شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین روز چهارشنبه به دعوت ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی به این کشور سفر میکند تا در اجلاس سعودی-چینی، اجلاسی که برای همکاری و توسعه برگزارمیشود، شرکت کنند.
به گزارش عربنیوز، رهبران عربستان سعودی و چین پس از برقراری روابط دیپلماتیک که سه دهه پیش انجام شد، بهطور مستمر برای تقویت و توسعه روابط دوجانبه تلاش کردهاند.
این روزنامه سعودی در نگاهی به روابط دو کشور مینویسد: عربستان سعودی و چین در سال ۱۹۹۰ رابطه دیپلماتیک برقرار کردند و ۹ سال بعد جیانگ زمین، نخستین رهبر چین بود که به عربستان سعودی سفر کرد. نقطه اوج این سفر در سال ۱۹۹۹، امضا توافق همکاری نفتی استراتژیک بود.
در سال ۲۰۰۴، عربستان سعودی و چین مجموعهای از نشستهای سیاسی را ترتیب دادند. شرکت نفتی دولتی چین، سینوپک نیز قراردادی برای اکتشاف گاز در عربستان سعودی به امضا رساند.
دو سال بعد، پادشاه عربستان سعودی نخستین رهبر عربستان بود که بهطور رسمی به چین سفر کرد. در جریان این سفر قراردادهای متعددی در زمینه انرژی امضا شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سفر سال ۲۰۰۶ به فرصتی برای همکاریهای گستردهتر در زمینه تجارت و تکنولوژی تبدیل شد. در همان سال هو جینتائو، رئیسجمهوری وقت چین به عربستان سفر کرد و پیشبینی کرد که فصل جدیدی در روابط دو کشور آغاز میشود.
در این سفر هم قراردادهای متعددی بهویژه در زمینه انرژی امضا شد و سیاست تجاری نگاه به شرق رونق بیشتری گرفت. در آن زمان بیش از نیمی از صادرات نفت عربستان به بازارهای آسیایی میرفت.
در سال ۲۰۰۸ در جریان زلزله بزرگ چین، عربستان سعودی ۵۰ میلیون دلار کمک نقدی و ۱۰ میلیون دلار کمک تجهیزاتی به این کشور کرد.
رئیسجمهوری چین در سال ۲۰۰۹ بار دیگر به عربستان سفر کرد و دو طرف درباره مسائل منطقهای و بینالمللی گفتوگو کردند.
تا سال ۲۰۱۴، عربستان سعودی بزرگترین تامین کننده نفت چین شد و ارزش روابط تجاری دوجانبه به ۶۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسید.
سه سال بعد، پادشاه عربستان سعودی به چین سفر کرد و در سال ۲۰۱۷ قراردادهایی به ارزش ۶۵ میلیارد دلار بین دو کشور امضا شد.
در سال ۲۰۱۹، شاهزاده محمد بن سمان، ولیعهد عربستان سعودی در جریان تور آسیایی به چین سفر کرد و با رئیسجمهوری و مقامات عالیرتبه این کشور ملاقات کرد. در این سفر هم قرادادهای زیادی امضا شد که شامل تحقیق و مطالعه در صنعت حملونقل دریایی بود.
همچنین شاهزاده محمد بن سلمان ۱۰ میلیارد دلار به ساخت پالایشگاه و تاسیسات پتروشیمی در چین اختصاص داد.