با توجه به ادامه خطر شیوع کرونا در کشور، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در ادامه نظرات متناقض مسئولان، اظهار داشت مهر امسال و آغاز سال تحصیلی به صورت مجازی خواهد بود و تلاش داریم بازگشایی مدارس خیلی آرام، بی دغدغه و با شکوه انجام شود.
به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش و پرورش سراسر کشور اظهار داشت مدیران کل باید در این فرصت باقیمانده تا مهرماه، با مداخلات بیشتر سعی در هرچه بهتر برگزارشدن پروژه مهر و بازگشایی مدارس، داشته باشند و با انسجام بیشتری این مهم محقق شود.
پیشتر، محسن حاجی میرزایی، وزیر وقت آموزشوپرورش، روز ۱۴ تیر به اجلاس مجازی وزرای آموزشوپرورش جهان اشاره کرد و گفت: «جمعبندی اجلاس این بود که اگر ما در ابتدای کرونا میگفتیم مدارس را تعطیل کنیم، امروز بر این باوریم که باید مدارس را با هر کیفیتی، بازگشایی کنیم؛ وقتی بچهها از مدارس دور میشوند، آسیبهای متعدد روانی و اجتماعی آنان را تهدید میکند.»
همزمان، محمد محسنبیگی، مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش، در پاسخ به انتقادات از عدم واکسیناسیون کادر آموزش ، از قرار گرفتن معلمان و کارکنان این وزارتخانه در گروههای اولویتدار خبر داد و گفته بود اطلاعات مربوط به معلمان مدارس دولتی و غیردولتی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته تا در اولویت دریافت واکسن قرار بگیرند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با وجود این، هنوز مشخص نیست که تغییر نظر مسئولان آموزش و پرورش در ایران در نهایت به چه نتیجه ای میرسد.
بیماری همهگیر کووید-۱۹ آموزش را مانند بسیاری چیزهای دیگر بهشدت تحت تاثیر خود قرار داده است. ویروس کرونا به بسته شدن مدارس در سراسر جهان منجر شد و شکل تحصیل و درسخواندن بیش از دو میلیارد نفر در دنیا را عوض کرد. علاوه بر کودکان و نوجوانان، دانشجویان هم از این آسیب تغییر روش تحصیل در این دوره بینصیب نماندند و حضور در دانشگاهها و کالجها جای خود را به کلاسهای مجازی دادند. در این مدت، نرخ ترک تحصیل هم افزایش چشمگیری یافت و دانشآموزان طبقات پایین اجتماع، به دلیل دسترسی نداشتن به تجهیزات الکترونیک و اینترنت، از تحصیل بازماندند.
شمار زیادی از دانشآموزان روستایی و مناطق محروم برای وصل شدن به شبکه اینترنت در بالای تپهها و نقاط مرتفع در کلاسهای آنلاین شرکت کردند. نوسانات سرعت اینترنت حتی در آموزش مجازی برخی از شهرهای بزرگ هم مشکلاتی ایجاد کرد.
بسیاری از خانوادههای کمدرآمد نتوانستند وسایل الکترونیکی نظیر لپتاپ و تبلت و گوشی همراه مناسب برای تحصیل فرزندان خود تهیه کنند. بسیاری از دانشجویان به نرمافزارها و شیوه نصب آنها آگاهی نداشتند و تداخل کلاسهای درس استادان دانشگاه، عقب افتادن بسیاری از دانشجویان از کلاسها را موجب شد. ضعف در سرعت اینترنت و زیرساختهای آموزش الکترونیکی در برخی دانشگاههای ایران که موجب شد همزمانی حضور دانشجویان با خطا در سیستم مواجه شود، بسیاری را از شرکت در کلاسها محروم کرد.