کاخ سفید از اظهارات رئیسجمهور جو بایدن که گفته بود رسانههای هندی در مقایسه با اصحاب رسانه در ایالات متحده «بهتر رفتار» میکنند، دفاع کرد.
آقای بایدن در دیدار خود با نارندرا مودی، نخستوزیر هند، در تاریخ ۲۴ سپتامبر، گفته بود: «مطبوعات هند خیلی بهتر از رسانههای آمریکایی رفتار میکنند... من فکر میکنم، با اجازه شما، شما نمیتوانید به سوالات جواب دهید زیرا آنها هیچ سوال مهم و مرتبطی نمیپرسند.»
کتی راجرز از نیویورک تایمز توییت کرد: «وقتی این اظهارات را شنیدم فکر کردم مودی آنها را گفته است ولی نه، اینها سخنان رئیسجمهور آمریکا بود.»
کریستیان داتوک از نشریه محافظهکار واشنگتن اگزماینر هم افزود که این اظهارات «خیلی ترامپگونه» بوده است.
بنا بر اعلام سازمان گزارشگران بدون مرز، هند در زمینه آزادی مطبوعات در رتبه ۱۴۲ دنیا قرار دارد.
این سازمان در وبسایت خود نوشته است: «از زمان انتخابات سراسری بهار ۲۰۱۹ که حزب بهاراتیا جاناتای نخستوزیر نارندرا مودی با اختلاف در آن برنده شد، فشار بر رسانهها افزایش یافته است تا خطوط دولت ملیگرای هندو تقویت شود. هندیانی حامی هندوتوا، طرز تفکری که به ظهور ملیگرایی دستراستی افراطی هندو انجامید، برای حذف تمام اظهارات «ضد ملیگرایانه» از مکالمات و بحثهای عمومی تلاش میکنند.»
در سال ۲۰۲۰ چهار خبرنگار به دلیل کار خود به عنوان گزارشگر، در این کشور کشته شدند.
در متن مکالمات این دیدار با آقای مودی که کاخ سفید تنظیم کرده، اظهارات آقای بایدن درباره مقایسه رسانههای هند با ایالات متحده نیامده است.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه (۲۷ سپتامبر) گفت: «به نظرم آنچه او گفت این بود که سوالات اصحاب رسانه همیشه درباره مسائل مهم روز نیست. البته میدانم این چیزی نیست که هیچ یک از افراد حاضر در این اتاق بخواهند بشنوند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
خانم ساکی افزود: «به نظرم آنچه او میخواست بگوید این است که میدانید، مثلا امروز او میخواست درباره واکسنهای کووید صحبت کند، برخی پرسشها درباره این موضوع بود ولی تعدادی از سوالها همیشه درباره موضوعی نیستند که او آن روز درباره آنها صحبت میکند.»
در سال ۲۰۲۰، ایالات متحده در ردیف ۴۴ آزادی مطبوعات در دنیا قرار گرفت.
به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز، «در ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری جوزف آر بایدن، پاسخگویی و شفافیت دولت به طور مناسبی تقویت شده است. برای مثال، از روز اول کاخ سفید و ادارات دولتی دوباره نشستهای مطبوعاتی منظمی را برقرار کردند و مقامهایی که قبلا دستور داشتند سکوت کنند، توانستند بار دیگر اطلاعاتی صحیح درباره همهگیری کووید-۱۹ را به شهروندان آمریکایی ارائه دهند.»
آقای بایدن هم ارزش خبرنگاری و گزارشگری را ستایش کرده و هم گهگاه از نحوه پوشش اقدامهای خود و دولتش و همچنین سوالاتی که هنگام گفتوگو با رسانهها از او پرسیده میشود، اظهار ناامیدی کرده است.
در اواخر ماه ژوییه، آقای بایدن در دفتر ریاستجمهوری با مصطفی کاظمی، نخستوزیر عراق، دیدار میکرد که کلی اودانل، از شبکه تلویزیونی انبیسی، از او درباره اعلامیه دنیس مکدانا، وزیر امور کهنهسربازان ایالات متحده، که گفته بود کارمندان خط مقدم این وزارتخانه باید مقابل کووید-۱۹ واکسینه شوند، سوال پرسید.
آقای بایدن با لبخند پاسخ داد: «تو خیلی اعصاب خردکنی ولی از آنجا که خیلی وقت است همدیگر را میشناسیم، به سوالت جواب میدهم.»
او افزود: «هیچ ربطی به عراق ندارد ولی به سوالت جواب میدهم. بله وزارت امور کهنه سربازان درواقع همه پزشکان را در بیمارستانهای خود ملزم خواهد کرد واکسن بزنند.»
بعد از آنکه خبرنگاری هنگام راندن آزمایشی وانت برقی فورد از آقای بایدن درباره اسرائیل سوال پرسید، رئیسجمهور به شوخی گفت که آن خبرنگار را زیر خواهد گرفت.
در ماه ژوئن، آقای بایدن بعد از نشست خود با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در ژنو سوییس، نیز هنگام گفتوگو با کیتلن کالینز، خبرنگار سیانان در کاخ سفید، کنترل خود را از دست داد و عصبانی شد.
خانم کالینز از آقای بایدن پرسیده بود چرا اینقدر مطمئن است که آقای پوتین رفتار خود را تغییر خواهد داد.
آقای بایدن گفت: «من مطمئن نیستم که او رفتارش را تغییر خواهد داد. از کدام جهنمدره ... چگونه همیشه این کار را انجام میدهی؟ من کی گفتم که مطمئن هستم؟»
آقای بایدن اضافه کرد: «بگذارید روشن کنم؛ چیزی که من گفتم این بود که: آنها رفتار خود را تغییر خواهند داد اگر سایر کشورهای جهان به اقدامهای آنان واکنش نشان دهند و این سبب میشود موضع آنها در دنیا تضعیف شود. من از هیچ چیزی مطمئن نیستم. فقط دارم واقعیتی را بیان میکنم.»
خانم کالینز بیشتر به آقای بایدن فشار آورد و از او پرسید که اصلا چگونه این دیدار میتوانسته است «سازنده» باشد.
آقای بایدن با عصبانیت گفت: «اگر این را نمیفهمید در حرفه اشتباهی مشغول کارید.»
ولی خیلی طول نکشید که آقای بایدن از اظهارات خود عقبنشینی کرد.
بایدن بعدتر به خبرنگاران گفت: «من نباید در آخرین پاسخی که دادم آنقدر ادای خردمندان را در میآوردم.» ولی در عینحال شکایت کرد که هیچگاه سوالات مثبتی دریافت نمیکند.
آقای بایدن در آن زمان گفت: «گویا برای اینکه گزارشگر خوبی باشید باید منفیگر باشید، یعنی به نظرم میآید که باید به زندگی دیدی منفی داشته باشید.»
© The Independent