وزیر خارجه بریتانیا: پنهان‌کاری‌های نظامی چین ممکن است به خطای محاسباتی منجر شود

اگر چین با سرعت فعلی برنامه‌های هسته‌ای خود را ادامه دهد تا سال ۲۰۳۵ دست‌‌کم ۱۵۰۰ کلاهک اتمی در اختیار دارد

جیمز کلورلی تاکید کرد که بریتانیا باید به سیاست تعامل با چین ادامه دهد - ANDREI PUNGOVSCHI / AFP

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، دولت چین را متهم کرد که درباره گسترش برنامه‌های نظامی خود در آب‌های اقیانوس هند و آرام شفاف عمل نمی‌کند و این پنهان‌کاری ممکن است خطرناک باشد.

وزیر خارجه بریتانیا، هشدار داد پنهان‌کاری مقام‌های دولتی و نظامی چین می‌‌‌تواند به یک «اشتباه محاسباتی غم‌انگیز» ختم شود. جیمز کلورلی توضیح بیشتری درباره نگرانی مشخص بریتانیا و عامل احتمالی خطا‌های محاسباتی ارائه نداد.

سخنرانی روز سه‌شنبه ۲۵ آوریل (پنجم اردیبهشت) وزیر خارجه بریتانیا در بحبوحه تشدید تنش‌ها با پکن بر سر سیاست‌های نظامی این کشور در قبال تایوان ایراد شد.

علاوه بر سیاست نظامی چین در قبال تایوان، دولت‌های بریتانیا، آمریکا و سایر کشورهای عضو پیمان نظامی ناتو، نگرانی‌های جدی درباره گسترش همکاری‌های نظامی چین و روسیه، در میانه تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، مطرح کرده‌اند.

پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، در فوریه سال ۲۰۲۲، چین در زمره معدود کشورهای جهان بود که حاضر نشد این تهاجم نظامی را محکوم کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال، وزیر خارجه بریتانیا تاکید کرد لندن باید به سیاست تعامل خود با دولت چین ادامه دهد.

به‌گفته کلورلی، تلاش برای منزوی کرد چین و ایجاد فضایی به‌مانند «جنگ سرد» خطا است و «خیانت به منافع ملی بریتانیا» و یک «سوتفاهم عمدی» در دنیای مدرن محسوب می‌شود.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه در گزارشی به‌نقل از منابع خود نوشت دولت بریتانیا سرمایه‌‌گذاری‌های چین در این کشور را به‌دلیل ملاحظات امنیتی محدود کرده است.

به‌نوشته رویترز، روابط فعلی میان چین و بریتانیا در سردترین وضعیت طی دهه‌های گذشته محسوب می‌شود.

رویترز پیشتر در گزارشی به‌نقل از مقام‌های وزارت دفاع آمریکا نوشته بود اگر چین با سرعت فعلی برنامه‌های هسته‌ای خود را ادامه دهد تا سال ۲۰۳۵ دست‌‌کم ۱۵۰۰ کلاهک اتمی در اختیار دارد.

دولت‌های غربی همچنین مقام‌های چین را متهم می‌کنند که از نفوذ اقتصادی خود در کشورهای فقیر و در حال توسعه، به‌منظور اهداف سیاسی-امنیتی استفاده می‌کند.

بیشتر از جهان