ایران از پایگاه هوایی زیرزمینی «عقاب ۴۴» رونمایی کرد

این پایگاه زیرزمینی متعلق به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، قابلیت پذیرش و عملیاتی کردن جنگنده‌های شکاری و بمب‌افکن‌ها را دارد

خبرگزاری ایرنا به محل پایگاه عقاب۴۴ اشاره‌ نکرد-IRANIAN ARMY OFFICE / AFP

جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه ۱۸ بهمن (هفتم فوریه) از یک پایگاه زیرزمینی متعلق به نیروی هوایی ارتش رونمایی کرد.

به گفته روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، این پایگاه بزرگ زیرزمینی قابلیت پذیرش و عملیاتی کردن انواع جنگنده‌های شکاری، بمب‌افکن‌ها و پهپادها را خواهد داشت. خبرگزاری ایرنا در خبری که درباره این پایگاه زیرزمینی مخابره کرده، به محل قرار گرفتن آن اشاره نکرده است. 

ارتش جمهوری اسلامی می‌گوید این یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های هوایی ایران است و با توجه به طراحی و استقرار در کوه‌ها، قابلیت اجرای عملیات غافلگیرانه هوایی را از مکان‌ها و زمان‌های دور از انتظار فراهم می‌کند.

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، و عبدالرحیم موسوی، فرمانده ارتش جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه از این پایگاه موسوم به «عقاب ۴۴» بازدید کردند. 

از این پایگاه، چند روز پس از رزمایش بزرگ مشترک بین آمریکا و اسرائیل پرده‌برداری شد. باقری در گفت‌وگو با تلویزیون جمهوری اسلامی گفت: «هرگونه حمله دشمنان ما به ایران، از جمله اسرائیل، با پاسخی از پایگاه‌های هوایی متعدد ما از جمله عقاب۴۴ مواجه خواهد شد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش از این، ارتش جمهوری اسلامی ایران از پایگاه پهپادی ۳۱۳ که آن هم یک پایگاه زیرزمینی و مستقر در کوهستان‌ها بود، رونمایی کرده بود.

تاسیس پایگاه‌های زیرزمینی نشان می‌دهد جمهوری اسلامی برنامه مدونی برای استفاده از آن‌ها دارد.

روابط عمومی ارتش گفت ساخت پایگاه‌های زیرزمینی در ایران، قدمتی یک‌دهه‌ای دارد و پیش از ارتش، سپاه پاسداران جمهوی اسلامی پایگاه‌های زیرزمینی را احداث و از آن‌ها بهره‌برداری کرده است. البته پایگاه زیرزمینی سپاه پاسداران صرفا برای انجام عملیات موشکی‌اند.

پایگاه‌های زیرزمینی به‌دلیل مخفی ماندن و استفاده از مصالح بتنی گزینه بهتری نسبت به پایگاه‌های هوایی معمولی‌اند. اما بزرگ‌ترین نقطه قوت این پایگاه‌ها، مقاومت در برابر حمله‌های بیولوژیکی است. یکی از مشکلاتی که پایگاه‌هایی هوایی روی زمین با آن مواجه‌اند، مقابله با حمله‌های بیولوژیک است. در همه پایگاه‌های هوایی یگان‌هایی برای مقابله با چنین حمله‌هایی پیش‌بینی شده است تا در صورت وقوع حمله‌های بیولوژیکی، برای پاکسازی و ایمن‌سازی تجهیزات و فضای پایگاه اقدام شود. با این حال، برای این کار زمان زیادی لازم است و جنگنده‌های یک پایگاه تا پایان عملیات پاکسازی قادر به اجرای ماموریت نخواهند بود. اما پایگاه‌‌های زیرزمینی قادرند در مقابل حمله‌های بیولوژیکی و شیمیایی نیز از جنگنده‌ها و هواگردها حفاظت کنند.

در حاشیه رونمایی از پایگاه زیرزمینی ارتش، موشک کروز هواپایه بردبلند «عاصف» نیز برای اولین بار به نمایش درآمد.

موشک عاصف که تولید جمهوری اسلامی است، می‌تواند روی جنگنده‌های روسی سوخو۲۴، نیز سوار شود.