مصطفی تاج‌زاده بازداشت شد

اتهام‌های تاج‌زاده «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور» و «نشر اکاذیب با هدف تشویش اذهان عمومی» عنوان شده است

تاج‌زاده در سال ۱۴۰۰ برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد اما شورای نگهبان او را رد صلاحیت کرد-AFP

مصطفی تاج‌زاده، معاون سیاسی سابق وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب و منتقد علی خامنه‌ای، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شد.

خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، اتهام تاج‌زاده را «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور» عنوان کرد و نوشت که بازداشت او با «دستور قضایی» انجام شده است.

این خبرگزاری افزود که اتهام دیگر مصطفی تاج‌زاده «نشر اکاذیب با هدف تشویش اذهان عمومی» است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ساعتی پیش از انتشار خبر بازداشت تاج‌زاده، خبرگزاری دولتی ایرنا از بازداشت محمد رسول‌اف و مصطفی آل‌احمد، دو کارگردان سینما، با حکم دستگاه قضایی خبر داده بود. رسول‌اف و آل‌احمد از امضاکنندگان بیانیه معروف به «تفنگت را زمین بگذار» بودند.

مصطفی تاج‌زاده که از چهره‌های اصلاح‌طلب و از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت بود، نخستین بار در ساعات پایانی ۲۲ خرداد سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. در جریان اعتراض‌های پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ تاج‌زاده با حکم دادگاه انقلاب تهران هفت سال زندانی و در ۱۵ خرداد ۱۳۹۵، پس از اتمام دوران محکومیتش، آزاد شد.

او در دوره اول ریاست‌جمهوری محمد خاتمی، معاون سیاسی وزیر کشور بود و قرار بود مجری «توسعه سیاسی» باشد که یکی از برنامه‌های دولت اصلاحات در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی معرفی شد؛ اما برنامه توسعه سیاسی دولت خاتمی به‌سرعت با مخالفت مقام‌ها و نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی مواجه شد و ابتدا عبدالله نوری، وزیر کشور وقت، با استیضاح از سمتش برکنار شد و در ادامه، با جایگزینی موسوی لاری، تاج‌زاده نیز از معاون سیاسی وزارت کشور کنار رفت.

تاج‌زاده در سال ۱۴۰۰ برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد اما شورای نگهبان او را رد صلاحیت کرد و اجازه نیافت برای انتخابات خود را نامزد کند.

در چند سال گذشته، تاج‌زاده از منتقدان سیاست‌های علی خامنه‌ای بود و در توییتر و نیز در نشست‌هایی در کلاب‌هاوس و دیگر رسانه‌های اجتماعی، انتقادهای خود را بیان می‌کرد؛ هرچند با براندازی و عبور از جمهوری اسلامی مرزبندی روشنی داشت و اصلاحات را تنها راهکار پیش‌روی جمهوری اسلامی برای خروج از بن بست فعلی می‌دانست.