از دستاوردهای محیط زیستی عربستان سعودی در سازمان ملل قدردانی شد

سازمان ملل از کاشت ۶۰ میلیون اصله درخت و احیای ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی و دره‌های جنگلی در عربستان سعودی تقدیر کرد

تصویری هوایی از  وادی‌الدواسیر در عربستان سعودی، ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ ـ AFP

در هجدهمین نشست «مجمع جنگل سازمان ملل متحد» (یوان‌اف‌اف) که از ۸ تا ۱۲ ماه مه (۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت) در نیویورک برگزار شد، از دستاوردهای عربستان سعودی در زمینه توسعه پوشش گیاهی و مبارزه با بیابان‌زایی قدردانی شد.

مجمع جنگل سازمان ملل متحد هر ساله با شرکت نمایندگان کشورهای مختلف جهان با هدف حفاظت، توسعه و حفظ جنگل‌ها و مبارزه با بیابان‌زایی تشکیل جلسه می‌دهد. هدف شرکت‌کنندگان از حضور در این رویداد کمک به حفظ جنگل‌ها از طریق اقدام‌های پایدار محیط زیستی و اقتصادی و همچنین ارائه برنامه‌هایی به منظور ارتقای توسعه اجتماعی و بهبود معیشت ساکنان مناطق در خطر آثار ناشی از تغییرات اقلیمی است.

به گزارش عرب نیوز، نمایندگان عربستان سعودی در رویداد امسال، برنامه‌های بلندپروازانه و دستاوردهای مرتبط با توسعه جنگل‌ها، حفاظت و پایداری محیط زیستی در چارچوب طرح سبز عربستان سعودی را برای حاضران شرح دادند. آن‌ها همچنین به فرصت‌هایی اشاره کردند که با کمک متخصصان و بهره‌گیری از فناوری‌های جدید برای احیای اکوسیستم جنگلی در عربستان سعودی انجام گرفته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مجمع جنگل سازمان ملل در پایان این نشست، از ابتکار عربستان سعودی برای کاشت ۶۰ میلیون اصله درخت و احیای ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی و دره‌های جنگلی و همچنین اجرای برنامه‌های استراتژی ملی جنگل قدردانی کرد. همچنین اعلام شد که عربستان سعودی میزبان شانزدهمین نشست کنفرانس کاپ۱۶ کنوانسیون سازمان ملل برای مبارزه با بیابان‌زایی خواهد بود.

عربستان سعودی در سال‌های گذشته، برای حفاظت از محیط زیست قدم‌های موثری برداشته است. این کشور در حوزه مبارزه با تغییرات اقلیمی هزینه‌های کلانی صرف کرده و در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز پروژه‌های بزرگی را به اجرا درآورده است.

عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه و نماینده عربستان سعودی در امور آب و هوا، دی‌ماه ۱۴۰۱ در مجمع جهانی داووس، در نشستی تحت عنوان «تکامل زندگی شهری» اعلام کرد که کشورش در حال احیای بیش از ۲۰ شهر است تا آن‌ها را به شهرهایی دوستدار محیط‌ زیست تبدیل کند.

عربستان سعودی در مورد حفظ ذخایر طبیعی نیز تلاش‌های فراوانی کرده است. کاشت ۱۰ میلیارد درخت حرا در سرتاسر عربستان سعودی بخشی از طرح سبز این کشور است که برای مقابله با تغییرات اقلیمی، کاهش انتشار کربن و بهبود محیط زیست در نظر گرفته شد.

این کشور همچنین در تلاش است تا سال ۲۰۴۰ حدود ۹۰ درصد زیستگاه‌های تخریب‌شده را بازیابی کند و کاشت ۷۰ میلیون نهال از گونه‌های وحشی بومی را نیز در برنامه قرار داده است.

بنا بر گزارش‌ها، کاشت یک میلیون نهال بومی که در سال ۲۰۲۲ شروع شد، در سال ۲۰۲۳ دو برابر می‌شود و به دو میلیون نهال می‌رسد. کارشناسان محیط زیست در عربستان سعودی ابراز امیدواری کرده‌اند که تا سال ۲۰۳۰، دست‌کم ۳۰ میلیون نهال کاشته شود و کاشت ۷۰ میلیون نهال هدف‌گذاری‌شده تا سال ۲۰۴۰ به سرانجام برسد.

بیشتر از جهان