کرملین میگوید ولادیمیر پوتین در خرسون و لوهانسک، مناطقی که قوانین بینالملل آنها را بخشی از خاک اوکراین میداند، با نیروهای نظامیــامنیتی روسیه دیدار و گفتوگو کرده است.
به گفته دولت روسیه، رئیسجمهوری روسیه در یکی از نشستهای فرماندهان نظامی در لوهانسک نیز شرکت کرده است.
فرماندهان نیروهای هوابرد و افسران ارشد روسیه در خرسون آخرین گزارشها از جنگ در خط مقدم جبههها از جمله زاپوریژیا را به پوتین ارائه کردند.
خرسون، زاپوریژیا و لوهانسک در شرق اوکراین، سه منطقه از چهار منطقه اوکرایناند که پوتین سپتامبر گذشته آنها را به خاک روسیه ضمیمه کرد.
اوکراین و متحدان غربی این کشور همواره هرگونه اقدام به جداسازی این مناطق از اوکراین را محکوم و رد کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کییف میگوید تنها بخشهایی از این مناطق شرقی در کنترل ارتش روسیهاند.
نیروهای ارتش روسیه نوامبر گذشته از خرسون، پایتخت شرقی اوکراین، عقب نشستند و در انتظار حمله متقابل اوکراینیها، مواضع خود را در ساحل رودخانه دنیپرو تقویت کردند.
پس از ۱۴ ماه جنگ، این اولین بار است که رئیسجمهوری روسیه به مناطق شرقی اوکراین سفر میکند.
کاخ کرملین یکی از مهمترین دلایل حمله به اوکراین در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ را علاوه بر مقابله با گسترش ناتو در مرزهای روسیه، «آزادسازی سرزمینهای شرقی از دست اوکراینیها» اعلام کرده بود.
کییف و متحدان غربی آن میگویند روسیه جنگ اوکراین را تنها با هدف تصرف سرزمینهای بیشتر آغاز کرده است.
ناتو و کشورهای غربی اینکه روسیه بخشی از سلاحهای هستهای بردکوتاه خود را در کشور بلاروس و در مرز اوکراین مستقر میکند، نگراناند. این نخستین بار در تاریخ است که روسیه قصد دارد تسلیحات هستهای خود را در قلمرو یک کشور ثالث مستقر کند.
استقرار تسلیحات هستهای در بلاروس یکی از محورهای اصلی گفتوگوهای وزرای خارجه کشورهای گروه هفت در ژاپن بود. این کشورها طرح روسیه برای استقرار تسلیحات هستهای در بلاروس را «غیرقابل قبول» خواندند و آن را محکوم کردند.
در بیانیه پایانی این نشست آمده است که «هرگونه استفاده روسیه از سلاحهای شیمیایی، بیولوژیکی یا هستهای با پیامدهای شدیدی روبرو خواهد شد».