خامنه‌ای: غلط می‌کند کسی به فکر کندن درخت تناور جمهوری اسلامی باشد

رهبر جمهوری اسلامی بدون اشاره به خیزش سراسری مردم، رویای حکومت اسلامی را تکرار کرد

علی خامنه‌ای در سومین واکنش رسمی به خیزش سراسری مردم، ادعای «تناور» بودن «درخت جمهوری اسلامی ایران» را مطرح کرد و در سخنانی تهدید‌آمیز، گفت که غلط می‌کند کسی به فکر کندن این درخت باشد.

رهبر جمهوری اسلامی در جمع سران قوا و اعضای کنفرانسی موسوم به «وحدت اسلامی»، از رویای خود برای تشکیل «امت اسلامی» سخن گفت و ادعا کرد که حکومت ایران می‌تواند به‌عنوان «الگو» و «پیشرو» در جهان اسلام مطرح شود.

او شرط رسیدن به این رویا را «رهایی از وسوسه‌های دشمن» توصیف کرد و گفت: «اگر بتوانیم این شرط را عملی بکنیم، بلاشک خواهیم توانست امت اسلامی را در جایگاه رفیعی در دنیای آینده و شکل آینده‌ جغرافیای سیاسیِ جهان قرار بدهیم.»

رهبر جمهوری اسلامی، که پیش‌تر رهبران کشورهای عربی را به‌دلیل برقراری ارتباط با اسرائیل «بی‌عقل» خوانده بود، در سخنان روز جمعه‌اش بار دیگر مواضعش در مورد آنان را آشکار کرد و گفت: «ما از سیاستمداران و زمامداران کشورهای اسلامی ناامید نیستیم اما بیشترین امیدمان به خواص دنیای اسلام است.»

«خواص» که خامنه‌ای در برهه‌های مختلف از آنان سخن می‌گوید مجموعه‌ای از افراد و شخصیت‌های مطرح و برجسته و صاحب نفوذ داخلی و خارجی‌اند که چنانچه در مسیر اهداف حکومت ایران قدم بردارند، خامنه‌ای آنان را «خواص با بصیرت» می‌نامد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خامنه‌ای در ادامه سخنانش، اذعان کرد که برای تحکیم پایه‌های حکومتش، بیشترین امید را به «علمای دین، به روشنفکران، اساتید دانشگاه، جوانان روشن‌بین، فرزانگان، ادبا، شعرا، نویسندگان، گردانندگان مطبوعات» دارد زیرا این افراد می‌توانند افکار عمومی را به سمتی که مطلوب او است سوق دهند.

رهبر حکومت ایران در ادامه سخنانش، ادعای ایستادگی جمهوری اسلامی در مقابل قدرت‌های بزرگ را مطرح کرد و گفت: «یک روزی دنیا دست دو قدرت آمریکا و شوروی سابق بود که در ده‌ها مسئله با هم اختلاف داشتند و در یک مسئله متفق بودند و آن ضدیت با جمهوری اسلامی بود. خیال می‌کردند می‌توانند این نهال را از ریشه بکنند. این نهال امروز تبدیل شده به یک درخت تناور. غلط می‌کند فکر کندن آن را هم کسی بکند.»

او با بیان اینکه «ما ایستادیم و پیش‌ رفتیم»، به‌طور تلویحی ریزش حامیان جمهوری اسلامی را نیز تایید کرد و آنان را «تسلیم‌شدگانی» دانست که دچار «سختی» می‌شوند.

جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته، با اختلاف‌افکنی میان اقوام و مذاهب در ایران، پایه‌های قدرتش را تحکیم کرد و با برگزاری مناسبت‌هایی مانند «هفته وحدت»، نمایش اتحاد میان شیعه و سنی را بازی کرد؛ اما خیزش سراسری علیه حکومت و همبستگی میان اقوام و شیعه و سنی به مردم ایران نشان داد عامل اصلی تفرقه میان ایرانیان جمهوری اسلامی بود.

در هفته‌های اخیر، از تحلیلگران سیاسی گرفته تا کاربران فضای مجازی بارها و به‌تناوب درباره این موضوع صحبت کرده‌اند؛ اما علی خامنه‌ای باز هم ادعای تفرقه میان شیعه و سنی را تکرار کرد و گفت: «نباید بگذاریم اختلاف عقیده و اختلاف مذهب به تنازع کشیده شود.» او در ادامه ادعای ورود سیاستمداران آمریکایی و انگلیسی به بحث شیعه و سنی را مطرح کرد و آن را «خطرناک» دانست.

خامنه‌ای با اشاره تلویحی به اعتراض‌های اخیر و در ادامه، نسبت دادن معترضان به عوامل خارجی گفت: «شیعه انگلیسی ممکن است در خود کشور اسلامی باشد. منظور الهام‌گیری از انگلیس است؛ یعنی شیعه‌ دعوا درست‌کن، سنی دعوا درست‌کن.»

رهبر جمهوری اسلامی ایران با تکرار سخنان پیشین خود، مدعی شد که «دشمن» سعی می‌کند امت اسلامی را به «سمت بدبختی و سختی پیش ببرد».

خامنه‌ای آمریکا را به «طراحی» برای عراق، سوریه و ایران و «بسیج نیرو» به این کشورها متهم کرد و مدعی شد «استکبار» برای این کشورها «نقشه» دارد.

رهبر جمهوری اسلامی بدون اشاره به جمعه خونین زاهدان و کشتار و دستگیری گسترده کودکان در اعتراض‌های اخیر مردم ایران، به کشتار روزافزون در فلسطین و افغانستان اشاره کرد و با تاکید دوباره بر تصمیم حکومت ایران به تشکیل امت اسلامی، گفت: «جبهه مقاومت که در دنیای اسلام شکل گرفته، مورد حمایت جمهوری اسلامی است و ما به تحقق عملی آرزوی بزرگ وحدت اسلامی امیدوار هستیم.»