ییری و اوندری ودرال، زوجی اهل چک، در مراسم ازدواجشان به جای اجرای رسم زنجیر طلا، حلقه هوشمند دست همدیگر کردند.
به گزارش بیبیسی، حلقه هوشمند یک وسیله الکترونیکی قابل بهدستکردن است که کارکردهایی مشابه ساعت مچی هوشمند دارد و معمولا کاربر را قادر میکند ضربان قلب خود را زیرنظر داشته باشد و پرداخت بدون تماس انجام دهند.
این بخش فناوری بهسرعت رو به رشد است و بر اساس گزارشها، سالانه ۲۱ درصد افزایش فروش جهانی دارد.
البته حلقههای هوشمند ییری و اوندری نسبت به بیشتر این حلقهها عاشقانهتر طراحی شدهاند و به این دو اجازه میدهند ضربان قلب همدیگر را هم ببینند و حس کنند.
هر حلقه از طریق بلوتوث به اپلیکیشنی در تلفن هوشمند کاربرش متصل میشود و با این اپلیکیشن میتوان دو حلقه را به هم مرتبط کرد.
بدین ترتیب هربار ییری حلقه ازدواجش را فشار میدهد، هم با ضربان قلب اوندری نبض میزند و هم ضربان او را به شکل خط قرمز متحرکی نمایش میدهد. برای اوندری نیز همین امکان فراهم است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تا وقتی گوشی هر دو به اینترنت وصل باشد، میتوانند ضربان همدیگر را به صورت زنده دریافت کنند. به گزارش بیبیسی، اگر اینترنت هرکدام قطع شود، آخرین ضربان ضبطشده را دریافت خواهند کرد.
ییری میگوید: «هیچوقت از طلا و الماس خوشمان نمیآمد. میخواستیم چیز متفاوتی داشته باشیم. به همین خاطر از این چیز جدید خوشمان آمد. حس میکنیم در این زمینه پیشگامایم.»
این حلقه قابل شارژ موسوم به اچبی را کارخانه چکی تاچ (The Touch) ساخته است. اولین نمونه این حلقهها در سال ۲۰۱۶ به شکل محدود به فروش رسید اما حالا به لطف پیشرفت بخش حلقه هوشمند، سود جهانی این شرکت افزایش یافته است.
این شرکت تجاری امسال همزمان، محصول جدید دیگری موسوم به تاچ لاکت را نیز روانه بازار کرد. این محصول که به گردن آویخته میشود، همان فناوری حلقههای هوشمند را دارد و مشتریان هدف آن نامزدهاییاند که شاید دلشان بخواهد ضربان قلب عزیزشان را بشنوند اما نمیخواهند از حلقهازدواجهای سنتی چشمپوشی کنند.
ییری و اوندری جزو زوجهای بسیاریاند که حالا در جشن ازدواجشان هرچه بیشتر از فناوری استفاده میکنند. از پهپاد برای عکاسی مراسم گرفته تا بهرهگیری از ابزارهای دیجیتالی کاربردی برای برنامهریزی عروسی مانند مدیریت بودجه و تعیین جای نشستن مهمانان. فناوری به بسیاری از جنبههای مهم روز عروسی نفوذ کرده است.
به گزارش بیبیسی، زویی برک، سردبیر ارشد وبسایت Hitched.com که سایتی بریتانیایی مخصوص برنامهریزی مراسم عروسی است، میگوید به دلیل آنکه افراد بخش زیادی از زندگی خود را با گوشیهای هوشمندشان مدیریت میکنند، این وجه استفاده از فناوری در عروسی هم روند روبهرشدی دارد.
او میگوید: «به نظرم افراد حالا دیگر این را بدیهی میدانند که بتوانند عروسی خود را با گوشی برنامهریزی کنند. شاید حتی شریک زندگی خود را هم با گوشیمان پیدا کرده باشیم.»
گفته میشود امروزه یکسوم زوجهای بریتانیایی برای دعوت کردن مهمانان به عروسی خود از واتساپ استفاده میکنند و ۶۰ درصد آنان خبر نامزدی خود را در رسانههای اجتماعی اعلام میکنند.
بعضی افراد حتی برای نوشتن نطق خود یا متن پیمان ازدواجشان در مراسم عروسی از نرمافزار هوش مصنوعی استفاده میکنند. جوی (Joy) که وبسایت آمریکایی برنامهریزی ازدواج است، اخیرا یک ابزار هوش مصنوعی در اختیار مخاطبان قرار داده است که بتواند همه این کارها را برایشان انجام دهد.
بنا به گزارش بیبیسی، این برنامه موسوم به «دستیار نویسنده مراسم عروسی» (Wedding Writer's Block Assistan) بر اساس چتجیپیتی کار میکند که ربات گپزنی اختراعی شرکت فناوری اپنایآی واقع در سانفرانسیسکو است.
ویشال جوشی، از بنیانگذاران جوی و مدیر اجرایی این شرکت، میگوید هدف این ابزار هوش مصنوعی این نیست که حس عاشقانه نوشتن متن پیمان زناشویی و نطق عروسی را از بین ببرد، بلکه میخواهد کار را برای افرادی که در بیان احساسات خود در قالب کلمات مشکل دارند، آسان کند.
جوشی میگوید: «ما نظرسنجی کردیم و فهمیدیم ۸۹ درصد پاسخدهندگان برای آغاز به نوشتن مطالب مربوط به عروسیشان دچار مشکلاند. این ابزار هوش مصنوعی قرار نیست جانشین احساسات باشد، بلکه برای بسیاری از افراد مفید است.»
همهگیری کرونا در هموار کردن مسیر برای برگزاری مراسم عروسی مبتنی بر فناوری تاثیر داشت و زوجهایی که مراسم عروسی خود را عقب نینداختند، از طریق نرمافزار زوم عروسی گرفتند یا مراسم خود را برای مهمانان در خانههایشان به صورت زنده پخش کردند.
اما برک میگوید متاسفانه حالا عروسیهای مجازی در ذهن افراد با محدودیتهای کوویدــ۱۹ پیوند خورده است. او میگوید: «افراد دیگر از پخش زنده اینترنتی مراسم عروسی خود دست برداشتهاند و نمیخواهند یاد آن دوران بیفتند.»
برای زوجهایی که با هزینههای سرسامآور ناشی از افزایش تورم مواجهاند، بهرهگیری از فناوری و مثلا فرستادن کارت دعوت الکترونیکی به جای پست کردن کارت کاغذی میتواند به صرفهجویی در هزینهها منجر شود. این کار مزایای محیط زیستی نیز دارد.
روهیتا پابلا، برنامهریز مراسم عروسی مستقر در لندن، میگوید: «پای صرفهجویی هزینهای و آگاهی زیست محیطی در میان است. شمار هرچه بیشتری از زوجها دغدغه محیط زیست را دارند.»
شاید جای تعجب نداشته باشد که اکنون اثرگذاری از طریق رسانههای اجتماعی در آن روز بزرگ هم بسیار در کانون توجه است و زوجها و مهمانها طی مراسم عروسی و پذیرایی بعد از آن در تیکتاک یا اینستاگرام ویدیو منتشر میکنند.
یک تحول جدید در همین راستا روند روبهرشد به کارگیری «باجههای گیف» در بخش پذیرش است. این باجهها در بازه زمانی کوتاهی رگباری عکس میگیرند و با آنها عکسهای متحرک (گیف) تولید میکنند و فقط کافی است کاربر شماره تلفنش را بدهد تا عکس متحرک فوری به گوشی او ارسال شود.
پابلا افزود: «برخی (زوجها) میخواهند عکسهای گرفتهشده در چندین پلتفرم مختلف منتشر شود. دوست دارند زوج اینستاگرامی باشند.»
البته زوجها باید مراعات حال آن دسته از مهمانان عروسی را هم بکنند که چندان با فناوری دمخور نیستند یا ترجیح میدهند به روش سنتی دعوت شوند. به گفته پابلا که متخصص برنامهریزی عروسیهای آسیای جنوبی است، بسیاری از زوجهای مشتری او در کنار استفاده از راهکارهای مبتنی بر فناوری، بر رعایت برخی سنتها نیز تاکید دارند. مثلا در عروسی سنتی هندی رسم است که عروس و داماد خود شخصا کارت کاغذی دعوت به عروسی را به اعضای خانواده و سایر مهمانان تقدیم کنند.
پابلا میگوید: «بنابراین چنین زوجهایی چند نسخه کارت دعوت چاپ و به والدین و پدربزرگها و مادربزرگها تقدیم میکنند. ولی برای همسنوسالهایشان فقط دعوتنامه دیجیتالی میفرستند.»
جوشی میافزاید فناوری مراسم عروسی میتواند همهچیز را آسانتر و خیلی جالبتر کند اما گوشزد میکند که اساسا گیرایی و صفای عروسی واقعی این است که دوستان و اقوام را گرد هم میآورد و باید مواظب بود که این ویژگی از بین نرود.