مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، روز چهارشنبه، ۱۶ شهریور، در یک نشست خبری در کابل گفت که امارت طالبان حقوق بشر و بهویژه حقوق زنان را بهخوبی رعایت میکند. او ادعا کرد که در تشکیلات وزارت معارف (آموزش و پروروش) ۹۲ هزار زن و در تشکیلات وزارت صحت (بهداشت) ۱۴ هزار زن کار میکنند و بقیه زنانی هم که نمیتوانند سر کارهای خود حاضر شوند، حقوق خود را در منزل دریافت میکنند.
متقی در مورد دلایل غیبت زنان در ادارات دولتی تحت کنترل طالبان توضیحی نداد، اما تاکید کرد که طالبان بهتر از دولت پیشین افغانستان، حقوق زنان را رعایت میکنند.
وزیر خارجه طالبان در توجیه انحلال کمیسیون حقوق بشر افغانستان گفت که به جای کمیسیون حقوق بشر، اکنون ۴۵۰ محکمه طالبان در سراسر افغانستان فعالیت میکنند تا حقوق بشر و حقوق زنان را تامین کنند.
مولوی متقی در مورد وضعیت زنان در افغانستان تحت سلطه طالبان گفت: «قبلا صدها زن خودکشی میکردند اما در یک سال گذشته، من سه یا چهار مورد بیشتر نشنیدم. در سراسر افغانستان کسی نمیتواند به زنان نگاه بد داشته باشد. حقوق بشر همین است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزیر خارجه طالبان با انتقاد از دولتهای جهان گفت: «جهان باید عملکرد ما را ببیند. تنها به آنچه رسانهها در مورد ما میگویند توجه نکنید.» متقی افزود که طالبان در همه عرصهها بهویژه حقوق بشر، حقوق زنان، دیپلماسی، اقتصاد و برقراری ارتباط با جهان، موفق عمل کردهاند.
بر اساس ادعای متقی، هماکنون سفارتخانههای قطر، عربستان سعودی، ترکیه، ازبکستان، ایران، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، چین، روسیه، امارات متحده عربی، هند و قزاقستان در کابل فعالاند و برخی از کشورهای دیگر نیز علاقهمندند تا سفارت خود در افغانستان را دوباره باز کنند.
به گفته متقی، هیچ خطری از سمت افغانستان متوجه کشورهای خارجی نیست. او سه حمله راکتی داعش از شمال افغانستان به خاک تاجیکستان و ازبکستان طی یک سال گذشته را «حوادث ناچیز» خواند و گفت که عاملان آن حملات یا کشته شدند یا بازداشتاند.
متقی در مورد کشته شدن ایمنالظواهری در حمله پهپادی نیروهای آمریکایی در کابل گفت: «هنوز نه آمریکا اسناد و شواهدی در این مورد ارائه کرده و نه هیئتی که امارت برای بررسی این موضوع مامور کرده، به نتیجهای خاصی دست یافته است.»
ضررها را دفع کردیم
امیر خان متقی در مورد یک سال تلاش برای برقراری ارتباط با جهان گفت: «ما در دیپلماسی دو اصل را در پیش گرفتیم: دفع ضرر و جلب منافع. ضررهای زیادی را دفع کردیم و در سطح جهان، حمایتهایی نیز به دست آوردیم.»
متقی ادعا کرد که امارت طالبان اکنون جزو دولتهای دارای پشتوانه و حامی جهان است و اگر علیه امارت اقدامی صورت گیرد، کشورهای حامی به اعتراض برمیخیزند. متقی از این کشورها نام نبرد اما ایران، پاکستان، قطر، روسیه و چین کشورهاییاند که در نشستهای بینالمللی، از برخی مواضع طالبان حمایت میکنند. این کشورها در نشستهای متعدد، خواستار دسترسی طالبان به ذخایر ارزی افغانستان و همچنین رفع تحریمها علیه سران این گروه شدند.
متقی در مورد نقض حریم هوایی افغانستان از سوی آمریکا گفت که تلاش میکند این مسئله را از طریق دیپلماسی حل کند.
وزیر خارجه طالبان در پاسخ به پرسشی در مورد خودداری طالبان از ایجاد دولت فراگیر گفت: «فراگیر بودن شرط اساسی به رسمیت شناختن یک دولت در جهان نیست. در جهان، دولتهای خانوادگی، کودتایی و گروهی وجود دارند که همه به رسمیت شناخته شدهاند. چرا جهان این شرط را به ملت بیچاره ما تحمیل میکند؟»
متقی گفت که بارها از دیپلماتهای غربی پرسیده منظورشان از فراگیر بودن چیست و تاکنون پاسخ قانعکنندهای دریافت نکرده است. او از کسانی که پیشنهاد میکنند در افغانستان دولتی همهشمول ایجاد شود، خواست یک نمونه از یک دولتی فراگیر را ارائه کنند تا ابهام در این مورد رفع شود.
وزیر خارجه طالبان مدعی شد که در تشکیلات این گروه، افرادی از همه استانها و از همه اقوام افغانستان حضور دارند. متقی در حالی این ادعا را مطرح کرد که اعضای کابینه امارت طالبان همگی از اعضای این گروه و بیشتر از قوم پشتوناند و در مسندهای مهم امارت طالبان، از قوم هزاره که براساس ترکیب جمعیتی، سومین قوم افغانستان به شمار میرود، هیچ فردی حضور ندارد.
وزیر خارجه طالبان در حالی ادعای تامین حقوق زنان و حقوق بشر در حکومت این گروه مطرح کرد که گزارش ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان، نشان میدهد که زنان در افغانستان از تمامی عرصهها حذف شدهاند.