عبیدالرحمان نظامی، سفیر پاکستان برای افغانستان که اوایل آذرماه و پس از حمله مسلحانه به سفارت پاکستان، کابل را ترک کرده بود، قصد بازگشت به محل کارش را ندارد. زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، روز پنجشنبه ۲۰ بهمن، در یک نشست خبری در اسلامآباد گفت وزارت خارجه پاکستان تاکنون درباره بازگشت عبیدالرحمان نظامی به کابل تصمیم نگرفته، اما سفارت پاکستان در کابل فعال است.
بلوچ افزود که پاکستان اوضاع افغانستان را رصد میکند و همچنین با طالبان در حال گفتوگو است تا درباره امنیت سفیر پاکستان در کابل، اطمینان حاصل شود.
دو مهاجم عضو داعش خراسان، یازدهم آذرماه، از یک ساختمان مسکونی در نزدیکی سفارت پاکستان در کابل، به عبیدالرحمان نظامی سفیر تازه منصوب شده پاکستان تیراندازی کردند که درنتیجه این تیراندازی، یک محافظ سفارت پاکستان کشته شد و سفیر این کشور نجات یافت.
پس از آن حمله، وزارت خارجه پاکستان سفیرش را از کابل فراخواند و گفت تا زمانی که از امنیت و مصونیت سفیرش مطمئن نشود، او به کابل بازنمیگردد.
فعالیت سفارت پاکستان در کابل در این مدت ادامه داشت و معاون سفیر، سفارت را رهبری میکرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گروه داعش خراسان حمله به سفارت پاکستان را بر عهده گرفت و مجله «النباء»، رسانه رسمی داعش، با انتشار عکسی از مهاجمان گفت سفیر پاکستان در کابل هدف حمله بوده است.
طالبان چند روز پس از حمله مدعی شدند که عاملان حمله را بازداشت کردهاند، اما هیچ عکس و ویدیویی که ادعایشان را ثابت کند منتشر نکردند.
حمله به سفارت پاکستان نگرانیها را از حملات داعش خراسان به اماکن دیپلماتیک در افغانستان افزایش داد. پیش از آن، یک بمبگذار داعش خراسان سفارت روسیه در کابل را هدف قرار داده بود.
هرچند طالبان ادعا میکنند که توانستهاند امنیت را در سراسر افغانستان تامین کنند، اما حملات مرگبار داعش خراسان به اماکن نظامی و سیاسی در کابل، این ادعای طالبان را بهصورت جدی نقض میکند.
سازمان ملل نیز بهتازگی هشدار داد که داعش خراسان قصد دارد به سفارتخانههای ایران، چین و هند در کابل حمله کند. هرچند جزئیات بیشتری تاکنون دراینباره برملا نشده است، اما سفارت عربستان سعودی در کابل هفته گذشته بهدلیل تهدیدهای امنیتی تعطیل شد و دیپلماتهای آن در اسلامآباد، پایتخت پاکستان مستقر شدند.
همزمان با فروپاشی دولت جمهوری در افغانستان، بسیاری از کشورها سفارتخانههایشان را در کابل تعطیل کردند. برخی از این سفارتخانهها مانند سفارت آمریکا، کار خود را از قطر ادامه داد و برخی دیگر به اسلامآباد و دیگر کشورهای منطقه منتقل شدند.
طالبان در ۱۸ ماه سلطه بر افغانستان، بارها از دولتهای جهان خواستهاند که سفارتخانههای خود را در کابل فعال کنند، اما بسیاری از دولتها تاکنون از این کار خودداری کردهاند.