اولین ارزیابیها از نتیجه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری جمهوری فرانسه حکایت از آن دارد که امانوئل ماکرون، مارین لوپن، نامزد راست افراطی، را شکست داده است.
گزارش شده که ماکرون، رئیسجمهوری کنونی حدود ۵۷ تا ۵۸.۵ درصد آرا را به دست آورده است. مارین لوپن در مقابل بین ۴۱.۵ تا ۴۳ درصد آرا را از آن خود کرده است.
به گزارش فرانس۲۴ امانوئل مکرون به جمع هوادارهایش، که در مقابل برج ایفل تجمع کردهاند، پیوست و سخنرانی پیروزیاش را انجام داد.
امانوئل ماکرون سخنرانی پیروزیاش را با این جملات آغاز کرد:«پیش از هر چیز از شما دوستان عزیز تشکر میکنم. انتخاب اکثریت شما این بود که برای پنج سال دیگر به من اعتماد کنید. میدانم چه چیزی به شما بدهکارم. همچنین میدانم که بسیاری از مردم فرانسه به من رای دادند تا راه [به قدرت رسیدن] راست افراطی را سد کنند. از این گروه نیز تشکر میکنم و به آنها میگویم رایشان برایم تعهدآور است.»
او همچنین در ادامه سخنرانیاش خطاب به طرفدارهای لوپن و همچنین گروههایی که در انتخابات شرکت نکرده بودند گفت:«من رئیسجمهوری همه [مردم فرانسه] هستم.»
ماکرون تلاش برای ساختن جامعهای عادلانهتر را التیامی دانست بر زخمهای ناشی از دوگانه شکل گرفته در جریان انتخابات سال ۲۰۲۲ و سخنرانیاش را با این عبارات به پایان رساند:«سالهای پیشرو گرچه به طور قطع سالهای سختی خواهند بود، اما سالهایی تاریخی نیز هستند و ما باید، با همکاری یکدیگر، [تاریخ را] برای نسلهای آینده بنویسیم.»
همزمان با پایان زمان رایگیری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، در روز ۲۴ آوریل ۲۰۲۲، درصد مشارکت فرانسویها در این انتخابات پایینتر از دورههای قبل گزارش شده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامات وزارت کشور دولت فرانسه اعلام کردهاند تا ساعت ۱۷ به وقت پاریس، تنها ۶۳ درصد در انتخابات شرکت کردهاند که دو درصد کمتر از میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال ۲۰۱۷ است.
در یکی از اولین واکنشها، شارل میشل، رئیس شورای اروپا در واکنش به انتخاب دوباره امانوئل مکرون گفت که اروپا میتواند پنج سال دیگر روی فرانسه حساب کند. به دلیل موضعگیریهای مارین لوپن، نامزد راست افراطی در باره آینده اتحادیه اروپا، نگرانی از انتخاب او در این اتحادیه بارز بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مارین لوپن، نامزد مغلوب دور دوم انتخابات ریاستجمهوری فرانسه در واکنش به پیروزی امانوئل مکرون گفت که او خود را شکست خورده نمیداند و برای مبارزهای بزرگتر علیه دولت ماکرون آماده میشود.
لوپن گفت که این «رای بزرگ» حاکی از آن است که ایدههای او طرفداران بیشتری پیدا کرده و به همین دلیل خود را مغلوب نمیداند.
مارین لوپن توانست ۴۱.۸ درصد از آرا را به دست آورد.
ژان لوک ملانشون، رهبر چپ رادیکال فرانسه که توانسته بود در اولین دور انتخابات ریاستجمهوری این کشور بیش از ۲۰ درصد آرا را از آن خود کند در واکنش به نتایج اعلام شده گفت که این نتیجه نشان میدهد فرانسه بهطور روشن مخالفت خود را با دیدگاههای لوپن نشان داد و این خبر خوبی است.
او در عین حال نگرانی خود از سیاستهای اقتصادی ماکرون را ابراز کرد و گفت که در این دقایق به تمام قربانیان سیاستهای اقتصادی ماکرون که عمدتا از طبقات پایین و آسیبپذیر هستند فکر میکند.
به نظر میرسد بخشی از حامیان احزاب چپ، در رقابت بین مارین لوپن، نامزد راست افراطی و امانوئل ماکرون، نامزد راست میانه، به سوی رئیسجمهوری کنونی رای دادهاند.
لوپن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۷ توانست ۳۳.۹ درصد آرا را به دست آورد. با این حساب آرای وی در پنج سال گذشته نزدیک به هفت درصد افزایش داشته است که از رشد محبوبیت این سیاستمدار فرانسوی و برنامههای حزب متبوع وی حکایت دارد.
اولیویه وزان، وزیر بهداشت مکرون، ضمن اشاره به رشد آرای لوپن در آن انتخابات، گفت:«ما پیام مردم فرانسه را شنیدیم. تغییراتی به وقوع خواهد پیوست و مردم فرانسه طرف مشورت قرار خواهند گرفت.»
اریک زیمور، از نامزدهای دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که نظراتی افراطیتر از لوپن دارد، با اشاره به انتخابات مجلس فرانسه در ماه ژوئن سال جاری، گفت:«خواهان ائتلاف نیروهای راست و وطنپرست هستم؛ ما باید در مجلس آینده نیروی مسلط باشیم.»
به گزارش خبرگزاری فرانس۲۴، ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا، ضمن تبریک به امانوئل ماکرون، پیروزی وی در انتخابات را خبری عالی برای تمام اروپا توصیف کرد.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، نیز به ماکرون برای انتخاب مجددش به ریاست جمهوری فرانسه تبریک گفت و در حساب توییترش نوشت:«فرانسه یکی از مهمترین و نزدیکترین متحدان ما است. من به همکاری با فرانسه در مورد موضوعاتی که برای بریتانیا و فرانسه و همچنین برای جهان اهمیت دارد، ادامه میدهم.»
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، نیز پیروزی ماکرون را «پیروزی دموکراسی» و «پیروزی اروپا» توصیف کرد.
این خبر تکمیل میشود.