد استفاده قرار گیرد. وزیر نفت عراق گقته است که گاز تولیدشده درنتیجه اجرای پروژه توتال در جنوب عراق کمک خواهد کرد تا آن کشور واردات گاز از ایران را قطع کند، زیرا گاز تولید داخل ارزانتر خواهد بود.