مولوی امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان در سخنانی که روز شنبه ۲۲ بهمن، از رسانههای تحت کنترل این گروه پخش شد، گفت دیپلماتهایی که به نمایندگی از طالبان به کشورهای خارجی اعزام میشوند، ضمن عهدهدار بودن مسائل سیاسی، باید در امور دینی نیز فعالیت کنند.
متقی افزود: «یک چیزی که واقعا در دلم یک آرمان است، این است که پس از این، دیپلماتهایی که به نمایندگیهای خارجی میروند، باید هم امور سیاسی را پیش ببرند و هم در امور دین، مقتدا، امام و استاد بقیه برادران باشند.»
متقی که در مراسم فراغت گروهی از کارمندان وزارت خارجه طالبان از برنامه آموزش مسائل دینی و عقیدتی صحبت میکرد، گفت که همه کارمندان وزارت خارجه باید در امور دینی خود را «به درجه کمال» برسانند.
امیر خان متقی تصریح کرد که پس از این، تعداد برنامههای آموزشی دینی و عقیدتی را در وزارت خارجه افزایش میدهد و سطح برنامههای آموزشی را تقویت خواهد کرد.
او گفت: «جایگاه کسانی که در این برنامهها نقش خوب و رنگین داشته باشند، نزد خداوند مشخص است، انشاءالله در وزارت هم فراموش نمیشوند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزیر خارجه طالبان تصریح کرد که همه کارمندان وزارت خارجه باید مطابق اصول رژیم طالبان با عقاید دینی آشنا باشند تا بتوانند از طالبان به خوبی نمایندگی کنند.
براساس ادعای امیر خان متقی، رژیم طالبان تاکنون به کشورهای چین، روسیه، قطر، عربستان سعودی، ازبکستان، ترکمنستان، ایران، پاکستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه دیپلمات فرستاده است.
هرچند هیچیک از دولتهای جهان تاکنون رژیم طالبان را به رسمیت نشناختهاند، اما برخی کشورها از جمله قطر، پاکستان، چین و روسیه سفارتهای افغانستان در این کشورها را به این گروه واگذار کردهاند.
در برخی دیگر از کشورها مانند ترکیه و ایران و مالزی، دیپلماتهای دولت پیشین از طالبان پیروی میکنند. با این حال، طالبان طی ۱۸ ماه گذشته، به صورت مداوم تلاش کردهاند سفارتخانهها و کنسولگریهای افغانستان در سایر کشورها را تصاحب کنند. براساس سخنان امیر خان متقی، در صورتی که کشورهای میزبان بپذیرند، او میخواهد افرادی را بهعنوان نماینده سیاسی افغانستان به کشورهای جهان اعزام کند تا در کنار مسئولیت سیاسی، عهدهدار مسائل دینی نیز باشند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان برای کارمندان همه نهادهای دولتی تحت کنترل این گروه کلاسهای آموزش مسائل دینی برگزار میکند. در این کلاسها به کارمندان نهادهای مذکور مسائل دینی آموزش داده میشود و دوباره از آنان امتحان گرفته میشود تا مطمئن شوند که همه کارکنان رژیم طالبان به لحاظ عقیده با این گروه موافقاند.
وزارت امر به معروف طالبان در سال گذشته از معلمان مدارس نیز آزمون عقیدتی گرفت و شماری از معلمان بهدلیل به دست نیاوردن نمره مورد نظر طالبان، از ادامه کار محروم شدند.