یک روز پس از پخش عکس تیم امنیتی هیئت سازمان ملل زیر پرچم طالبان در افغانستان و واکنشهای گسترده علیه آن، سازمان ملل برای پخش این عکس عذرخواهی کرد. فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، به رسانه سیبیسی گفت که «این یک اشتباه بود و این عکس هرگز نباید گرفته میشد.»
یک هیئت بلندپایه سازمان ملل متحد به رهبری آمنه محمد، معاون دبیر کل و سیما باهوس، رئیس بخش زنان سازمان ملل متحد، هفته گذشته برای گفتوگو با رهبران طالبان درمورد لغو ممنوعیت کار و تحصیل زنان و دختران به افغانستان رفتند. در حاشیه دیدارهای این هیئت با طالبان، اعضای تیم امنیتی سازمان ملل متحد که هیئت را همراهی میکردند، زیر پرچم طالبان عکس یادگاری گرفتند.
این عکس، روز پنجشنبه ۲۹ دیماه، در رسانههای اجتماعی افغانستان پخش شد و واکنشهای زیادی را درپی داشت. بسیاری از کاربران افغان، این عکس را نشانه همراهی سازمان ملل متحد با طالبان عنوان کردند و گفتند که چنین عکسهایی نشان میدهند که سازمان ملل متحد بیطرف نیست.
علی میثم نظری، مسئول مطبوعات جبهه مقاومت ملی، در واکنش به این عکس نوشت: «عکس گرفتن تیم امنیتی سازمان ملل زیر پرچم یک گروه تروریستی، بیطرفی سازمان ملل را زیر سوال میبرد.»
او از دبیرکل سازمان ملل خواست که در این مورد تحقیق کند و نیز با مخاطب قرار دادن دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، از آنها خواست که از چنین اقدامهایی که «حیثیت سازمان ملل را خدشهدار میکنند»، جلوگیری شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در عکس تیم امنیتی سازمان ملل متحد زیر پرچم طالبان، یکی از اعضای تیم دستش را مانند افراد طالبان و داعش، به طرف پرچم نشانه گرفته است. این روشی است که اعضای طالبان و داعش پس از انجام حملات تروریستی در عکسهایی که برای نشان دادن بیعت منتشر میکنند، به کار میبرند.
یکی از کاربران رسانههای اجتماعی در توییتر، با اشاره به این عکس نوشت: «مردان خارجی با نشانهای سازمان ملل بر سینه، لبخندزنان با پرچم طالبان عکس میگیرند، در حالی که زیر همین پرچم، زنان حذف میشوند، مردم گرسنه میمانند و از حقوق اولیه انسانیشان محروم میشوند.»
پس از واکنشهای گسترده به این عکس و مخاطب قرار دادن سازمان ملل و مقامهای این سازمان در توییتر، فرحان حق، معاون دبیرکل سازمان ملل، بابت گرفتن و پخش این عکس در فضای مجازی عذرخواهی کرد و آن را یک «اشتباه» خواند. او خاطرنشان کرد که این عکس زمانی گرفته شده است که معاون دبیرکل و هیئت همراهش در حال ملاقات با رهبران طالبان بودند.
حاکمیت طالبان در افغانستان تاکنون از سازمان ملل و هیچ کشور دیگری مشروعیت سیاسی کسب نکرده است. این گروه که در حال منزوی شدن در جهاناند، به هیچیک از واکنشها و درخواستهای سازمان ملل و کشورهای جهان مبنی بر رعایت حقوق بشر و آزادیهای انسانی شهروندان افغانستان، پاسخ مثبت ندادهاند.
حتی سفر هیئت بلندپایه سازمان ملل به افغانستان که در راس آن دو زن مسلمان قرار داشتند، نیز بدون دستاورد ملموسی در زمینه حقوق و آزادیهای زنان، پایان یافت.