حسین امیر‌عبداللهیان با یک میلیون دوز واکسن برکت راهی مالی شد

گسترش رابطه با آفریقا در اولویت سیاست خارجی ابراهیم رئیسی قرار دارد

مقام‌های جمهوری اسلامی امیدوارند از طریق کشور‌های آفریقایی بتوانند بخشی از تحریم‌های بین‌المللی را بی‌اثر کنند. ایرنا

حسین امیر‌عبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نخستین سفرش به قاره آفریقا، تهران را به مقصد «باماکو»، پایتخت کشور مالی، ترک کرد.

رسانه‌ها در ایران گزارش داده‌اند که هیاتی سیاسی و اقتصادی و تعدادی از تجار و فعالان بخش خصوصی، امیر‌عبداللهیان را در این سفر همراهی می‌کنند.

امیرعبداللهیان این سفر را در راستای سیاست دولت سیزدهم و با هدف گسترش همکاری‌‌ها با کشور‌های آسیایی، منطقه و آفریقایی، اعلام کرده است.

در این سفر قرار است یک میلیون دوز واکسن کووید- ۱۹«برکت» به کشور مالی اهدا شود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از مالی، قرار است به زنگبار و تانزانیا سفر کند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه، هم روز دوشنبه، ۳۱ مرداد (۲۲ اوت)، گفت که «حوزه آفریقا همواره از اولویت‌های دولت‌های جمهوری اسلامی از گذشته تا الان بوده است».

کنعانی افزود: «امیدواریم با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده و زمینه‌سازی‌هایی که صورت گرفته، شاهد افزایش تبادل هیات‌های رسمی بین ایران و کشورهای آفریقایی باشیم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خبرگزاری ایسنا در گزارشی که در پیوند با این سفر منتشر کرد، می‌نویسد که به نظر می‌رسد «گسترش روابط با کشورهای قاره آفریقا، چندان جذابیتی برای دولتمردان میانی و بازرگانان ایرانی ندارد»، اما در ادامه می‌افزاید که برخلاف این تصور، دولت سیزدهم به گسترش رابطه با کشور‌ها آفریقایی می‌اندیشد و در یک سال گذشته هم هیات‌های مختلف اقتصادی از نیجریه، غنا، ساحل عاج، کنیا، تانزانیا، کامرون، سنگال، گینه و مالی، به ایران سفر کرده‌اند.

در روزهای اخیر نیز برای نخستین‌ بار یک هیات ۵۰ نفره تجاری از کشور موریس به سرپرستی وزیر بازرگانی و کار این کشور به ایران سفر کرده است.

برگزاری ششمین کمیسیون مشترک ایران و نیجریه، از دیگر اقدامات دولت رئیسی در زمینه گسترش همکاری‌ها با کشور‌های آفریقایی است.

بر اساس آمار‌ها، در حال حاضر واردات ایران از آفریقا حدود ۵۸۰ میلیارد دلار، و سهم ایران از بازار‌های آفریقا حدود ۱.۲ میلیارد دلار است.

سازمان توسعه تجارت ایران نیز اعلام کرده است که تا پایان سال ۱۴۰۱ قصد دارد تجارت ایران با آفریقا را به دو برابر، یعنی ۲.۵ میلیارد دلار، و تا پایان ۱۴۰۴ به پنج تا شش میلیارد دلار برساند.

توسعه روابط با آفریقا یکی از راهکار‌های جمهوری اسلامی ایران برای دور زدن تحریم‌ها است.

گفته می‌شود که در ماه‌های آینده هم قرار است کمیسیون مشترک ایران با کشورهایی همچون سنگال و آفریقای جنوبی برگزار شود.