مولوی عبدالحمید، روحانی پرنفوذ اهل سنت، در خطبههای نماز جمعه زاهدان، مشکلات اقتصادی مردم ایران را یادآور شد و با اشاره تلویحی به خروج سرمایههای ایران به نفع گروههای نیابتی جمهوری اسلامی، خطاب به مسئولان گفت: «از دیدگاه فتوای دینی بنده، اگر ملت ایران راضی نباشند، نمیتوانید سرمایههای ملی را از کشور خارج کنید.»
امام جماعت مسجد مکی زاهدان، به نامگذاری سال جدید از سوی علی خامنهای نیز کنایه زد و گفت: «با این روند بعید میدانم که تورم و گرانی حل شود.»
او در ادامه افزود تا زمانیکه همه ملت ایران، اعم از زنان، مردان، پیروان ادیان، مذاهب و اقوام بهطور مساوی زیر یک چتر قرار نگیرند و نگاهها از بیرون به داخل کشور متمرکز نشود، مشکلات حل نخواهند شد.
مولوی عبدالحمید با تاکید بر اینکه حق مردم ایران است که سرمایه و ثروت کشورشان برای خودشان خرج شود، گفت چراغی که در خانه نیاز است بر مسجد حرام است.
او بار دیگر خواستار تغییرات اساسی در کشور شد و به مقامهای جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که تا تغییرات کلان در کشور به وجود نیاید و نگاهها عوض نشود، همه مردم ایران همچنان احساس مشکل میکنند.
مولوی عبدالحمید که در خطبههای پیشین خود نیز به سرکوب معترضان در جمهوری اسلامی ایران بهشدت اعتراض کرده بود بار دیگر نیز به اعتراضهای مردمی اشاره کرد و گفت که این ملت اگر اعتراض میکنند نباید زده شوند. نباید زندانی شوند.
امامجمعه مسجد مکی زاهدان در ادامه نیز اعتراضهای اخیر اسرائیل را مثال زد و گفت: «در همین اسرائیل که ما به آن غاصب و صهیونیسم میگوییم این همه اعتراض کردند، شما شنیدید یک نفر کشته شود؟»
او اعتراضهای مردمی در فرانسه را نیز یادآوری کرد و گفت در آنجا هم پلیس با آبپاش با مخالفان مقابله میکند و هیچ جا با گلوله جنگی و تفنگ ساچمهای مردم خودشان را نمیزنند.
مولوی عبدالحمید با تاکید بر اینکه «دلسوز و خیرخواه» است به مسئولان جمهوری اسلامی ایران توصیه کرد زنان و مردان شایسته را از زندان و حصر خانگی آزاد کنند و با مخالفان خود به گفتوگو بنشینند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
عبدالحمید درعینحال افزود که مسئولان کشور به خاطر انتقادهایش به او وقت ملاقات برای گفتوگو ندادهاند.
امام جماعت اهل سنت زاهدان به فرصتسوزی جمهوری اسلامی نیز اشاره کرد و گفت که رفتار این حکومت موجب شد که اخلاق در کشور از بین برود و دینگریزی به وجود بیاید. او به علمای اهل سنت و شیعه در ایران و بلاد دیگر نیز توصیه کرد که ملت را رها نکنند وگرنه باید منتظر ضررهای جبرانناپذیر آن باشند. همچنین خطاب به مقامهای حکومت ایران هم گفت که این راهی که شما میروید بنبست است.
مولوی عبدالحمید، در آستانه ۱۲ فروردین و سالروز رأی به جمهوری اسلامی ایران گفت که مردم ۴۴ سال پیش، جمهوریت را انتخاب کردند. اگر این چتر بر سر همه مردم بهطور یکسان گسترده میشد و ملاک شایستگی و توانمندی افراد بود، هیچ اعتراضی شکل نمیگرفت.
روحانی اهل سنت به تبعیض علیه اقوام، پیروان ادیان، زنان و مذاهب اشاره کرد و گفت که برای اهل سنت دغدغه شدید ایجاد شد زیرا شایستگان آنها در هیچ انتخاباتی بالا نیامدند و رد صلاحیت شدند. او در ادامه نیز تاکید کرد که نهتنها در اهل سنت بلکه در کل کشور افراد متفکر و توانمند نتوانستند بالا بیایند.
امام جماعت مسجد مکی به فشارهای مذهبی بر پیروان اهل سنت نیز پرداخت و گفت تمام امور مذهبی اهل سنت را به دست گروهی دادند که در ساختمان اداری آن حتی یک اهل سنت هم وجود ندارد. به گفته مولوی عبدالحمید بسیاری از افراد شایسته اهل سنت که حتی میتوانستند رئیسجمهور شوند وزیر، سفیر و استاندار هم نشدند.
روحانی پرنفوذ اهل سنت در بخش دیگری از سخنان خود به اعتراضهای کارگران، اصناف، بازنشستگان و معلمان اشاره کرد و گفت تا زمانی که فساد در کشور وجود دارد، معضلات اقتصادی حل نمیشوند. او در ادامه افزود روزی که ما حکومت را از پهلوی گرفتیم دلار هفت تومان بود اما الان به ۵۴ هزار تومان رسیده است.
مولوی عبدالحمید به سپردن تمام اختیارهای کشور به ارگانها انتقاد کرد و گفت کار به جایی رسیده است که حتی وزرای ضعیف هم اختیار ندارند.
امام جماعت مسجد مکی ثروتهای ملی در استان سیستان و بلوچستان را نیز حق مردم این استان دانست و گفت اگر معدن، کارخانه و پتروشیمی در این استان تاسیس میشود، مشکلاتش را همین مردم تحمل میکنند و باید در منافع آن نیز شریک باشند. او درعینحال گفت که معلوم نیست چه کسانی در بهرهبرداری معادن عظیم سیستان دست دارند و این سرمایهها و ثروت ملی را کجا میبرند.
خطبههای نماز جمعه زاهدان در حالی برگزار شد که مانند جمعههای پیشین جو شدید امنیتی در این شهر برقرار بود و اختلال در اینترنت مانع پخش زنده سخنرانی مولوی عبدالحمید شد.
خبرگزاری حالوش که اخبار بلوچستان را پوشش میدهد قبل از خطبههای نماز جمعه از حضور گسترده مردم در مصلای زاهدان خبر داد. سرویس نتبلاکس نیز که وضعیت اینترنت در جهان را رصد میکند، روز جمعه ۱۱ فروردین، در توییتی «اختلال قابلتوجه» اینترنت در زاهدان را تایید کرد و نوشت که این اقدام «تداوم الگوی خاموشی شبکه با هدف قرار دادن اعتراضهای ضد دولتی در نماز جمعه است».
پس از پایان نماز جمعه، مردم زاهدان برای بیست و ششمین هفته پیاپی دست به تظاهرات زدند. براساس ویدیوهای منتشر شده، مردم معترض به دلیل آنچه احترام به ماه رمضان خوانده شده، روز جمعه تظاهرات خود را در سکوت برگزار کردند.