ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، از استفاده از کودکان زیر ۱۵ سال بهمنظور کار در محله درکه تهران خبر داد. امانی روز یکشنبه، ۱۷ اردیبهشت (۷ مه)، در نطق پیش از دستور صد و چهل و پنجمین جلسه شورای شهر، در مورد مشکلات متعدد این محله شمال تهران صحبت کرد. او گفت ترافیک خیابانهای منتهی به این محله، اهالی را آزار میدهد و افزود: «خیابان درکه تبدیل به پارکینگ شده است و اهالی محل حتی نمیتوانند چند ثانیه بایستند و مایحتاج خود را خریداری کنند.»
امانی تخریب محیط زیست و ساماندهی نشدن پسماند را نیز از سایر مشکلات این محله دانست.
اما مهمترین مسالهای که در سخنان این عضو شورای شهر به آن اشاره، استفاده پیمانکاران شهرداری تهران از کارِ کودکان زیر ۱۵ سال بود؛ اقدامی که بر اساس مفاد پیماننامه جهانی حقوق کودکان، که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای دهه ۱۳۷۰ آن را بهصورت مشروط پذیرفته است، یکی از اشکال بهرهکشی از کودکان محسوب میشود.
امانی با اشاره به سخنان پیشین خود در مورد بهرهکشی پیمانکارهای شهرداری تهران از کودکان گفت: «بنده بارها در این خصوص به شهرداری تذکر دادم و گفتند نسبت به جلوگیری از این موضوع، [دستورهایی] ابلاغ کردهاند، اما در محله درکه نیز دیدیم که پیمانکاران از کودکان استفاده میکنند؛ لذا از شهرداری تقاضا داریم که موضوع را پیگیری کند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
امانی از وضعیت گردشگری درکه نیز انتقاد کرد و مدعی شد حضور گردشگران با فرهنگهای مختلف، «اهالی محل را عاصی کرده است».
از سال ۱۳۹۷، طرحی بهمنظور بازگشایی معابر و نوسازی بافت درکه در جریان بوده، اما هنوز به نتیجه نرسیده است. از دیگر وعدههای عملنشده، راهاندازی درمانگاهی است که قرار بود دانشگاه شهید بهشتی پس از ساخت مجتمع تجاری، احداث کند. اما مجتمع ساخته شد و خبری از درمانگاه نیست.
امانی تعیین نشدن سرانههای بهداشتی و خطرات ناشی از سقوط و تصادف را نیز از دیگر مشکلات این ناحیه دانست و با اشاره به درخواستهای مردم محل، خواستار پیگیری این مشکلات و از جمله «تدوین طرحی برای انتقال پسماند به تفکیک رستورانها، گردشگران و مردم محلات، سرشماری و شناسنامهدار کردن درختان، پیگیری تعهد دانشگاه برای ساخت درمانگاه، تامین وسایل حملونقل موردنیاز برای تردد به سمت درکه و احداث پارکینگ طبقاتی» شد.