سه هفته بعد از انجام سفر علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، به امارات متحده عربی، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، بعد از هشت سال سردی روابط، برای نخستین بار سفیر خود در ابوظبی را معرفی کرد.
خبرگزاری دولتی ایسنا روز سهشنبه ۱۵ فروردینماه در گزارشی بهنقل از منابع خود نوشت: «رضا عامری، مدیر کل فعلی «ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه» بهعنوان سفیر جمهوری اسلامی در امارات متحده عربی معرفی شده است.»
در دیماه ۱۳۹۴، بهدنبال حمله گروهی از نیروهای وابسته به حکومت ایران به ساختمان سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد، امارات متحده عربی در جایگاه متحد منطقهای ریاض، بهنشانه حمایت از عربستان سعودی در برابر حکومت ایران، سفیر خودش را از تهران را فراخواند و از آن پس، روابط تهران و ابوظبی نیز روی به سردی گذاشت.
در روزهای آخر اسفندماه ۱۴۰۱، علی شمخانی در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، برای بهبود روابط با امارات متحده عربی عازم ابوظبی شد و با شیخ طحنون بنزاید آل نهیان، همتای اماراتی خود، دیدار و گفتوگو کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سفر شمخانی به امارات متحده عربی، کمتر از یک هفته بعد از امضا توافق سیاسی میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، برای ازسرگیری دوباره روابط دیپلماتیک میان دو کشور انجام شد، توافقی که با میانجیگری دولت چین به دست آمد و نشان از تصمیم سیاسی دو طرف، برای پایان دادن به یک دوره طولانی سردی روابط دارد، تصمیمی که روی سیاستهای خارجی سایر کشورهای منطقه، از جمله امارات متحده عربی و بحرین نیز تاثیر میگذارد.
جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با بحرانهای مالی و اقتصادی، بهويژه مبادلات ارز، به همکاری امارات متحده عربی و فعالیتهای شرکت ایرانی در دبی و ابوظبی نیاز دارد.
برابر عرف و رویههای دیپلماتیک، دولت امارات متحده عربی باید سفیر معرفیشده جمهوری اسلامی ایران را تایید کند.