جبهه مقاومت ملی روز یکشنبه، سوم اردیبهشت (۲۳ آوریل)، اعلام کرد احمد مسعود، رهبر این جبهه، برای شرکت در نشست وین عازم اتریش شده است.
قرار است دومین دور نشست وین درباره افغانستان، روز دوشنبه، ۲۴ آوریل (چهارم اردیبهشت)، با همکاری انستیتو امور بینالمللی اتریش برگزار شود. نخستین نشست وین ۱۵ تا ۱۷ سپتامبر سال گذشته با حضور چهرههای سیاسی مخالف طالبان برگزار شده بود.
در بیانیه جبهه مقاومت ملی آمده است: «تمركز كنفرانس بيشتر روى تقویت اعتمادسازی در میان جریانها و فعالان سیاسی، مدنی و نظامی مخالف طالبان، ادامه و گسترش مقاومت برای آزادی افغانستان، افزایش فشار بر طالبان و حامیان آنها و طرح برونرفت از بحران كنونى خواهد بود.»
رهبر جبهۀ مقاومت ملی برای شرکت در نشست ویانا عازم اتریش شد
دومین کنفرانس ویانا دربارۀ افغانستان فردا دوشنبه در اتریش برگزار میشود. احمد مسعود رهبر جبهۀ مقاومت ملی و هیأت همراه شان، برای شرکت در نشست ویانا عازم اتریش گردیده است.
نزدیک به ٣٠ تن از فعالان سیاسی و نمایندگان جريان… pic.twitter.com/4bbTRCfUqH
— National Resistance Front of Afghanistan (@NRFafg) April 23, 2023
در این بیانیه همچنین آمده است که احمد مسعود در حاشیه نشست وین، با شماری از شهروندان افغان مقیم اروپا دیدار میکند و در نشست زنان در راستای حمایت از حقوق بشر در افغانستان نیز شرکت خواهد کرد.
یک منبع خبری به ایندیپندنت فارسی گفت صلاحالدین ربانی، رئیس حزب جمعیت اسلامی افغانستان، حاجی محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، و فاضل سانچارکی در نشست وین حضور مستقیم نخواهند داشت و از طریق مجازی در این نشست شرکت خواهند کرد.
بنا به فهرست ۳۰ نفری از شرکتکنندگان این نشست که در اختیار ایندیپندنت فارسی قرار گرفته است، رنگین دادفر اسپنتا و زلمی رسول، وزیران خارجه در حکومت پیشین، رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی، فوزیه کوفی و شکریه بارکزی، نمایندگان پیشین پارلمان، فضل احمد معنوی، وزیر پیشین دادگستری، سید جواد طیب و شماری دیگر از چهرههای سیاسی و مدنی در این نشست شرکت خواهند کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
از ایندیپندنت فارسی نیز مختار وفایی به وین رفته است و تازهترین تحولات این نشست را پوشش خواهد داد.
بیش از یک سال و نیم از سلطه طالبان بر افغانستان میگذرد، اما تاکنون اجماعی میان سیاسیون و چهرههای مخالف طالبان برای مبارزه مشترک با این گروه شکل نگرفته است. تحلیلگران سیاسی و نظامی معتقدند که با ایجاد صف واحد، دستاورد سیاسی - نظامی در مقابل طالبان افزایش خواهد یافت. جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی پیشتر وعده دادهاند که طی سال جاری حملات خود را علیه طالبان افزایش خواهند داد.
طالبان انحصار شدید قدرت برقرار کردهاند و اعتنایی به ضرورت تشکیل حکومت فراگیر با حضور همه اقوام ندارند، و بیشتر مقامهای کلیدی در حکومت آنان نیز در اختیار پشتونتباران است. تاکنون هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، اما برخی از کشورها برای جلوگیری از وقوع بحران انسانی، با طالبان تعامل دارند. مخالفان طالبان از جامعه جهانی میخواهند که با توجه به محدودیتهای شدید طالبان بر آزادیهای شهروندی، حق کار و آموزش زنان، و بازداشت، شکنجه و کشتار نظامیان و غیرنظامیان، فشار بیشتری بر این گروه وارد کنند.