نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که ارتش این کشور موفق شده است چهار پهپاد از پنج پهپاد شاهد ساخت ایران را که روسیه در شامگاه ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت) به اوکراین پرتاب کرد، منهدم کند.
به گزارش رسانه «کییف ایندیپندنت»، ارتش روسیه این پهپادها را از مرز جنوب شرقی به اوکراین پرتاب کرد.
نیروی هوایی اوکراین اعلام نکرد که هواپیماهای بدون سرنشین به سمت چه مقصدی فرستاده شده بودند و آیا این حملات تلفاتی داشته یا خسارتی به بار آورده است یا خیر. با این حال، در جزئيات کمی که روسیه درباره این حمله هوایی اعلام کرد، ناتالیا هومنیوک، سخنگوی فرماندهی جنوبی اوکراین، گزارش داد که بیشتر پهپادها بر فراز این منطقه سرنگون شدند و فقط یکی از آنها به تاسیسات زیرساختی در این منطقه برخورد کرد.
اوایل همان شب، روسیه هواپیماهای بدون سرنشین دیگری را نیز به استانهای کییف و پولتاوا پرتاب کرد. بر اساس گزارشها، حمله هواپیمای بدون سرنشین در استان پولتاوا باعث آتشسوزی و آسیب به زیرساختهای غیرنظامی شد، با این حال، تلفات جانی گزارش نشده است.
به گفته مقامهای کییف، حمله هواپیماهای بدون سرنشین به این استان، اولین حمله در ۲۵ روز گذشته بود.
روز پنجشنبه نیز همزمان با حضور از پیش اعلامنشده ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان نظامی ناتو در کییف و دیدار او با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، ارتش اوکراین اعلام کرد پدافند هوایی این کشور در ۲۴ ساعت گذشته، دستکم ۲۱ پهپاد از ۲۶ پهپاد تهاجمی «شاهد» ساخت حکومت ایران را در آسمان اوکراین شناسایی کرده و هدف قرار داده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با این که تهران منکر هرگونه حمایت نظامی از روسیه در جنگ علیه اوکراین میشود، منابع خبری حکایت میکنند که مسکو و تهران توافق کردهاند یکدیگر را از نظر تسلیحاتی تقویت کنند. بر اساس این توافق، روسیه صدها هواپیمای بدون سرنشین ایرانی را دریافت کرده است و گفته میشود در مقابل، جمهوری اسلامی قرار است تعدادی جنگنده پیشرفته سوخو ۳۵ از روسیه دریافت کند. علاوه بر این، مسکو تسلیحات آمریکا و سایر کشورهای غربی را که به دست آورده، به تهران فرستاده است.
در تحولات دیگری که در اوکراین در حال رخ دادن است، وزارت دفاع روسیه در یک نشست خبری تازه اعلام کرد که نیروهای این کشور در بخشهای غربی باخموت برای پیروزی در این منطقه به جنگ ادامه میدهند. این در حالی است که اوکراین در پاسخ به این گفتهها اعلام کرد که نیروهای روسیه در نبردهای شدید برای باخموت پیشرفتهایی داشتهاند، اما اوضاع همچنان تحت کنترل است.
از سوی دیگر ینس استولتنبرگ، رئیس ناتو از ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، دعوت کرد تا در نشست سران ناتو در ماه ژوئیه حضور داشته باشد. رئیس ناتو در عین حال بر لزوم حمایت تسلیحاتی از اوکراین تاکید کرد. پس از این دعوت، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که ناتو میخواهد روسیه را شکست دهد و با وعده عضویت پس از پایان جنگ، اوکراین را برای این مبارزه با انگیزه نگه میدارد.
در همین حال، اوکراین در نشستی در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان برای بحث درمورد افزایش حمایت از کییف، بار دیگر از متحدان خود خواست که سلاحهای دوربرد، جتهای جنگنده و مهمات تهیه کنند.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، در نشستی با متحدان غربی در پایگاه هوایی رامشتاین آمریکا، احتمال تحویل جنگندههای آلمانی به اوکراین را رد کرد، اما لتونی در این نشست از تحویل همه موشکهای ضدهوایی استینگر به اوکراین که هنوز در اختیار نیروهای مسلح لتونی قرار دارند خبر داد.