وزارت فرهنگ و ارشاد دولت ابراهیم رئیسی تلاشها برای بیرون کشیدن پای خود از برخوردهای امنیتی با جامعه هنری را آغاز کرده است و میگوید با توقیف فیلمها «به دلیل عملکرد یک بازیگر» موافق نیست.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد، این موضوع را روز چهارشنبه پنجم بهمن در حاشیه جلسه هیئت وزیران مطرح کرد و افزود: «البته این وزارتخانه تنها تصمیمگیرنده در این رابطه نیست.» به گفته اسماعیلی، نگاه دولت این است که از اهالی فرهنگ و هنر حمایت کند و «خطای یک نفر را به کل مجموعه تسری ندهد».
این اظهارات در ارتباط با سریال «سقوط» بیان شد که حمید فرخنژاد، یکی از اصلیترین بازیگران آن پس از خروج از ایران، خواستار عبور از کلیت جمهوری اسلامی شد. وزیر ارشاد درباره سرنوشت این سریال گفت این وزارتخانه درباره سریال سقوط «تصمیمگیرنده» نیست و سیاستهایش را به صورت کلی اعلام کرده است.
سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) هفته گذشته در این خصوص اطلاعیهای صادر و اعلام کرد در انتظار اعلام تصمیم مراجع قضایی درباره پخش بدون مجوز این سریال در برخی از پلتفرها است.
«پدرخوانده»، «بیگناه» و «سقوط» سه سریالیاند که در هفتههای اخیر در برخی پلتفرمها پخش شدهاند، در حالی که مجوزی از ساترا ندارند.
سریال «سقوط» به کارگردانی سجاد پهلوانزاده هم از ۱۵ دی ماه پخش نخستین قسمت خود را آغاز کرد که همین مسئله حواشی تازهای را برای این سریال رقم زد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نام سریال «سقوط» برای نخستینبار بعد از خروج حمید فرخنژاد از ایران سر زبانها افتاد. این اثر امنیتی آخرین بازی فرخنژاد در شبکه نمایش خانگی است و موضعگیریهای اخیر این بازیگر سریال را برای مدتی درگیر حاشیه کرد.
علاوه بر حمید فرخنژاد، برخی دیگر از بازیگران و هنرمندان در ایران هم به دلیل حمایت و همراهی با اعتراضهای سراسری با فشارها، محدودیتها و حملات و تهدیدهای بسیاری مواجه شدهاند.
در زمان اوج این اعتراضها، تعداد قابلتوجهی از رسانههای محافظهکار و فعالان سیاسی وابسته به این جریان خواستار توقف پخش آثاری شدند که یکی از عوامل آنها با اعتراضها همراهی کرده بود. این سیاست محرومسازی یکی از مهمترین ابزارهای چهار دهه اخیر مقامهای جمهوری اسلامی در خاموش کردن صدای هنرمندان و بسیاری دیگر از چهرههای سرشناس است که در چهار ماه اخیر تشدید شده است.
در چهار دهه گذشته، هیچ دورهای مثل چهار ماه اخیر نبود که این تعداد قابلتوجه از هنرمندان و چهرههای سرشناس تهدید، احضار، بازداشت یا ممنوعالکار شده باشند. با وجود این، مقامهای دولت ابراهیم رئیسی تلاش میکنند این وضعیت را انکار و چنان وانمود کنند که با آثار هنری، فارغ از موضعگیری خالقان این آثار، برخورد میکنند.