اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۳ آبان (۱۴ نوامبر) تحریمهای بیشتری علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کرد و ۲۹ فرد و سه نهاد در ایران را به فهرست تحریمهایش افزود.
اتحادیه اروپا قبلا بارها استفاده گسترده حاکمیت جمهوری اسلامی از زور علیه معترضان مسالمتجو را محکوم کرده است.
در اقدام جدید اتحادیه اروپا، چهار ماموری که مهسا امینی را در خیابان بازداشت کردند، اعضای عالیرتبه سپاه پاسداران و احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، تحریم و مشمول توقیف داراییها و ممنوعیت سفر شدهاند.
با اقدام جدید اتحادیه اروپا، در مجموع ۱۲۶ فرد و ۱۱ نهاد جمهوری اسلامی در این اتحادیه مشمول تحریمهای حقوق بشری شدهاند.
شرکت ابرآروان، پرس تیوی، و بنیاد تعاون بسیج، سه نهاد ایرانیاند که اتحادیه اروپا نامشان را در فهرست تحریم قرار داده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اتحادیه اروپا در بیانیهای نوشته است کشورهای عضو این اتحادیه معتقدند که پرستیوی در گرفتن «اعترافات اجباری از بازداشتشدگان، از جمله روزنامهنگاران، فعالان سیاسی، و اقلیتهای قومی» مشارکت دارد.
اتحادیه اروپا نوشت که ابرآروان از جمله شرکتهای فناوری در ایران است که در قطع و سانسور اینترنت در ایران با حکومت همکاری میکند، و بنیاد تعاون بسیج را گروی مرتبط با یکی از شاخههای مسلح سپاه پاسداران، توصیف کرده است.
جنگ روسیه در اوکراین یکی دیگر از موضوعات مهم بحث و گفتوگوهای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل بود.
در نشست روز دوشنبه وزیران خارجه اتحادیه اروپا، این مقامها دو فرد و دو نهاد جمهوری اسلام ایران را نیز به طور جداگانه به دلیل ارائه پهپاد به روسیه تحریم کردند.
حسین سلامی، فرمانده کل و مسئول برنامههای توسعه پهپادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران تحریم شدهاند.
نیروی هوافضای سپاه پاسداران و صنایع هوایی قدس، که در کار طراحی و تولید پهپادهای ایرانی است، نیز دو نهادیاند که به دلیل کمک به روسیه در جنگ اوکراین، تحریم شدهاند.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در دیدار با وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «این تحریمها پیامی روشن به کسانی است که فکر میکنند میتوانند بدون عواقب مردم خود را سرکوب و ارعاب کنند و بکشند. نمیتوانند چنین کنند. جهان و اروپا نظارهگر است.»
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیهای گفت: «در کنار مردم ایران میایستیم و از حق آنان در اعتراض آرام و بیان آزادانه مطالبات و دیدگاههایشان حمایت میکنیم.#ایندیپندنت_فارسی pic.twitter.com/ksUV8P7u0Q
— independentpersian (@indypersian) November 14, 2022
اعتراضات در سراسر ایران که با کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی در تهران از تقریبا دو ماه پیش آغاز شد، اکنون به یکی از عمدهترین چالشهای پیش روی جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
چنان که خبرگزاری هرانا، اعلام کرده است، تاکنون ۳۳۶ نفر در جریان اعتراضها کشته شدهاند و حدود ۱۵ هزار و ۱۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
پیشتر در ماه اکتبر، اتحادیه اروپا در دور اول تحریمهایش علیه جمهوری اسلامی، ۱۵ فرد و نهاد ایرانی را در پیوند با مرگ مهسا امینی تحریم کرد و مقررات منع سفر و مسدود کردن داراییها را بر آنان اعمال کرد. این تحریمها همچنین به دلیل فروش پهپادهای نظامی ایرانی به روسیه و کاربرد آنان علیه غیرنظامیان اوکراینی علیه جمهوری اسلامی اعمال شده بود.