در مدت کمتر از سه ماه حدود ۳۰ درصد از رستورانهای تهران تعطیل شدهاند. این خبر را سیدعلیاصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران تهران اعلام کرد و گفت: «تقاضای عضویت جدید حتی در شمال تهران نیز کاهش یافته است.»
سیدعلیاصغر میرابراهیمی در تشریح وضعیت رستورانهای تهران به خبرگزاری ایلنا گفت: «بسیاری از رستوراندارها بهدلیل مشکلات عدیده مجبور به تعطیلی واحدهای صنفی خود شده و به مشاغل دیگر رو آوردهاند. بهطوریکه در ۲ تا ۳ ماه اخیر حدود ۳۰ درصد از رستوراندارها، واحدهای صنفی خود را تعطیل کردهاند.» او افزود: «وقتی ملک اجارهای باشد و هزینههای اجاره هم اضافه شود، مجبور به این کار میشوند.»
میرابراهیمی در ادامه مشکلات رستورانداران را برای خرید مواد اولیه تشریح کرد و گفت: «قیمت مواد اولیه، اجرت کار، بیمه و مالیات همه برای رستورانداران گران است. زعفران از هر کیلو ۱۱ میلیون و ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان به هر کیلو ۳۷ تا ۳۸ میلیون تومان رسیده است. ما که مرغداری و شالیزار نداریم که تحت تاثیر افزایش قیمت این اقلام قرار نگیریم.» او با بیان اینکه در کنار افزایش قیمت مواد غذایی، مسئله بیمه و مالیات نیز وجود دارد، گفت: «همکاران ما در رستورانها به مشکلات جدی برخورد کردهاند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رئیس اتحادیه رستوراندارهای تهران به کاهش میزان تقاضا همزمان با افزایش قیمتها نیز اشاره کرد و گفت: «در همین مدتزمان حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد هم کاهش تقاضا داشتهایم. مردم در شمال شهر اوقات فراغت بیشتری دارند و بیشتر از رستورانها استفاده میکردند، ولی با وضعیت فعلی تقاضای عضویت جدید در شمال شهر هم کاهش زیادی داشته و میتوان گفت کاهش در این منطقه بیشتر بوده است.»
نزدیک به چهار ماه از عمر دولت جدید میگذرد. ابراهیم رئیسی با وعده بهبود وضعیت معیشت مردم روی کار آمده و قول داده بود که تورم را کنترل کند و آن را به ۱۸ درصد برساند، بااینحال نهتنها وعدههای او همچون دیگر مقامهای جمهوری اسلامی محقق نشد، بلکه در همین مدتی که کار خود را شروع کرده است بسیاری از کسبوکارها به دلیل موانع اقتصادی ناشی از تداوم تحریمها تعطیل شدند.
خبر تعطیلی رستورانها در حالی اعلام شد که بررسیها نشان میدهد افزایش قیمت مواد غذایی همچنان ادامه دارد؛ گزارش جدید مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حاکی از آن است که در ماه آبان ۱۴۰۰ متوسط قیمت بیش از ۸۳ درصد از کالای خوراکی از «حد بحران» فراتر رفته است. بر اساس این گزارش افزایش قیمت اقلامی مثل برنج، مرغ ماشینی، لبنیات، تخممرغ، روغن مایع، موز، سیب، پرتقال، خیار، گوجهفرنگی، سیبزمینی، حبوبات، قند، شکر و چای فراتر از حد بحرانی بوده است. همچنین مقایسه متوسط قیمت اقلام خوراکی در آبان نسبت به ماه مهر (۱۴۰۰) نشان میدهد که حداقل سه قلم کالای خوراکی بیش از ۱۰ درصد گرانتر شدهاند.