پایان کار نماینده دیپلماتیک بریتانیا در افغانستان؛ تاکید بر گفت‌وگو با طالبان

هوگو شورتر مقاومت مسلحانه علیه طالبان را به ضرر افغانستان دانست

هوگو شورتر در ملاقات با نماینده‌های طالبان در دفتر سیاسی این گروه در قطر - 

Hugo Shorter/twitter

هوگو شورتر، رئیس ماموریت دیپلماتیک بریتانیا در افغانستان، روز شنبه ۲۲ بهمن (۱۱ فوریه)، در رشته توییتی پایان ماموریتش در افغانستان را اعلام کرد. شورتر در این رشته توییت بر گفت‌وگو با طالبان تاکید کرد و گفت: «انزوای بیشتر (طالبان) کمکی به مردم افغانستان نمی‌کند.»

رئیس ماموریت دیپلماتیک بریتانیا در افغانستان اظهار داشت که در یک سال گذشته، با طالبان و جامعه افغانستان در تعامل بوده و به این نتیجه رسیده است که «بدون گفت‌وگو نمی‌توان پس از سال‌ها درگیری، به توسعه رسید.»

شورتر در این رشته توییت تلویحا به نقد مقاومت مسلحانه علیه طالبان در افغانستان پرداخت و به نیاز به صلح و تعامل با طالبان اشاره کرد. او نوشت: «خشونت بیشتر در افغانستان به نفع هیچ‌کس نیست» و «بی‌ثباتی و درگیری‌های داخلی به یک بحران انسانی عمیق‌تر و احیای مجدد داعش منجر خواهد شد.»

شورتر همچنین تاکید کرده است که ثبات در افغانستان، به مشارکت همه گروه‌ها در جامعه بستگی دارد.

این دیپلمات بریتانیایی پس از تجربه یک‌سال کار در امور افغانستان، اکنون به این نتیجه رسیده است که بهبود وضعیت این کشور با توجه به آنچه اکنون جریان دارد، امکانپذیر نیست. او با اشاره به این نکته، گفته: «آینده بهتر ممکن است دور از دسترس به نظر برسد، اما ما مسیر را ادامه خواهیم داد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شورتر در این رشته توییت به آزادی‌های زنان و دختران افغانستان به‌عنوان نکته اساسی در تقابل با طالبان اشاره کرده و نوشته است که محدودیت‌های زنان و دختران آزادی‌های اساسی افغان‌ها را تضعیف می‌کند و برای رشد و ثبات بلندمدت افغانستان مضر است. هوگو شورتر برای پاسخ به طالبان که همواره مدعی‌اند آزادی‌های زنان برگرفته از یک دیدگاه غیر‌اسلامی و غربی است، تاکید کرده که «این یک دیدگاه (غربی) نیست، بلکه هنجارهای بین‌المللی را منعکس می‌کند و با کشورهای دارای اکثریت مسلمان مشترک است.»

به نظر می‌رسد که هوگو شورتر همراه با دیگر دیپلمات‌های غربی، خواستار توقف مقاومت مسلحانه علیه طالبان در افغانستان‌اند و تنها اختلافشان با طالبان، منع تحصیل و کار زنان است. این در حالی است که علاوه بر تحصیل و کار زنان، نکات دیگری ازجمله رشد افراطی‌گری، تعویض سیستم رو به رشد و مدرن با ساختار محض دینی در سیاست، اقتصاد و اجتماع، سرکوب مخالفان سیاسی و بی‌ثباتی در حکومت‌داری و کنترل عوامل تحت امر طالبان، مواردی است که آینده صلح‌آمیز و رو به پیشرفت در افغانستان تحت حاکمیت طالبان را ناممکن می‌سازد.

بریتانیا پس از سلطه طالبان ماموریتش را در داخل افغانستان متوقف کرد، اما کاردار سفارت این کشور به‌عنوان نماینده دیپلماتیک بریتانیا در امور افغانستان در سفارت بریتانیا در قطر باقی ماند تا ماموریتش را از آنجا ادامه دهد.

هوگو شورتر، ژانویه ۲۰۲۲، به این سمت گماشته شد و تا دهم فوریه ۲۰۲۳، اندکی بیش از یک‌سال در این سمت بود. شورتر در این مدت بارها با مقام‌های طالبان ملاقات کرد. او در رشته توییتش اظهار داشت که بریتانیا از آوریل ۲۰۲۱ که خروج نیروهای ناتو از افغانستان نهایی شد تا اکنون، ۶۰۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است و این روند همچنان ادامه دارد. شورتر به علاقه‌مندی بریتانیا برای ایجاد یک افغانستان با ثبات و صلح‌آمیز تاکید کرد و گفت که با توجه به تجربه‌های گذشته، باید همواره راه گفت‌وگو (با طالبان) را باز نگهداریم.

 

بیشتر از جهان