وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان کمیسیون پاسداری از ارزش‌های جهادی ایجاد کرد

طالبان می‌کوشند جهادی‌گری را به عنوان یک فرهنگ به نسل‌های آینده افغانستان منتقل کنند

اعضای طالبان عموما طلاب مدارس دینی‌اند و اکثرا سواد علمی ندارند - SANAULLAH SEIAM / AFP

وزارت اطلاعات و فرهنگ گروه طالبان روز سه‌شنبه هشتم فروردین (۲۸ مارس) از ایجاد کمیسیونی در این وزارتخانه با هدف پاسداری از «مجاهدین» و ارزش‌های جهادی خبر داد. رادیو‌تلویزیون ملی افغانستان هم که تحت کنترل طالبان است، با انتشار گزارشی اعلام کرد معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان «شیوه‌نامه پاسداری از ارزش‌های جهادی» را تایید و تصویب کرده است.

مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان هدف از ایجاد این کمیسیون را «پاسداری از ارزش‌های جهادی و مجاهدین [اعضای این گروه] قربانی در جنگ با نیروهای خارجی و انتقال این فرهنگ (جهادی‌گرایی) به نسل‌های آینده» عنوان کردند. این ساختار جدید «کمیسیون حفاظت از مجاهدین افغان و ارزش‌های جهادی افغان‌ها» نام دارد.

منظور طالبان از واژه «جهاد»، جنگ ۲۰ سال گذشته این گروه با دولت پیشین افغانستان و کشورهای حامی آن است. طالبان با این باور که افغانستان در ۲۰ سال گذشته در اشغال «کفار» بود، اکنون پس از به دست گرفتن قدرت، این کشور را سرزمین فتح‌شده خود می‌دانند و از زمان به قدرت رسیدن در افغانستان در اوت ۲۰۲۱، تلاش کرده‌اند مناصب دولتی اعم از نظامی و غیرنظامی را به عنوان پاداش به جنگجویان و فرماندهان خود در جنگ‌ها اهدا کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رهبران این گروه از جمله ملامحمد یعقوب، وزیر دفاع طالبان، در سخنرانی‌هایشان به‌صراحت اعلام کردند که از این پس، ارزش و معیار اصلی برای انتصاب افراد در ادارات دولتی افغانستان حضور در خطوط نبرد به نفع طالبان یا حمایت از این گروه است. 

خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، در مورد ایجاد این کمیسیون گفت: «در ۲۰ سال گذشته، ۵۰ کشور خارجی به افغانستان حمله و به مردم افغانستان ظلم کردند، اما مجاهدین افغانستان در برابر این تهاجم مقاومت کردند و جنگیدند و اکنون وقت پاسداری از فداکاری‌های آنان است.»

تلاش طالبان برای ایجاد این کمیسیون یا ساختارهای مشابه برای حمایت از «مجاهدین» در حالی صورت می‌گیرد که این گروه در خصوص از دست دادن جنگجویان خود و پیوستن آنان به گروه‌های مخالف نگرانی‌هایی دارد. 

صدها جنگجوی طالبان که در ۲۰ سال گذشته در حال جنگ و گریز بودند، اکنون با به قدرت رسیدن این گروه در افغانستان، هیچ شغل و پیشه‌ای ندارند. از سوی دیگر، فروپاشی اقتصادی افغانستان و کمبود بودجه در دستگاه طالبان سبب شده است این گروه قادر به تامین هزینه‌ زندگی تمام اعضایش نباشد. به همین دلیل رهبران طالبان از آنجا که بیم دارند جنگجویانشان به دلیل بیکاری و نداشتن درآمد به داعش یا دیگر گروه‌های مخالف طالبان بپیوندند، آنان را به صفوف تحریک طالبان پاکستان می‌فرستند.