۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در آستانه هشت مارس، روز جهانی زن، مجموعه تحریمهایی را علیه اشخاص و نهادهایی که در سرکوب نظاممند علیه زنان، خشونتهای جنسیوجنسیتی و نقض حقوق زنان در شش کشور، از جمله ایران، روسیه و سوریه، نقش دارند در فهرست تحریمهای خود قرار دادند.
زندان قرچک ورامین، از جمله نهادهایی است که در فهرست تحریمهای حقوق بشری روز سهشنبه اتحادیه اروپا قرار گرفته است.
در طی سالهای گذشته، شمار زیادی از کنشگران حقوق زنان و فعالان سیاسی-دانشجویی زن، در زندان قرچک ورامین دوران محکومیت یا بازداشت موقت خود را گذراندهاند.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه هفتم مارس (۱۶ اسفندماه) در گزارشی نوشت تحریمهای روز سهشنبه اتحادیه اروپا، نخستین بسته از تحریمهایی است که مشخصا با محوریت «خشونت جنسی» اعمال شده است.
علاوه بر زندان قرچک ورامین، نام شماری از مقامهای طالبان و مسئولان دولتهای روسیه، سوریه، میانمار و سودان جنوبی نیز در فهرست تحریمها است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تحریمهای روز سهشنبه اتحادیه اروپا، در مجموع نام ۹ شخص، از جمله دو تن از مقامهای پلیس روسیه، و سه نهاد حکومتی وابسته را هدف قرار داده است.
گارد ریاست جمهوری سوریه از دیگر نهادهای وابسته به حکومت بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه، است که در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار گرفته است. این نهاد حکومتی سوریه، متهم به استفاده از خشونت جنسی و جنسیتی برای اعمال سرکوب و ارعاب مخالفان شده است.
بهموجب تحریمهای اتحادیه اروپا، ورود این اشخاص، به تمامی ۲۷ کشور عضو اتحادیه ممنوع میشود و اگر اموال و دارایی از این اشخاص یا نهاد در کشورهای اروپایی پیدا شود توقیف میشود.
نام محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت موسوم به «امر به معروف و نهی از منکر» و ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان، هم در فهرست تحریمهای روز سهشنبه اتحادیه اروپا قرار گرفته است. بهدستور این عضو طالبان، از تحصیل دختران در مدارس افغانستان جلوگیری شده است.
رویترز در بخش دیگری از گزارش خود بهنقل ووپکه هوکسترا، وزیر امور خارجه هلند، نوشت: با اعمال این تحریمها، اتحادیه اروپا پیام روشنی به مجرمان میفرستد که اقدامها مجرمانه آنها بیپاسخ نخواهد ماند.