ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز جمعه ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت) گفت که او مطمئن است اوکراین میتواند در یک ضدحمله جدید، بخشی از خاک خود را آزاد کند. متحدان اوکراین در یک نشست کلیدی به میزبانی ایالات متحده وعده حمایت کامل خود از اوکراین را ابراز کردند.
به نوشته اینسایدر پیپر، نمایندگان حدود ۵۰ کشور در آلمان گرد هم آمدهاند تا «تمام قابلیتها، سیستمها و تدارکات مختلف را که اوکراینیها برای بازپسگیری زمینهای اشغالیشان نیاز دارند»، بررسی کنند.
ینس استولتنبرگ به خبرنگاران گفت: «من اطمینان دارم که آنها در حال حاضر در موقعیتیاند که بتوانند مناطق بیشتری را آزاد کنند.»
دبیرکل ناتو پس از سفر روز پنجشنبه به کییف، به پایگاه هوایی رامشتاین سفر کرد و در آنجا با ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، برای مذاکرات دیدار کرد. او از متحدان غربی خواست تا جتهای جنگنده و موشکهای دوربرد بیشتری را برای کمک به دفع نیروهای روسی ارسال کنند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا که میزبان مذاکرات رامشتاین بود، گفت که هماکنون سه موضوع کلیدی روی میز است که شامل «دفاع هوایی، مهمات و توانمندسازی ارتش اوکراین» میشود. توانمندسازی اشاره به تدارکات و سایر پشتیبانیهای نظامی میکند.
لوید آستین گفت: «حمایت ما از نیروهای نظامی در اوکراین قوی و واقعی است». او افزود: «ما تا زمانی که لازم باشد از اوکراین حمایت خواهیم کرد.»
مسکو به آخرین گردهمایی متحدان در رامشتاین واکنش نشان داده است. وزارت امور خارجه روسیه گفت که اقدام آنها در مورد اوکراین «مشارکت مستقیم در درگیری و برنامهریزی عملیات نظامی را تایید میکند».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، ناتو را به تلاش برای «جذب و کشاندن اوکراین به این ائتلاف» متهم کرد و تاکید کرد که روسیه حق داشته است این عملیات را برای اطمینان از امنیت خود آغاز کند.
زلنسکی روز پنجشنبه خواستار کمک ناتو برای غلبه بر «بیمیلی» برخی از کشورهای عضو در ارائه موشکهای دوربرد، جتهای جنگنده مدرن و خودروهای زرهی به اوکراین شد.
اعضای ناتو جتهای جنگنده دوران شوروی را به اوکراین فرستادهاند، اما ارسال مدلهای مدرنتر اف ۱۶ را فعلا متوقف کردهاند.
شرکای غربی اوکراین همچنین از این کشور با تحویل تانکهای جنگی مدرن، توپخانه و سلاحهای دیگر برای کمک به عقب راندن تهاجم مسکو حمایت کردهاند.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، پس از مذاکرات گفت: «ما عقبنشینی نمیکنیم.» او افزود: «آموزش ۱۰۰ سرباز اوکراینی در مورد استفاده از تانکهای لئوپارد یک ساخت آلمان از روز شنبه آغاز خواهد شد.»
برلین، همراه با متحدانش، دانمارک و هلند، تحویل ۸۰ تانک لئوپارد یک را از اواسط سال جاری آغاز خواهند کرد.
در منطقه لوگانسک در شرق اوکراین، خبرگزاری فرانسه گروهی از سربازان را مشاهده کرد که از توپخانه بریتانیا در چند کیلومتری مواضع روسیه استفاده میکردند.
استولتنبرگ در جریان سفرش به کییف، در مورد اجازه دادن به اوکراین برای پیوستن به ناتو تحت فشار قرار گرفت، اما تاکید کرد که این یک اولویت فوری نیست.