کوهن: اروپا در نهایت برای مقابله با حکومت ایران، کنار اسرائیل می‌ایستد

الی کوهن گفت با رئیس پارلمان اروپا در مورد اهمیت شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌ عنوان سازمانی تروریستی صحبت کرده است

الن کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل - Michal Cizek / AFP

الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل، می‌گوید اروپا در موضوع جمهوری اسلامی ایران، سرانجام کنار اسرائیل خواهد ایستاد.

به گزارش وبسایت تایمز اسرائیل، کوهن در چارچوب بخشی از تلاش‌های تل‌آویو با هدف فشار آوردن بر اتحادیه اروپا برای اتخاذ سیاست قاطعانه‌تر در قبال جمهوری اسلامی ایران، در بروکسل با مقام‌های ارشد اروپایی گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه اسرائیل گفت با روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا، در مورد اهمیت شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌ عنوان سازمانی تروریستی از جانب اتحادیه اروپا، صحبت کرده است.

کوهن در حساب توییتر خود نوشت با متسولا همچنین درباره راه‌هایی به‌منظور ترویج مبارزه‌ای جدی علیه برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت‌وگو کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او با بیان اینکه اروپا در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری خطر حاکمیت ترور جمهوری اسلامی ایران را درک می‌کند، افزود تحریم‌های اقتصادی و سیاسی باید به‌گونه‌ای گسترش یابد که سایر نهادها را [نیز در حکومت ایران] در بر گیرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز دوشنبه، اول مه (۱۱ اردیبهشت)، گفت اولویت اصلی اسرائیل، جلوگیری از دستیابی حکومت اسلامگرای ایران به سلاح هسته‌ای و مقابله با «نیابتی‌های» تهران در منطقه است.

در همین حال، ۲۵ نماینده کنست (مجلس قانونگذاری اسرائیل) امضای خود را از نامه‌ای که در آن، از وزارت خارجه اسرائیل خواسته شده بود از جدا شدنِ استان آذربایجان ایران حمایت کند، پس گرفتند.

در آغاز، گروهی متشکل از ۳۲ قانونگذار از احزاب حامی نتانیاهو، از خواسته‌های برخی از احزاب آذربایجانی مخالف حکومت جمهوری اسلامی ایران به‌منظور تشکیل دولت «آذربایجان جنوبی»، حمایت کرده بودند.

گیلا گاملیل، وزیر اطلاعات اسرائیل، که در سفر شاهزاده رضا پهلوی به اسرائیل میزبانی او را بر عهده داشت، با انتشار توییتی نوشت نمایندگانی که این نامه جنجال‌آفرین را امضا کرده بودند، متقاعد کرده است امضای خود را پس بگیرند.

توصیه نمایندگان کنست که این نامه را امضا کرده بودند، خشم افکار عمومی ایرانیان را برانگیخت، اما مقام‌های حکومتی ایران هیچ اظهارنظری درباره آن نکردند. این نامه همچنین واکنش خشمگینانه‌ای در میان شخصیت‌ها و احزاب ملی‌گرای ایران، از جمله شاهزاده رضا پهلوی، برانگیخت.

شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به این نامه، در توییتی نوشت: «تعرض کلامی ۳۲ نماینده مجلس اسرائیل به تمامیت ارضی ایران، غیرقابل پذیرش و در خدمت رژیم ضدایرانی جمهوری اسلامی است. این اظهارات نابخردانه در تقابل کامل با مواضع رهبران و مقامات ارشد اسرائیل در دیدارهایی است که با آن‌ها داشتم. امروز نگرانی خودم و هم‌میهنانم را به اطلاع دوستانمان در اورشلیم رساندم. امیدوارم که آن‌ها با شفاف‌سازی در این خصوص، مانع سوءاستفاده کسانی شوند که از بازسازی دوستی قدیمی میان دو ملت ایران و اسرائیل ناخشنودند.»

او سپس با اشاره به توییت وزیر اطلاعات اسرائیل که از راضی کردن نمایندگان کنست به پس گرفتن نامه‌شان خبر داده بود، نوشت: «اقدام و توجه سریع خانم وزیر گیلا گاملیل، نشان می‌دهد که او یک دوست است و به ملت و کشور ایران احترام می‌گذارد؛ همانطور که ما به ملت و کشور اسرائیل احترام می‌‌گذاریم.»