گوترش: زنان در افغانستان در انزوا به سر می‌برند و حمله‌های تروریستی ادامه دارد

گوترش وضعیت زنان و دختران افغان را «اسف‌بار» توصیف کرده است که با ممنوعیت از زندگی در اجتماع، در انزوا به سر می‌برند

حکومت طالبان را تاکنون هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است-FABRICE COFFRINI / AFP

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، گفت که حقوق زنان و دختران در افغانستان پایمال شده است و حمله‌های تروریستی «مرگبار» در این کشور ادامه دارد.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) برای افغانستان با انتشار بیانیه‌ای روز سه‌شنبه، ۱۸ بهمن (۷ فوریه)، گفت که تمرکز اصلی گوترش در سال‌ جاری میلادی، تامین صلح در جهان است که مطابق با منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی باشد.

او بر برابری کامل جنسیتی تاکید کرد و گفت که نیمی از انسان‌ها بیشترین نقض حقوق‌بشر را تجربه می‌کنند.

گوترش وضعیت زنان و دختران در افغانستان را «اسف‌بار» توصیف کرد که با ممنوعیت از زندگی در اجتماع، در انزوا به سر می‌برند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: «ما با فشارهای زیادی در برابر حقوق زنان و دختران مواجه‌ایم. حقوق جنسی و باروری و حمایت‌های قانونی زنان در معرض خطر قراردارد. در سطح بین‌المللی، اکنون تعدادی از دولت‌ها، حتی با گنجاندن دیدگاه‌های جنسیتی در مذاکرات چندجانبه مخالف‌اند.»

در آخرین مورد از اعمال فشار بر زنان و دختران افغان، وزارت تحصیلات عالی طالبان با ارسال سند کتبی جدیدی به دانشگاه‌های خصوصی افغانستان، دستور داد که تمامی این نهادهای آموزشی از ثبت‌نام دختران برای ورودی سال ۱۴۰۲ خودداری کنند.

حکومت طالبان اواخر دی‌ماه سال جاری خورشیدی، تحصیل دختران در دانشگاه‌ها را ممنوع اعلام کرد و به دنبال آن، زنان از کار کردن در نهادهای غیردولتی و خصوصی منع شدند. البته برخی از زنان شاغل در نهادهای امدادرسان بین‌المللی دوباره توانستند فعالیتشان را از سر بگیرند، اما شمار آن‌ها بسیار کم است.

طالبان به درخواست‌های مکرر جامعه جهانی، سازمان ملل متحد و نهادهای اسلامی عمل نکردند و همچنان بر ادامه ممنوعیت آموزش و کار بخش اعظم زنان و دختران تاکید دارند.

حدود یک سال‌ونیم از حاکمیت طالبان بر افغانستان می‌گذرد و طی این مدت، این گروه بیشترین فشار را بر زنان اعمال کرده است. این در حالی است که حکومت طالبان به‌دلیل نقض شدید حقوق‌بشر و زنان در سطح جهان با انتقادهای شدیدی مواجه بوده است.

حکومت طالبان را تاکنون هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است و این حکومت در سطح ملی و بین‌المللی با بحران مشروعیت مواجه است.

زنان افغان در دوران حکومت طالبان بارها به خیابان‌ها آمده‌اند و شعارهای متعددی همچون «نان، کار و آزادی» سر دادند، اما حکومت طالبان آن‌ها را سرکوب کرده‌اند.

از سوی دیگر، در دوران حکومت طالبان حمله‌های مسلحانه، انفجاری و انتحاری در افغانستان ادامه داشته است. شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) مسئولیت خونین‌ترین حمله‌ها در این کشور را پذیرفته است.