شورای امنیت: تروریسم جدی‌ترین تهدید برای صلح و امنیت افغانستان است

تداوم حملات داعش در افغانستان به افزایش نگرانی‌ها از وخامت اوضاع در این کشور منجر شده است

اعضای شورای امنیت با خانواده‌های قربانیان حمله داعش در کابل ابراز همدردی کردندــ Yuki IWAMURA / AFP

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه ۸ فروردین (۲۸ مارس) با صدور بیانیه‌‌ای، حمله انتحاری داعش خراسان در نزدیکی ساختمان وزارت خارجه طالبان را که به کشته شدن شش تن و مصدومیت ۱۲ نفر منجر شد، محکوم کرد.

در این بیانیه شورای امنیت، با ابزار نگرانی از تداوم حملات داعش در افغانستان، آمده است: «تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن از جدی‌ترین تهدیدها برای صلح و امنیت در افغانستان و جهان است.»

اعضای شورای امنیت ضمن بیان تسلیت و ابراز همدردی عمیق با خانواده‌های قربانیان حمله داعش در کابل، بر پاسخگو کردن عاملان این حملات تاکید کردند.

یک مهاجم انتحاری عضو داعش خراسان بعدازظهر دوشنبه جلیقه انفجاری خود را در چهارراه ملک اصغر، چند قدمی ورودی وزارت خارجه طالبان که از مناطق شدیدا محافظت شده است، منفجر کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سخنگوی پلیس طالبان در کابل ساعتی پس از این حادثه اعلام کرد که در نتیجه این انفجار شش نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شده‌اند. دو تن از کشته‌شدگان از دیپلمات‌های دولت پیشین افغانستان بودند که با وزارت خارجه طالبان کار می‌کردند. بر اساس گزارش‌ها، تعدادی از اعضای طالبان هم که در پاسگاه ورودی چهارراه ملک اصغر مستقر بودند، در این حمله کشته شده‌اند اما سخنگوی پلیس طالبان تنها زخمی شدن سه عضو این گروه را تایید کرد.

داعش خراسان روز سه‌شنبه با انتشار اطلاعیه‌ای، مسئولیت حمله انتحاری به اعضای طالبان را بر عهده گرفت و ادعا کرد که در این حمله ۲۰ نفر کشته شده‌اند. اوایل دی‌ماه ۱۴۰۱ هم یک مهاجم انتحاری داعش جلیقه انفجاری خود را در ورودی وزارت خارجه طالبان منفجر کرده بود که به کشته شدن ۲۰ تن از جمله ۱۶ کارمند و دیپلمات وزارت خارجه طالبان منجر شد.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر لزوم پاسخگویی عاملان، سازمان‌دهندگان، تامین‌کنندگان مالی و حامیان حملات تروریستی و محاکمه آن‌ها تاکید کردند. اعضای این شورا از همه کشورها خواستند بر اساس تعهداتشان، تحت قوانین بین‌المللی و با توجه به قطعنامه‌های شورای امنیت، با همه مقام‌های مربوطه در این زمینه فعالانه همکاری کنند.

در بیانیه اعضای شورای امنیت، تاکید شد هرگونه اقدام تروریستی صرف‌نظر از انگیزه، مکان یا زمان وقوع و عاملان آن، مجرمانه و توجیه‌ناپذیر است.

نگرانی از افزایش حملات تروریستی در افغانستان در حالی افزایش یافته است که بر اساس گزارش‌ کارشناسان شورای امنیت، حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر از اعضای داعش خراسان در افغانستان و پاکستان حضور دارند و سایر گروه تروریستی از جمله القاعده، تحریک طالبان پاکستانی، حرکت اسلامی ازبکستان و جماعت انصارالله تاجیکستان هم در افغانستان تحت سلطه طالبان در حال فعالیت‌اند.

طالبان پیوسته حضور این گروه‌های تروریستی از جمله داعش خراسان در افغانستان را رد می‌کنند اما حملات روزافزون داعش در بخش‌های مختلف افغانستان، نگرانی‌ها از وخامت اوضاع امنیتی در این کشور را افزایش داده است.