در روز دوم نشست وین درمورد افغانستان، شرکتکنندگان بر ضرورت اتحاد میان جبهههای نظامی ضدطالبان تاکید کردند. این نشست روز دوشنبه، ۴ اردیبهشت (۲۴ آوریل) آغاز شد و تا روز چهارشنبه ادامه دارد.
قاری عیسی محمدی، کارشناس امور دین که در این نشست حضور دارد، به ایندیپندنت فارسی گفت که شرکتکنندگان در نشست ضمن تاکید بر هماهنگی میان نیروهای سیاسی، اتحاد میان جبهه مقاومت ملی، جبهه آزادی و دیگر جبهههای نظامی که علیه طالبان میجنگند را ضرورتی اساسی برای پیروزی بر طالبان دانستند.
محمدی گفت: «کمیسیونی تشکیل میشود تا روی اتحاد میان جبهههای نظامی، ازجمله جبهه آزادی، جبهه مقاومت ملی و یک جبهه دیگر که در قندهار بهصورت گمنام مبارزه میکنند، هماهنگی و اتحاد ایجاد شود. شاید تیمی تشکیل شود تا یک نشست میان این جبههها برگزار شود.»
محمدی افزود: «ما در برابر کسانی قرار گرفتهایم که کشور، دین و فرهنگ ما را اشغال کردهاند. خوشبختانه در این نشست تاکید شد که پرچم ملی افغانستان بهعنوان پرچم مبارزه استفاده شود، چون این پرچم ملی ماست و همه خود را در آن میبینند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته محمدی، در دومین دور نشست وین در مورد افغانستان، روی بسیاری از نکات اتفاق نظر وجود دارد و تاکید و اصرار همه شرکتکنندگان این است که تنشها، مناقشهها و کشمکشهای سیاسی گذشته کنار گذاشته شود.
پس از آنکه در ۲۱ فروردین، شش تن از نیروهای جبهه آزادی افغانستان، ازجمله دو فرمانده ارشد این جبهه به نامهای اکمل امیر و عبدالبصیر اندرابی، در نبرد با طالبان در سالنگ جنوبی کشته شدند، رهبران جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی بر اتحاد مبارزاتی علیه طالبان تاکید کردند.
احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، در اطلاعیهای اعلام کرد که اعضای جبهه مقاومت ملی حاضرند در هماهنگی با بقیه جبهههای نظامی ضدطالبان برای آزادی افغانستان مبارزه کنند.
جبهه آزادی افغانستان نیز با استقبال از اعلامیه احمد مسعود، خبر داد که حاضر است در هماهنگی با جبهه مقاومت ملی و بقیه جریانهای ضدطالبان فعالیت کند.
هرچند تاکنون اقدامی که منجربه اتحاد مبارزاتی میان جبهههای ضدطالبان شود دیده نشده، اما براساس گفتههای شرکتکنندگان در دومین دور نشست وین درمورد افغانستان که احمد مسعود نیز در آن حضور دارد، اتحاد میان جبههها در دستورکار این نشست است.
منابع حاضر در این نشست همچنین گفتند که در پایان نشست، یک کمیسیون کاری ایجاد میشود تا نکاتی را که در نشست روی آنها توافق میشود، دنبال کند. قطعنامه دور نخست این نشست که در آن بر حمایت از مبارزات مسالمتآمیز و مسلحانه علیه طالبان تاکید شده بود، پیگیری نشد، اما حاضران در دور دوم تاکید میکنند که در پایان این نشست، کمیته کاری فعالیت خود را بهسرعت آغاز خواهد کرد.